Welke feestdagen worden gevierd in Mexico?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Maart 12, 2015 Admin Vakantie 0 11


Mexicaanse cultuur is een mengeling van geloof en de katholieke praktijken - meer dan 80 procent van de bevolking identificeert zich als katholiek - en de inheemse erfgoed geworteld in het land. Deze dualiteit is duidelijk in veel van de religieuze feesten van Mexico, terwijl seculiere vieringen van het land over het algemeen te herdenken belangrijke figuren en gebeurtenissen op de weg naar onafhankelijkheid en democratie.

patriottische trots

Mexico viert zijn onafhankelijkheid op 16 september - de dag in 1810 toen vader Miguel Hidalgo roept parochianen in opstand tegen Spanje in zijn toespraak "Cry of Dolores". Duizenden verzamelen zich in het centrale plein van Mexico-Stad gisteravond te horen dat de president riep de onafhankelijkheid van de National Palace Mexico. Vuurwerk volgelingen. Cinco de Mayo op 5 mei, markeert de Mexicaanse overwinning op de Franse troepen in de Slag bij Puebla in 1862 Rodeos zijn een kenmerk van 20 november, Dag van de Revolutie, die het begin van de Mexicaanse revolutie herdenkt. Andere festiviteiten zijn onder seculiere Dag van de Grondwet, 5 februari, de verjaardag van de nationale held Benito Juarez 21 maart, en de dag van de wedstrijd op 12 oktober - een festival dat de vereniging van Spaanse en inheemse beschaving viert. Werknemers in het hele land mars op 1 mei, Dag van de Arbeid, terwijl de kustplaatsen vieren het maritieme erfgoed met vuurwerk op 1 juni, bekend als Dag van de Marine.

Dag van de Doden

Een voortzetting van de Azteekse traditie van het eren van de gesneuvelden, de tweedaagse Mexicaanse vakantie Dag van de Doden valt op de 1e en 2e Voor veel Mexicanen November is een tijd om te communiceren met overleden vrienden en familieleden door het versieren van hun graven en altaren milieu in thuis of op het kerkhof, waarin bloemen, suiker schedels en foto's van de overledene. Deze aanbiedingen bevatten vaak brood gebakken in de vorm van mummies en botten. De gelegenheid wordt ook in het openbaar gevierd met parades en feesten.


Ave Maria

Mexicaanse katholieken vereren de Maagd van Guadalupe, leek te geloven dat een Indiase naam Juan Diego in 1531 op Tepeyac Hill buiten Mexico-Stad. Op zijn feestdag, 12 december, duizenden Mexicanen reizen naar de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe op de plaats van de verschijning. Mexicaanse kerken Mass houden ook voor de Hemelvaart van de Maagd Maria, 15 augustus, doet denken aan de fysieke overgang van de Maagd Maria in de hemel. Sommige steden opgevoerd processies, de meest opvallende van wat gebeurt in Huamantla, waar bloemen en gekleurd zaagsel die de straten voor de gelegenheid.

Feliz Navidad

Veel christenen Mexicanen beginnen vieren van de geboorte van Jezus, negen dagen voor Kerstmis met processies colportage genoemd Posadas, doet denken aan de zoektocht naar de heilige familie accommodatie. 6 januari is Driekoningen, die herinnert aan de Magi volgden een ster, tot royale geschenken aan Jezus. Zoek naar geschenken van de magi kinderen terwijl de volwassenen delen een ring-vormige cake genaamd Rosca de Reyes, die een beeld van het kindje Jezus bevat. Wie krijgt het stuk met het beeldje werpt een diner Tamale 6 februari, Maria Lichtmis, een feest van de presentatie van Christus in de Tempel van Jeruzalem, die het einde van Kerstmis markeert. Sommige Mexicanen observeren Candelmas nemen zaden, kaarsen of beelden van het kindeke Jezus in de kerk om gezegend te worden.

Gezegend jaar

Mexico wijdt drie dagen voor Aswoensdag bij carnavals. Beeltenissen van Judas Iskariot zijn in heel Mexico verbrand tijdens de Goede Week. Heilige Week is bijzonder intens in de voorstad van Mexico City Iztapalapa, waar elk jaar twee miljoen mensen een re-enactment van de passie van Christus ontwikkeld, met enkele duizenden spelers bij te wonen. Niet-zo-subtiele echo's van inheemse erfgoed van Mexico karakteriseren het feest van Corpus Christi, een katholieke viering van het brood wordt het lichaam van Jezus, dat plaatsvindt op de achtste donderdag na Pasen. In Mexico-Stad, de kinderen verkleed als autochtonen nemen fruitmanden bij de Nationale Kathedraal om gezegend te worden, terwijl de archeologische site van El Tajin in Veracruz ziet een oude vruchtbaarheidsrite bekend als Totonaken een danspaal wiel.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha