Wat zijn flavonoïden en welke voordelen ze bieden?We weten allemaal dat planten zitten vol mineralen en vitaminen. Wie kan hun moeder vergeet hen te dwingen broccoli of spinazie te eten? Misschien Popeye heeft gelijk als hij hoopt om meer spinazie eten! Naast vitaminen en mineralen, plantaardig voedsel ook iets bekend als fytonutriënten. Dit zijn stoffen die van nature aanwezig in planten en helpen ziekten en bacteriën te bestrijden. Wanneer je verbruikt plantaardig voedsel, kan je lichaam genieten van de voordelen van fytonutriënten en dergelijke klasse van voedingsstoffen zijn flavonoïden.

Wat zijn flavonoïden?

Flavonoïden zijn verbindingen op basis van planten die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van planten en hun vruchten (met inbegrip van groenten) hun kleurrijke verschijning zijn. Vele malen, wetenschappers en onderzoekers verwijzen naar flavonoïden vitamine P.


Deze voedingsstoffen zijn krachtige antioxidanten die vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen, verminderen ontstekingen, strijden verschillende tekenen van veroudering door het repareren van cellulaire schade en het behoud van gezonde bloedvaten. Ook wordt aangenomen dat flavonoïden het lichaam kan beschermen tegen ziekte van Alzheimer, dementie en sommige vormen van kanker. Er zijn 4.000 subtypes van flavonoïden en bieden een breed scala van voordelen voor de gezondheid.

De voordelen voor de gezondheid van de flavonoïden:

Flavonoïden zal bieden vele voordelen voor de gezondheid, uit de toppen van de tenen naar de top van je hoofd! Sommige van deze prachtige voordelen flavonoïden zijn hieronder opgesomd:

Antioxiderende eigenschappen:

Het belangrijkste voordeel van flavonoïden geconsumeerd woont in hun antioxiderende eigenschappen. Dit zijn natuurlijke elementen die vrije radicalen en andere schadelijke elementen die aanwezig zijn in je lichaam te vernietigen. Er wordt aangenomen dat de voordelen van de antioxidant flavonoïden tegen infecties, ontsteking, bepaalde chronische ziekten en virussen te weren. Flavonoïden hebben de mogelijkheid om vitamine C bepaalde oxidanten in het lichaam te beschermen en dit laat vitamine om het immuunsysteem te stimuleren. Flavonoïden zijn te vinden in veel groenten en fruit.

Voorkomen hart- en vaatziekten:

Zij voert aan dat de consumptie van groenten en fruit rijk aan flavonoïden atherosclerose, dat is een aandoening waarbij de arteriële wanden verharden te wijten aan de vorming van plaque kan voorkomen. Deze voorwaarde maakt het hart harder werken en verhoogt ook het risico op bloedstolsels en beroerte.

Kankerpreventie:

Door de antioxiderende eigenschappen zijn flavonoïden bekend dat bepaalde vormen van kanker. Zij doen dit door het onderdrukken van cellulaire mutaties en bouwactiviteiten ongewone cellen.

Tandheelkundige gezondheid:

Er wordt gezegd dat flavonoïden ook helpen zowel de levensvatbaarheid van tanden en tandvlees termijn.

Bronnen van flavonoïden:

Wilt u de voordelen van flavonoïden te genieten, moet je op zoek naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze verbindingen zijn verbruikt. Typisch, verse groenten en fruit zijn de beste bronnen van flavonoïden. Dus kijk naar de volgende in uw dagelijkse voeding zijn onder andere:

 • Rode paprika
 • Aardbeien
 • Citrus
 • Broccoli
 • Knoflook
 • Spinazie
 • Groene thee
 • Tropisch fruit, zoals papaja en mango
 • Chocolade
 • Lente-uitjes
 • Kool
 • Waterkers

De prestaties claims van flavonoïden zijn vergelijkbaar met wat voedingsdeskundigen hebben huilen voor een lange tijd. Dit is waarom je moet op zoek naar bewerkte voedingsmiddelen uit je dieet te elimineren en op te nemen veel vers fruit en voeding. Het is beter om lokaal fruit en groente kopen, waardoor de voedingsstoffen niet de mogelijkheid te degraderen hebben. Probeer om groenten en fruit te eten in het seizoen om hun krachtige antioxidant voordelen te genieten.

Er zijn zo veel groenten en fruit dat je lekker en smakelijk kan eten. Dus waarom ga in suikers en ongezonde vetten die het waarmerk van bewerkte voedingsmiddelen?

Maak uw maaltijden die lekker zijn salades eenvoudig en kleurrijk. U kunt gemakkelijk te bereiden in een mum van tijd, in plaats van arbeidsintensieve uw keuken. Denk aan alle voordelen die u zult oogsten door het eten van flavonoïden en dit moet gemakkelijk helpen om de overgang te maken. Immers, gezonde voedingskeuzes en voedingsstoffen worden precies wat de dokter besteld!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha