Wellness en gezondheid perfectGezondheid is de toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden, een recht van alle mensen. Het uiteindelijke doel is perfect gezond te zijn.

Gezondheidsbevordering en Wellness

Het concept van gezondheidsbevordering is gedefinieerd door de World Health Organization (WHO), in 2005, tijdens de ontwikkeling van de brief van Bangkok voor gezondheidsbevordering in een geglobaliseerde wereld.

Zo heeft de WHO definieert gezondheidsbevordering als "het proces van het inschakelen van mensen om controle te vergroten over hun gezondheid en de determinanten, en daarmee de gezondheid te verbeteren."


Programma's van gezondheidsbevordering worden gevormd door de ontwikkeling van het overheidsbeleid voor de gezondheid op basis van de eisen van de volksgezondheid, zoals inkomen veiligheid, huisvesting, voedsel, werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van de kwaliteit.

Dat heeft in verschillende brieven ontwikkelde de fundamentele principes van gezondheidsbevordering. De meest opvallende zijn:

  • Zorg ervoor dat de externe omgeving die buiten de controle van een persoon is bevorderlijk voor het behoud van de gezondheid.
  • Combineer procedures en verschillende maar complementaire aanpak, met inbegrip van de communicatie, gezondheidszorg onderwijs, wetgeving en fiscale maatregelen, veranderingen in organisaties en het bevorderen van ontwikkeling van de gemeenschap.
  • Moedigen de participatie van de bevolking, het bevorderen van zelfhulp en mensen motiveren om te zoeken naar de meest geschikte manier om de gezondheid te bevorderen in hun gemeenschappen.
  • Gezondheidsbevordering is in feite een activiteit zich in de sociale gezondheid en niet noodzakelijk een medische dienst. Daarom is alle gezondheidszorg en niet-gezondheid spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen en implementeren van gezondheidsbevordering.

Gezondheidsvoorlichting

Vandaag de dag wordt de gezondheid niet langer opgevat als de afwezigheid van ziekte; WHO (1946) omschrijft als "een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal", hoewel deze definitie het onderwerp van veel controverse is geweest, echter, heeft een revolutie in de gezondheidszorg gebracht.

Het Regionaal Bureau voor Europa (1986) definieert gezondheid als "het vermogen tot zelf-realisatie en positief te reageren op de uitdagingen van de omgeving."

Je zou kunnen zeggen dat deze definitie geformuleerd door de WHO in 1946 en zet de huidige betekenis van de Gezondheidsvoorlichting (EbS) in de westerse wereld. De relatie tussen gezondheid/ziekte wordt gezien als het saldo/onbalans van mensen met een fysieke, sociale of spirituele.

De eerste definitie WHO is in de loop der jaren en momenteel EPS wordt gedefinieerd als het geheel van activiteiten van informatie en educatie die een persoon verhuist naar gezond willen leven, om te weten hoe te verkrijgen en te participeren in hun eigen gezondheid, in hun familie gezondheid en de gemeenschap.

De doelstellingen van EPS momenteel gericht op:

  • Maak gezondheid equity gemeenschap.
  • Ontwikkelen van positieve gezondheid gedrag.
  • Veranderen ongezond gedrag.
  • Bevorderen gunstige veranderingen in het milieu van de gezondheid.
  • Het individu in staat stellen om deel te nemen en beheren van hun eigen gezondheid en die van de gemeenschap.

The Science of Being Well

De manier waarop een persoon denkt over dingen wordt bepaald door wat je van hen. Zijn gedachten worden bepaald door hun geloof en de resultaten zijn afhankelijk van de persoonlijke manier om hun geloof toe te passen.

Zoals WD Wattles * legt uit: "The Science of Being Nou, dan bevat twee velden :. Het denken en handelen om goed te zijn, is niet genoeg voor de persoon om te denken op een bepaalde manier, maar je moet van toepassing zijn op zichzelf geest, en moet uiten en krijgen het uit in de externe daden van zijn leven, door te handelen op dezelfde manier van denken.

De beste manier is om een ​​mentaal beeld te vormen van jezelf is prima, het bedenken van een sterk, gezond lichaam en een gewone gedachte van zichzelf.

Fysiologie en hygiëne hebben de neiging om je geest te vullen met gedachten van onvolmaakte omstandigheden en deze ideeën op hun beurt onvolmaakte omstandigheden in het lichaam. Het is niet mogelijk om aan de behoeften van de "wetenschap" te bestuderen, dat de ziekte wordt herkend, maar je moet alleen maar denken aan de gezondheid.

* "Als elke gedachte is een gezonde en als alle acties van ons leven worden gedaan op een gezonde manier, snel bereikt perfecte gezondheid."

Bibliografie: * W. D. Wattles. The Science of Being Well. De principes van een perfecte gezondheid. Bibliotheek Editions Argentinië. 2008.
Rogelia Perea Quesada. Ontstaan ​​en evolutie van gezondheidsvoorlichting. Loop van gezondheidsvoorlichting. UNED. 1998.
Marcos Velez. Basis van Natuurgeneeskunde. Redactionele Bubok. 2010.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha