WAT ZIJN Goji bessen en wat zijn de voordelen voor de gezondheid gojibes?WAT ZIJN Goji bessen en wat zijn de voordelen voor de gezondheid gojibes?

Gebruikt in de Chinese geneeskunde voor eeuwen, Goji bessen hebben een droge vruchten die eruit ziet als rode rozijnen. Ze worden gekweekt in China en de omliggende regio en werden geprezen als een van de meest nutriënt-dichte voedingsmiddelen in de wereld. Vol vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten, hebben een pittige, zoete en delicate smaak kan worden gebruikt op precies dezelfde manier als u andere gedroogd fruit gebruiken. Er waren een breed scala aan vragen over de voordelen voor de gezondheid van de goji bessen en hier zijn acht redenen waarom zij moeten worden die een deel van uw dieet:

1. Ze bieden bescherming tegen kanker

Een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van de goji bes is dat deze bessen hebben de mogelijkheid om te helpen beschermen tegen kanker. De bessen zijn rijk aan antioxidanten die vrije radicalen uit het bloed, dat een oorzaak van kanker kunnen worden verwijderd. De bessen ook het bevorderen van de productie van het lichaam van enzymen strijd tegen kanker.


2. Ze geven je immuunsysteem een ​​boost

Een van de voordelen voor de gezondheid van de goji bes is dat het eten van bessen actief kan helpen om het immuunsysteem te verbeteren. Ze bevatten een fytonutriënt genaamd physaline, waarvan bekend is dat een immuunsysteem booster en kankervechter, alsmede ascorbinezuur en Solavetivone, die nodig zijn voor het lichaam om te kunnen effectief ziekten en infecties.

3. Ze helpen handhaven van gezondheid van het oog

Goji bessen zijn een goede bron van vitamine A, B-groep, E, C, en zeaxanthine. Deze verbindingen, met name zeaxanthine, is bekend gezond zicht behouden en het risico van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

4. Slapeloosheid zorg


Het consumeren van de bessen op een regelmatige basis kan de hoeveelheid hydrocortison, het hormoon dat je lichaam releases als je onder stress te verminderen. De vermindering hydrocortison zal helpen om u te kalmeren en helpen u een goede nachtrust te krijgen.

5. Goed om spieren te versterken

Goji bessen bevatten 18 krachtige aminozuren, mineralen en vitaminen. Regelmatige consumptie van deze bessen kunnen helpen versterken botten en spieren en zorgen voor uw lichaam met eiwit.

6. Ze zijn goed voor het hart

De voordelen voor de gezondheid van de goji bessen ook een gezond hart. De vezel en rijke gehalte aan antioxidanten in goji bessen helpen om slechte cholesterol te verlagen en onderhoudt niveau van goede cholesterol in het bloed en dus het bevorderen van een gezonde bloedsomloop, een gezond hart en het risico op een hartaanval te verminderen.

7. beschermt lever

Sommige studies hebben aangetoond dat gojibessen de lever van de accumulatie en opslag van vet, die de oorzaak van leververvetting kunnen beschermen. De bessen een verbinding genaamd Physalin, die heeft bewezen bruikbaar zijn bij de behandeling van hepatitis B te bevatten, beschermt de lever tegen ziekten en gezond.

8. prachtige huid

Dankzij een hoog gehalte aan antioxidanten, eet goji bessen kan het uiterlijk van uw huid te verbeteren. Bessen zijn rijk aan vitamine A en E, die helpen om mooi, gezond, glanzend en zachte huid te bevorderen.

9. beter geheugen

Verbeterde het geheugen is een van de voordelen voor de gezondheid van de goji bessen. Betaine gevonden in Goji bessen, is niet alleen goed voor de spiergroei, maar beschermt ook het DNA, ontgift de lever, het zenuwstelsel kalmeert en bevordert verbeterde het geheugen. Dus als je gebrek aan concentratie en focus, snack!

10. Bevordert levensduur

De Chinezen hebben lang geloofd dat Goji bessen kunnen helpen bevorderen van duurzaamheid. Ze zitten vol goedheid en hebben ook anti-inflammatoire en anti-schimmel en anti-bacteriële, en zijn in de traditionele Chinese geneeskunde om de sterkte, bloei en levensduur te verhogen. Er is een legende dat Li Ching-Yuen, een Chinese kruidendokter, die een zeer lange levensduur geleefd en vermoedelijk dood voor meer dan 256 jaar oud, verbruikt goji bessen op een regelmatige basis, na het ontvangen van een tip van een kluizenaar Taoïstische die in de bergen ontmoet en die beweerde 500 jaar oud te zijn. Samen met goji bessen, Li Ching-Yuen verbruikt ook wilde ginseng, Shou hij wu, Lingzhi, Gotu Kola en andere Chinese kruiden; Hij woonde vermoedelijk op een dieet van rijst, wijn en deze kruiden. Nou, wie weet of het waar is of niet!

Korte notitie:

Als u geneesmiddelen gebruikt of als u diabetes, nierproblemen of allergieën stuifmeel te hebben, kunt u weg te blijven van goji bessen of raadpleeg uw arts over de mogelijke interacties en bijwerkingen van goji bessen.

Net als onder andere goji bessen in uw dieet? Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de goji bessen? Voel je vrij om uw suggesties te delen voor een gezonde en gedachten eten in de commentaren hieronder.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 1
  0   2
Mei 21, 2015 | 16:29:27 | later 7 uur

Ik eet goji bessen regelmatig ook en ik hou ervan! Bedankt voor de geweldige en nuttig artikel!

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha