Wat veroorzaakt gele tanden? 10 Eten en drinken DAT vlek tandenWat veroorzaakt gele tanden? 10 Eten en drinken DAT vlek tanden

Ok, we weten allemaal dat mooie witte tanden en gele tanden = = EEW, maar weinigen van ons eigenlijk de moeite om onze parelwitte tanden te ondersteunen. In plaats daarvan, wij terloops genieten van voedingsmiddelen en dranken die kijken en smaak aangenaam, maar die zijn eigenlijk de vijanden van glanzend witte tanden.

De regel moet zijn dat als een voedsel of drank kleding en merk nieuw tapijt kan vlekken voor je moeder, kan ook vlekken op uw tanden. En het grappige is, het maakt niet eens uit hoe anders gezonde het eten is voor u! Een stuk fruit zou rijk aan antioxidanten die de gezondheid te behouden, maar als het donker is, gaat het om je tanden vlekken, vooral als je niet poetsen na het eten.


Om clued-up op zure voedingsmiddelen en dranken die verpest uw glimlach te krijgen, nemen we een kijkje op de top 10 slechte voedingsmiddelen en dranken die gele tanden veroorzaken.

1. Wijn

Of het nu rood of wit, maakt eigenlijk niet uit, omdat beide wijnen zijn bedreigingen als het gaat om je tanden verkleuren. Terwijl het perfect zinvol zou zijn voor zowel de rode wijn en witte wijn kwaad om goed te zijn, de waarheid is dat beide zijn net zo slecht voor je parelwitte tanden.

Zie, de wijn is rijk aan tannines en polyfenolen zijn geel tannines die tanden vlekken. Het is misschien niet in de gaten in het begin, maar hoe meer je drinkt, hoe geler je tanden zal worden. Om dit te voorkomen, kunt u uw tanden te poetsen of je mond spoelen met water na het hebben van een drankje.

2. Azijn

Mmm, azijn. Deze vloeistof om alle vloeistoffen die goed lekkere salades, chips en gekookte bieten voegt beëindigen. Mmm, hoe zouden we ooit boos op je zijn?

Um, omdat het vlekken onze tanden ?! Azijn, hoewel lekker en zeer aantrekkelijk, het is echt slecht voor de tanden en kan verkleuren, als we het te vaak. Het goede nieuws is dat het echt niet zo slecht als je het te gebruiken met de juiste voeding. Wanneer bijvoorbeeld gemengd met een salade, azijn neigt dus mee te vallen om de tanden.

3. Coffee

Wat, heb je niet dat je kon een kop van Joe in de ochtend brutale en echt weg te komen, toch ?! Het probleem met koffie is dat het zo donker. In feite zijn er minder liquide donker daar. Ik bedoel, kijk maar naar die koffiebonen. Ze zijn zo donker!

Deze duisternis dan een rimpel effect op de tanden, en kan ervoor zorgen dat ze van wit te wenden tot geel. Om dit te stoppen met dit gebeurt, dan kunt u altijd betalen veel meer melk in de koffie. Gewoon, je weet wel, zorg ervoor dat u niet de smaak bederven.

4. tomatensaus

Tomatensaus is ook opgenomen in onze lijst van voedingsmiddelen die tanden vlekken. Vrijwel iedereen probeerde tomatensaus op een bepaald punt in hun leven, en de meesten van ons vinden het zo leuk dat we gebruiken het wekelijks. En 'lekker en voegt een beetje' schil onze maaltijden.

Maar tomatensaus is niet zo lief. In plaats daarvan is een eerste tand Stainer. En omdat de meeste van ons gebruiken de hele tijd, velen van ons zijn op schema voor een reeks gele gnashers. Om dit te verhelpen, kunt u ook spinazie in uw maaltijden. Spinazie wil vacht van de tanden met een beschermfolie, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk vlekken. Manier om te gaan, spinazie!

5. Beets

Als je ooit hebt gegeten bieten, zullen jullie allemaal weten over de kracht van hun kleur. Maar heb je ooit stoppen om te overwegen dat misschien zijn ze vlekken je tanden zo slecht gaat u wit te wisselen naar geel?

Yup, bieten zijn de vijanden van glimmende tanden, en zijn slechter in de vorm van sap. De enige manier om te blijven eten bieten, met behoud van een gezond gebit is om je tanden te poetsen na het eten van 'em.

6. Bosbessen

Elke gezondheid fanatieke zegt meer bosbessen eten, en elke website gezondheid en schoonheid vertelt u meer blauwe bessen eten. Maar wat geeft als bosbessen, terwijl ze goed voor onze algehele gezondheid, want onze mooie mooie witte tanden gaan geel ?!

Nou, ja, hun donkere huid kan tanden verkleuren. Maar maak je geen zorgen! Omdat je gemakkelijk kan dit verhelpen door het schudden van het water rond de mond onmiddellijk nadat ze zijn opgegeten. Mooi!

7. Curry

Een ander heerlijke voedsel dat je tanden vlek is een curry gerecht. Zowel zei dat de Indiase zeker weten hoe je een exotisch feest koken voor de zintuigen. Maar ze weten ook hoe ons te genieten van kleurrijke kruiden die ravage kan aanrichten met onze chompers glanzend wit. Ook curry zal zeker tanden verkleuren, maar dit kun je altijd inclusief spinazie met uw maaltijd te verhelpen. Spinazie fungeert als een glazuur-beschermer, en vermindert daardoor de schadelijke effecten die een curry kan hebben.

8. Sojasaus

Te veel sojasaus zou kunnen betekenen dat je zult het zien van uw tandarts op elk moment nu. Want terwijl het zo heerlijk lekker, sojasaus is ook heel goedkoop als het massa-geproduceerd en dat is omdat bedrijven kosten te besparen door het gebruik van soja-eiwitten die rijk zijn aan zoutzuur zijn.

In het geval u niet weet wat het is, het is eigenlijk een zuur dat witte tanden haat en probeert te vernietigen en zet zo snel geel als mogelijk. Het is in principe net als de schurk in een comic-book film. Soja Man. Of iets.

9. Soda donker

Donkere frisdranken, zoals cola, zijn niet je vrienden. Ze kunnen doen alsof ze vrienden waren, en kon je dorst te lessen en laat je smaakpapillen een goede tijd, maar hebben veel meer sinistere redenen had.

Zie, donkere frisdranken zijn in de eerste plaats zo donker dat vlek tanden. En ten tweede omdat ze vaak koude drank, waarbij de tanden contractie, waardoor ze meer vatbaar voor vlekken maakt veroorzaken. Yikes! Dus de volgende keer dat je drinkt een donkere knipogen naar je in een supermarkt en doet alsof je vriend zijn, gewoon negeren. Schat, ik ben zo niet de moeite waard!

10. Cranberry Juice

Veenbessen zijn goed voor ons, maar niet zo voorverpakte sappen. Behalve dat eigenlijk alleen vloeibare suiker, vruchtensappen voorverpakte zoals cranberry sap rijk aan donkere kleuren en zuren die tanden vlekken. Dus als u wilt uw schatjes te houden wit lieve, raden wij of ontslaan sap helemaal, of op zijn minst drinken ze als spritzers.

Wat veroorzaakt gele tanden? Weet u andere voedingsmiddelen die tanden vlekken?

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha