Wat zijn de oorzaken van ondervoeding bij kinderen in India?Ondervoeding komt voor wanneer een persoon wordt gegeven van een dieet dat is niet evenredig. Zowel het heden in het dieet voedingsstoffen zijn te veel of zijn in een tekort, of zijn in de verkeerde verhoudingen. Dit leidt tot een aantal ziekten en slechte gezondheid en vaak kan zelfs tot de dood. In India het probleem van ondervoeding is wijdverspreid bij kinderen. Uit onderzoek bleek dat bijna 47 procent van de kinderen in India ondervoed, ongeveer 46 procent van de kinderen zijn zeer klein en ondergewicht op basis van hun leeftijd en bijna 17 procent bezwijken voor dit probleem. Hoewel het is wijd verspreid in het land, Madhya Pradesh heeft een record van maximaal percentage ondervoede kinderen die meer dan 55 procent. Kerala echter een toestand dat slechts 27 procent van de kinderen ondervoed is.

Redenen dat ondervoeding bij kinderen veroorzaken in India:

 1. De belangrijkste oorzaak van ondervoeding bij kinderen in India wordt verarmd zwangere moeders die in staat zijn om voldoende voeding te bieden zoals ze zelf zijn ondervoed. Dit is voornamelijk te wijten aan genderongelijkheid. Dit zorgt ervoor dat hun dieet onvoldoende in kwantiteit en kwaliteit zijn.
 2. Heel vaak armoede is een andere belangrijke reden achter ondervoede kinderen. Vooral in dorpen waar het inkomensniveau is beperkt men in staat is om voldoende voedsel te verstrekken aan hun kinderen.
 3. Vele malen analfabetisme en onwetendheid leidt tot ondervoeding, waarin de ouders zijn zich niet bewust over het voedsel behoeften van hun kinderen. Beide kinderen worden zwaarlijvig of worden te dun en ondergewicht.
 4. Het onvermogen van een ouder om het bezoek van een landelijke arts veroorzaakt ook het kind onder gevoed te vallen.
 5. De kwaliteit van het voedsel aan kinderen speelt een cruciale rol bij het voorkomen van ondervoeding.

Gevolgen van ondervoeding in India

 • Ondervoeding die zich tijdens de vroege kinderjaren heeft ernstige gevolgen die fataal kan zijn als goed.
 • Het gebrek aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen veroorzaakt de groei van een ziek kind, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.
 • Ziekten zoals marasmus, beriberi, tuberculose, bloedarmoede, een paar te noemen zijn zeer vaak voor bij kinderen onder de leeftijd van drie jaar.
 • Dit belemmert hun lichamelijke en geestelijke groei en als het al overleven groeien tot volwassenen extreem ondervoed en gebrek aan cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling.
 • Een ondervoed kind met vitamine A-tekort kan blind worden.
 • Ondervoeding in India heeft een verhoging van het tarief van mortaliteit en morbiditeit gezien. Ongeveer 50 procent van de sterfgevallen onder kinderen worden veroorzaakt als gevolg van ondervoeding.
 • Ondervoeding bij kinderen is niet alleen een verlies voor een individu, maar de samenleving. Ondervoeding leidt tot een lage productiviteit en het onvermogen van de volwassenen die ondervoed waren kinderen aan een lager loon in een vicieuze cirkel te bereiken.

Verbeteringen die nodig zijn om de oorzaken van ondervoeding bij kinderen in India voort

Er zijn verschillende stappen die worden genomen om de snelheid van ondervoeding bij kinderen in India te verminderen. De primaire stap is om een ​​moeder te wachten op de verschillende methoden om de voeding van hun kinderen te verbeteren op te voeden. De makkelijkste manier om ondervoeding bij kinderen te stoppen zou worden borstvoeding voor een basisperiode van de eerste zes maanden na de geboorte van het kind. Aanstaande moeders moeten worden voorzien van vitaminen en mineralen aan de botten van de ongeboren voeden. Kinderen moeten regelmatig een medische controles en dient te worden voorzien van adequate voedingssupplementen.


Er zijn verschillende NGO's en andere overheidsinstellingen die ijverig werken in te dammen en uit te roeien ondervoeding bij kinderen van India Indische kinderen bestaat nog steeds een groot deel van ondervoede kinderen in de wereld. Er moet een gezamenlijke inspanning van het bedrijf om ondervoeding uit te roeien zijn.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha