Wat zit er in een UNIX-pad?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
April 1, 2015 Admin Computer 0 0


UNIX is een multitasking besturingssysteem - een besturingssysteem dat meer dan een programma kan draaien op een moment - geschreven door Ken Thompson en Dennis Ritchie in 1969 handhaaft de UNIX uitvoerbare programmabestanden op veel verschillende plaatsen, en een UNIX pad vertelt de functie waar kijken wanneer u een bepaald programma aan te vragen.

absolute en relatieve padnamen

Een UNIX pad beschrijft de locatie van een bestand of een map in een UNIX-bestandssysteem. Het pad bestaat uit een serie van directory namen gescheiden door slashes en begrensd door twee punten. Een absoluut pad is een pad dat begint met een schuine streep en start de bovenliggende map van het bestandssysteem, die bekend staat als de root directory. Een relatief pad, aan de andere kant, niet begint met een schuine streep en begint vanaf de huidige directory.

PATH variabele

Een UNIX pad wordt gedefinieerd door een omgevingsvariabele "PATH" en u kunt de huidige waarde te vinden door het intikken van "echo $ PATH" bij de opdrachtprompt UNIX shell. Een UNIX pad bevat meestal de namen van slechts twee of drie mappen, zoals "/ bin,/usr/bin" en "/ usr/local/bin." Verhoging van het aantal directories in de weg vermindert de kans op "command not found" fouten, maar kan de kans op het activeren van een kwaadaardige computerprogramma bekend als een trojan te verhogen.


Het programma uitvoeren

Wanneer u een bepaald programma te vragen, de UNIX shell - de programmeertaal commando dat een interface van het besturingssysteem biedt - controleren of er teken in de opdracht is een slash-teken. Als het de shell neemt commando een pad en voert dienovereenkomstig. Zo niet, de shell voorvoegsels het commando met de naam van de map in de zoektocht pad, gevolgd door een schuine streep, en proberen om het uit te voeren. De schaal herhaalt dit proces voor elke map in het pad en voert het eerste programma dat relevant is.

Voorzorgsmaatregelen

Trojaanse paarden zijn meestal kennis met een UNIX-systeem door de gebruikers, in plaats van het personeel van het systeem, zodat gebruikers zich beschermen door het instellen van de PATH variabele zorgvuldig. Om de kans op het activeren van een trojan te verminderen, voert een programma dat niet is een UNIX-systeem programma door het volledige, absolute pad. Ook omvatten niet de map die kunnen worden geschreven door iedereen op je pad, indien mogelijk. Als u nodig hebt om deze lijsten bevatten, ervoor zorgen dat ze volgen de mappen waarin de systeemprogramma's in het pad bevatten; eerdere vermeldingen in de weg hebben voorrang op eerdere. Tot slot, niet onder de directory "." in de naam van het pad, zoals de UNIX shell interpreteert het als de huidige werkmap.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha