Windows XP Start-Up Process ListWanneer u de computer aanzet, wordt het besturingssysteem start een reeks van processen opstarten. Deze processen bestaan ​​uit een power-on self-test, een eerste start-up, een bootloader, de detectie en de hardwareconfiguratie van het systeem, een kernel wordt geladen en, ten slotte, een fase van toegang. Hoewel de processen van start-up voor Windows XP zijn zeer vergelijkbaar met die van Microsoft Windows NT versie 4.0, Microsoft Windows 2000 en Microsoft Windows Server 2003, het proces van de start-up versies van MS-DOS en Windows eerder verschillen significant. Deze sequenties van toepassing op systemen of warme herstart na een normale shutdown.

Power-On Self-Test

De power-on self-test (POST) fase begint wanneer u op een computer. De centrale verwerkingseenheid (CPU) begint het uitvoeren van programma-instructies in het systeem Input/Output System (BIOS). Het BIOS is een reeks elektronische instructies die ervoor zorgt dat een computer van alle componenten en de benodigde functionaliteit is voor het succesvol starten.

De POST is verantwoordelijk voor de volgende systeem en diagnostische functies: het uitvoeren van de initiële hardware controles, ervoor te zorgen dat de apparaten die nodig zijn om een ​​besturingssysteem op te starten zijn aanwezig en het herstel van de configuratie-instellingen van het systeem om vluchtige Complementary Metal-Oxide Semiconductor zijn ( CMOS) geheugen op het moederbord.


De eerste keer gebruiken

De eerste start-up begint met de lancering van de apparaten in het systeem om het besturingssysteem, wordt bepaald door de besparing op de CMOS-geheugen te starten. Kenmerkend is dat de "C" schijf is een harde schijf, en de "A"-station is een floppy drive met een bootable disk bootable. De computer zoekt dan de partitietabel voor de actieve partitie. De eerste sector van de actieve partitie bevat de boot code die het mogelijk maakt de computer om het bestand systeem te bepalen en te lokaliseren en start de NTLDR, of de boot loader-bestand, en laat de controle van de BIOS.

Boot Loader

In het stadium van de bootloader, NTLDR, of bootloader, laadt de boot bestanden van de boot partitie, en dan een x86-computer voordat u in real-modus. Dan schakelt de processor enkele functies om de compatibiliteit met software die is ontworpen om te draaien op processoren met 8-bit en 16-bit toestaan. De bootloader passeert dan de processor in de 32-bits modus, waardoor de toegang tot grote hoeveelheden geheugen en laat Windows XP te starten.

detecteren en configureren van hardware

In de vorige fase, NTLDR ontleedt het bestand Boot.ini op de locatie van de boot partitie van het besturingssysteem te bepalen. De NTLDR begint de hardware detectie fase beginnen NTDECT.com, dan verzamelt informatie over de hardware geïnstalleerd via oproepen tot het routine-systeem firmware. NTDECT.com passeert deze informatie kan de NTLDR. De NTLDR verzamelt vervolgens het ontvangen van NTDETECT.com gegevens en organiseert de informatie in interne datastructuren.

NTLDR begint dan NTOSKRNL.EXE en voorziet u van informatie verkregen van NTDETECT.com. NTDETECT.com verzamelt informatie hardware en apparaten, zoals het informatiesysteem firmware, types bussen en adapters, video adapter, toetsenbord, communicatiepoorten, schijven, diskettes, invoerapparaten, parallelle poorten en apparaten op de Industry Standard Architecture geïnstalleerd (ISA ) bus. Windows XP maakt vervolgens een standaard profiel voor desktop gebruik.

Laden Kernel

Het laden van de kernel, of de NTOSKML, en de hardware abstraction layer, of HAL, het geheugen is het resultaat van NTLDR. De kernel en HAL naar een groep van software-componenten genoemd het bestuur van Windows te initialiseren. De executive van Windows verwerkt de configuratiegegevens die zijn opgeslagen in de besturing set in het register en start services en stuurprogramma's.

Logon

Door de toegang tot de Windows-subsysteem begint Winlogin.exe, een systeem service die toegang kunnen aan en uit. Daarnaast Winlogin.exe maakt drie verschillende operaties. Eerst beginnen de subsysteem diensten. Dan is het proces van het Local Security Authority begin je, en de derde, analyseren we de CTL + ALT + DEL combinatie op de prompt "Begin Logon". De identificatie en authenticatie grafiek onderdeel verzamelt de gebruikersnaam en het wachtwoord. De aanmeldingsgegevens worden geaccepteerd, en de gebruiker is aangesloten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha