Wat Shorts Out on a laptop moederbord?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 13, 2015 Admin Computer 0 3


Veel onderdelen van een laptop computer kan vervelend en "kortsluiting" in de tijd geworden als gevolg van overmatig gebruik. Hoewel je niet kunt zien de vonken vliegen als deze problemen zich voordoen, de innerlijke werking van de notebook zijn zeer gevoelig voor temperatuur en spanning regelgeving, evenals fysieke schade als gevolg van slijtage. Weten de door de gebruikelijke defecte onderdelen kunt u tijd en geld te besparen tijdens resolutie symptomen.

Oververhitting

Oververhitting in laptops is een veel voorkomende gebeurtenis. In tegenstelling tot de desktop computers, laptops hebben zeer weinig ruimte voor luchtcirculatie en warmteafvoer. De CPU en de harde schijf zijn gebaseerd op extra heatsinks en ventilatoren in om de binnentemperatuur op problematisch niveau te houden. Als de temperatuur te hoog wordt, er veiligheidsvoorzieningen te sluiten deze onderdelen voordat de schade onomkeerbaar feit. Oververhitting kan deze componenten in zowel kortsluiting veroorzaken en leiden tot het Blue Screen of Death of afsluiten.

condensatoren

Het aanpassen van de voeding op het moederbord, de condensatoren zijn van vitaal belang voor de juiste werking van de chip. Echter, kunnen deze onderdelen defect raken als gevolg van oververhitting. Zodra een condensator defect raakt, zichtbaar uitsteekt uit het bovenste en/of onderste, de chips kort te veel spanning wordt overgedragen. Aangezien de condensatoren zijn hard-gesoldeerd op het moederbord, deze onderdelen zijn moeilijk te vervangen, wat meestal betekent dat je een nieuw moederbord of laptop nodig.


Power Jack

Ook op het moederbord gesoldeerd, de voeding is het onderdeel dat de meeste slijtage krijgt en scheur in de tijd. Met de externe voeding regel constant ingebracht en verwijderd, er een grote hoeveelheid druk uitgeoefend op de contactpunten op het moederbord. Zodra deze punten gelast aan broos en los komen, het opladen zal niet gebeuren zonder wiebelen of het vasthouden van de hoogspanningslijn onder een bepaalde hoek. Verdere schade kan optreden, en extra druk op de rand van het moederbord.

Monitor Video Ribbon

Als alleen de monitor gaat zwart - in plaats van de hele computer uitgeschakeld - er misschien een probleem met de videoband zijn. Dit flinterdun, lang lint verbindt de monitor aan op de GPU voor video-ingang. Deze tape is zeer kwetsbaar en kan dislodged, korte, gebarsten of zelfs volledig doorbroken brede opening en sluiten van het deksel van de laptop worden. Helaas moet de gehele laptop geopend in deze kabel, die tijd kost en vereist ervaring vervangen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha