Zoals Jack O'Lantern is gekomen te zijnGeneraties van Amerikanen hebben gesneden jack o lantaarns, aan het einde van oktober, maar weinigen weten de oorsprong van de praktijk. Er is wat mysterie rond de oorsprong van de traditie en de naam. David J. Skal, in zijn boek "De dood maakt een vakantie: Een cultuurgeschiedenis van Halloween," zegt dat het onzeker is hoe de term werd geassocieerd met Halloween. Hij merkt echter op dat de zinsnede "jack-met-de-lantaarn," verscheen voor het eerst in de Oxford Engels Woordenboek in 1663, en in 1704 de term "Jack van lanthorns," verscheen. Die beide een persoon die een nachtwaker.

Ierse Halloween

Sommigen geloven dat de Ierse immigranten in het midden van de 19e eeuw leidde tot de gewoonte van Jack O Lanterns 'in de Verenigde Staten. Halloween in Ierland, volgens de "Encyclopedia of Food and Culture", voortgekomen uit de oude Keltische feest van Samhain, een vakantie ritueel dat begon op 1 november Op het moment van Samhain, de zielen van al degenen die gestorven waren gedurende het jaar in de volgende wereld zou stijgen. De rituelen die betrokken zijn vreugdevuren en offers aan dolende geesten. Verkleden in kostuum en show-grappen om een ​​deel van de festiviteiten in de christelijke tijden zijn.

Jack

Het verhaal van een oplichter genaamd Jack is in de tradities van folk verhaal van Ierland en de Britse eilanden. Volgens het verhaal, Jack was een dronkaard en een vrek. Hij bedroog de duivel in het beklimmen van een boom en sloot hem daar en dan de opname het teken van het kruis op de stam. Jack net links van de boom als de duivel beloofd niet naar Jack's ziel te nemen. Toen Jack stierf hij als gevolg van de hemel vanwege zijn gierigheid. De duivel hield zijn belofte en toen Jack kwam kloppen zou hij niet Jack's ziel te nemen naar de hel.


Lantern

Toen de duivel afgewend Jack had geen plek om te gaan. Jack was gedoemd om voor eeuwig te dwalen in het donker. De duivel gooide hem een ​​brandende kolen op zijn pad te verlichten. Het boek, "Buitengewone Origins of Everyday Things Panati," zegt hij tegen Jack dat hij zijn enkel kolen in een raap te gebruiken als een lantaarn. Sinds die dag, heeft Jack de wereld rondgereisd met zijn lantaarn, omdat het nergens tot rust.

pompoenen en rapen

Jack's verhaal is een deel van de Ierse traditie van Halloween geworden. De kinderen gegraven in rapen en droeg ze op de nacht van Halloween. Toen de Ieren vluchtten de hongersnood van 1840 bracht de traditie mee. Zij vonden meer pompoenen rapen bij de hand om lantaarns te snijden in de herfst Amerikanen. Dus de pompoen werd en bleef de favoriete groente te snijden.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha