Wat zijn de toetscombinaties om te plakken?Het commando "paste" kunt u de inhoud van het klembord in te voegen op de huidige positie. De opdracht is flexibel en veelzijdig: het kan worden gebruikt om afbeeldingen en zelfs tekstbestanden lijm. Welke toetsen maak de "plakken" commando is afhankelijk van het besturingssysteem; sommige programma's kunnen een combinatie van extra toetsen voor specifieke varianten of methoden van pasta te betrekken.

Windows

De standaard toetscombinatie om te plakken in het Windows-besturingssysteem is "Ctrl" plus "V." Het maakt niet uit of u de "Ctrl" toets aan de linkerkant van het toetsenbord of de een aan de rechterkant te gebruiken; de eerste, echter dichter bij de "V" en kan daarom handiger in gebruik in deze combinatie van sleutels zijn.

Mac

Op een Mac, de toetscombinatie om te plakken "Command" plus "V." U kunt de toets "Command" met het symbool afgedrukt op het te identificeren; Dit symbool lijkt op een plein met een lus op elke hoek. Op sommige toetsenborden, kan deze toets ook een Apple-logo. Beide sleutels "Command" zal werken; vanwege de locatie van de toetsen op een toetsenbord Mac, waarschijnlijk net zo comfortabel met een van hen.


Linux

Gewone desktop Linux-distributies, zoals Ubuntu, Mint en Fedora, gebruik maken van de "Ctrl" plus "V" als een sneltoets voor de "plakken". Als u gebruik maakt van een andere verdeling, raadpleeg dan de documentatie van je distributie, want er is geen garantie dat de sneltoetsen zijn hetzelfde.

Individuele programma

Hoewel de individuele programma's in het algemeen de steun van de sneltoetsen van het besturingssysteem waarop ze draaien, kunnen ze ook bieden extra sneltoetsen voor gespecialiseerde functies. Bijvoorbeeld kan een tekstverwerkingsprogramma bieden, naast de normale commando "plakken", de mogelijkheid om tekst plakken en daarbij opmaak; Op dezelfde manier kan een beeldbewerkingsprogramma de mogelijkheid om een ​​afbeelding plakken in een selectie te verstrekken. Voor meer informatie over deze verbindingen te leren, vindt u in de handleiding of het helpbestand van elk programma; Sneltoetsen worden vaak weergegeven in het menu van het programma.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha