Wat zijn de verschillen tussen Yoga en aerobic oefeningen?Aerobics of yoga ─ wat is uw favoriete workout? Bent u verward over wat je moet doen, welke van de twee is gunstiger is en dat je kunt doen zonder? En als je het doet, hoeveel van elke heb je nodig in je workout routine en hoe op te nemen? Als al deze vragen ruïneren uw workout routine en laat minder tevreden en meer in de war, dan is hier je antwoord. We vergelijken en beide vormen van oefeningen.

Aerobic oefeningen:

Aerobic oefening is ook bekend als cardio-oefening. Het woordenboek betekenis van 'aërobe' is 'relatief of het gebruik van zuurstof'. Deze oefeningen omvatten, gebruiken, of de consumptie van zuurstof aan het proces van het metabolisme in het lichaam te stimuleren. Deze oefeningen versterken het hart en de longen om ze te hard te werken voor een aantal minuten. Aerobic oefeningen helpen de persoon om vet te verliezen. Het biedt ook cardiovasculaire voordelen.


Deze oefeningen helpen om veel calorieën te verbranden. De regelmatige beoefening van aerobics is goed voor zowel het hart en de longen. Het verbetert ook de weerstand. Het verbetert ook de cognitieve aërobe vermogen van een persoon om een ​​zekere mate. Aerobic oefening werkt ook als een geweldige stress buster. Enkele voorbeelden van goede aerobic oefeningen zijn hardlopen, fietsen, zwemmen, roeien, cross-training, etc.

Yoga:

Yoga betekent eenheid van lichaam en geest. Veel mensen denken dat yoga is gewoon om wat asanas. Maar asana's zijn de meest oppervlakkige aspect van yoga. Yoga is een combinatie van yogasanas, pranayama en meditatie. Het zou niet verkeerd om te zeggen dat yoga is niet alleen een training te zijn, maar het is eigenlijk een manier van leven.

Yoga helpt bij gewichtsverlies in omvang, maar het belangrijkste voordeel van yoga is dat het maakt het lichaam flexibeler en geeft soepele spieren. Yoga is niet zo veel calorieën te verbranden als aerobics. Yoga is goed voor krachttraining, zoals de meeste van de asana's zijn lichaamsgewicht vormt. Dwingt de spieren aan te passen en controle, hen zodoende. Yoga reguleert het proces van de ademhaling. Dit heeft weinig effect op het hart hebben, maar het is nuttig om de luchtwegen versterken.

De meeste van de voordelen van yoga intern, omdat het een therapeutische activiteit. Meditatie helpt stress, angst en spanning te verlichten. Yoga en meditatie voor veel ziekten zoals bloeddruk, diabetes, artritis, enz. Te genezen, en helpen om het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren. Yoga versterkt de spieren, botten en ligamenten.

Vergelijking:

Vergelijking van de twee stijlen van de oefening, vinden we overeenkomsten en grote verschillen. Als uw doel is om vet te verliezen, dan is het niet jouw stijl aërobe oefening. Yoga is niet zo veel calorieën te verbranden als aërobe geleden. Aan de andere kant, je yoga nodig hebt om spiermassa, dat is niet iets wat je kunt doen met aerobic oefeningen te bouwen.

Terwijl aerobics is belangrijk voor hart en longen versterken, yoga moeten controleren en reguleren van de adem, die gerelateerd is aan de stroom van prana. Aerobics zet druk op de gewrichten en kan het risico van letsel aan gewrichten te verhogen. Anderzijds, yoga versterkt botten en gewrichten. Yoga verbetert de immuniteit kracht van het lichaam, terwijl de aërobe stofwisseling toeneemt.

Wat moet je doen?

Het juiste antwoord zou zijn om zowel aerobics en yoga te nemen in je routine als zowel voordelen bieden om je lichaam gezond en sterk te maken. Maar als u lijdt aan een aandoening van de joint-gerelateerde, doe aerobics en yoga gunst. Evenzo, als je doel is om gewicht te verliezen, moet je meer aërobe doen. Anders zou de workout routine ideale één, die zowel yoga en aerobics heeft in het zijn.

Als het gaat om te werken, elk geval is anders. Je lichaam is uniek, zo zijn hun behoeften. U en uw coach is de beste rechter om te beslissen de training meer geschikt voor u. Bestudeer dus je lichaam en krijt een workout routine die werkt voor u!

Wat is je voorkeur - yoga of aerobics? Deel met ons uw voorkeur in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha