WAT lijnzaad behoefte? 10 Lijnzaad Gezondheid VoordelenWAT lijnzaad behoefte? 10 Lijnzaad Gezondheid Voordelen

Lijnzaad worden vaak gevonden in vegetarische gerechten, omdat deze zaden zijn een van de hoogste, niet-dierlijke, natuurlijke bronnen van omega-3. Beschouwd als een van 's werelds eerste ooit superfoods zijn, lijnzaad, worden ook wel lijnzaad; lijnzaad hebben een groot scala aan voordelen voor de gezondheid en voedingswaarde en hier zijn er slechts tien van hen:

1. Zij kunnen bescherming bieden tegen kanker

Lijnzaad is een rijke bron van een groep van chemicaliën die als lignanen, die bekend staan ​​om het lichaam tegen kanker. Dierproeven hebben aangetoond dat lignanen de groei van abnormale cellen in tumoren beperken.


2. Ze zijn een goede bron van vezels

Vlas zaden zijn een goede bron van voedingsvezels, zowel oplosbare en onoplosbare, die helpt verminderen cholesterolgehalte in het bloed en de regulering van de bloedsuikerspiegel. U kunt de zaden van ontbijtgranen, salades en smoothies toe te voegen aan je een extra boost aan vezels in de voeding te geven.

3. Lijnzaad zijn rijk aan antioxidanten

De lignanen in lijnzaad ook fungeren als een effectief antioxidant, die de lichaamscellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Dit helpt om de tekenen van veroudering te vertragen en helpt de hormonen in het lichaam.

4. Ze zijn gluten

Vlas zaden worden vaak gebruikt als een substituut voor andere granen in koken en bakken, omdat ze 100% glutenvrij. Dit is uiterst handig voor mensen die lijden aan coeliakie of een gevoeligheid voor gluten.

5. Lijnzaad bevorderen van een gezonde spijsvertering

Behalve vezelrijk die goed is voor de spijsvertering, lijnzaad bevatten ALA, wat staat voor α-linoleenzuur, een omega-3 die kunnen helpen bij de bescherming van de voltooiing van het spijsverteringskanaal. Tests hebben aangetoond dat het eten lijnzaadolie handig voor mensen die last hebben van spijsverteringsstoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer kan worden.

6. verlaagt de bloeddruk

Volgens het onderzoek, kan regelmatige consumptie van lijnzaad of lijnzaadolie aanzienlijk verlagen de bloeddruk bij mensen met hypertensie. In één test, Griekse onderzoekers gevonden dat een groep mannen van middelbare leeftijd die een hoge bloeddruk had kende een dramatische daling van hun bloeddruk wanneer ze geconsumeerd lijnzaadolie.

7. Lijnzaad kan een hulp voor vrouwen in de menopauze zijn

De lignanen in lijnzaad kan hebben grote voordelen voor vrouwen in de overgang. Gebleken is dat, in sommige gevallen, lijnzaad kan worden gebruikt als alternatief voor hormoonvervangende therapie, omdat de zaden oestrogene eigenschappen.

8. Het kan u helpen gewicht te verliezen

Een studie die werd gepubliceerd in het Journal of Nutrition bleek dat lijnzaad kan helpen gewicht te verliezen. Als je voeg gewoon een paar theelepels van lijnzaad aan een salade of een kom soep, dan zullen de zaden meer vullen en zo je algehele eet minder calorieën.

9. Lijnzaad Lagere Cholesterol

Het eten van lijnzaad kan natuurlijk cholesterolgehalte in het bloed. De oplosbare vezel die zich in de zaden vallen cholesterol en vetten in het spijsverteringskanaal voordat zij geabsorbeerd door het lichaam.

10. Zij zijn goed voor je huid en haar

Een paar theelepels van lijnzaad toegevoegd aan je dieet kan grote voordelen voor het haar en de huid. Gezonde vetten en B-vitamines in de zaden voeden de huid en het haar en kan helpen verminderen schilfering en droge huid en hoofdhuid.

Kent u een aantal andere voordelen voor de gezondheid van lijnzaad?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha