Wat is Zumba?Bent u een fitness-freak? Heeft u altijd op zoek naar fitness-programma's interessanter en effectiever om te proberen? Zo ja, 'Zumba' is een uitstekende keuze voor jou. Als u al gehoord van deze fitness rage exclusieve, ik weet zeker dat je absoluut verliefd op haar. Maar als je onder degenen die nog moeten weten over dit fitness trainingsprogramma super leuke en effectieve, mist u een hoop! Dus, we praten over Zumba - de enige manier om fitness die snel is het verkrijgen van een grote populariteit in de wereld van fitness.

Wat is Zumba Fitness?

Zumba is een fitness-elite trainingsprogramma dat de goedheid van zowel aërobe en effectieve danspasjes combineert. De onderdelen van het programma zijn uitstekend cardio om overtollige calorieën te verbranden; Op hetzelfde moment, makkelijk dansbewegingen spelen een belangrijke rol in het stemmen van het hele lichaam en helpen bij het verminderen van de taille. De meeste van de fysieke oefeningen gekozen voor Zumba lessen zijn van lage intensiteit. Ze zijn gebaseerd op procedures van aërobe en produceren veel energie. Integendeel, de choreografie van het programma beschikt over een scala aan moves, zoals samba, cumbia, merengue, soca, flamenco, hiphop, reggaeton, salsa, cha-cha, mambo, tango, enz. Samen met Latijnse ritmes.


Waar het vandaan komt?

In 1990, het concept van Zumba werd brainstormen door Alberto 'Beto' Perez - de beroemde danser, choreograaf en celebrity personal trainer van Cali, Colombia. Op een dag, Perez had op een aerobicsles met een beetje 'niet-traditionele aerobics muziek te krijgen, zoals de merengue, salsa, enz. Als zijn record, gecomponeerde muziek door conventionele aërobe werd achtergelaten in een van zijn lessen. Echter, improvisatie was geliefd bij zijn studenten en kreeg al snel een groot succes in Colombia. In 2001, heeft Perez de Verenigde Staten bereikt om zijn initiatief vooruit met Alberto Perlman en Alberto Aghion nemen. Tot slot kregen ze de licentie voor het uitvoeren van marketing campagnes en de lancering van de video van een bedrijf genaamd 'Quest Fitness'.

Wat doen Zumba lessen Inclusief?

Er zijn ongeveer 14 miljoen mensen in meer dan 150 landen over de hele wereld, die wekelijks Zumba lessen bij te wonen en het aantal groeit nog steeds. Normaal de duur van elke sessie Zumba is 1 uur en wordt door deskundigen erkende. Tijdens de training kunnen de stagiairs weerstand training met verschillende ritmes oefenen. Afhankelijk van de leeftijd en het vermogen van de sporter, Zumba kunnen worden onderverdeeld in acht categorieën:

 • Zumba Fitness - Een regelmatige Zumba les zoals eerder vermeld.
 • Zumba Gold - Het lijkt erop dat de reguliere lessen Zumba Fitness Party, maar de oefeningen zijn alleen bedoeld voor mensen ouder worden.
 • Zumba Toning - Bevat alle cardio en lichaam beeldhouwen aan het spieren van de armen, buik, dijen, enzovoort, met behulp van toning sticks.
 • Zumba Gold-Toning - Een ander initiatief voor ouderen, om hen te helpen de toon van hun lichaam en het verbeteren van houding, beweging, kracht, coördinatie, etc.
 • Aqua Zumba - Een regelmatige Zumba klasse die wordt beoefend in een zwembad.
 • Zumba in het circuit - Een 30-minuten durende sessie die dans combineert met kracht oefeningen zoals circuit training.
 • Zumbatomic - ziet eruit als een Zumba Fitness klasse regelmatig, maar de regeling is exclusief ontworpen voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
 • Zumba Sentao - Een unieke stoel workout voor lichaam toning. Het maakt ook gebruik van het lichaamsgewicht van de oefeningen om ze sterker te maken.

Enkele feiten die u moet weten over Zumba

Hier zijn een aantal dingen die je zou willen om Zumba te leren:

 • Zumba is voor iedereen. Elk en iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, kunnen lid worden van dit programma van fitness training voor zijn veelzijdigheid.
 • En 'super effectief. Ja, u kunt elke hoeveelheid calorieën tussen de 500 en 1000 te schrappen, het bijwonen van een enkele sessie van Zumba! Een van de belangrijkste voordelen van zumba!
 • U hoeft een expert danser of een bar-maniak om te kiezen voor Zumba niet. De opgenomen in dit programma oefeningen zijn heel eenvoudig en de dans stappen die u moet uitvoeren zijn zeer eenvoudig te volgen. Als je beide voor de eerste keer aan het doen zijn, u bent van harte welkom!
 • Beroemdheden hou Zumba en de lijst van Zumba liefhebbers sterren is zeer aantrekkelijk. Jennifer Lopez, Jackie Chan, Natalie Portman, Kirstie Alley, Emma Watson, Shakira, Victoria Beckham, Halle Berry - nou ja, je niet echt meer nodig hebt?

Dus, ga je deelnemen aan het kampioenschap Zumba? Verlaat uw commentaar hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha