Wat is Vipassana meditatie en wat zijn de voordelen?Denk je dat je kunt niet gelukkig zijn vandaag? Heb je de negativiteit en verdriet die je leven domineert vinden? Vanwege de mechanische leven de meesten van ons vandaag te vertalen, is het geen wonder is het moeilijk geworden om gelukkig te zijn.

Dus, is er een oplossing? Nou, er is! We hebben het over Vipassana meditatie hier! Wilt u meer weten? Ga verder met uw bed!


Wat is Vipassana?

Tegenwoordig zijn veel mensen, waaronder zakelijke professionals, ondernemers, huisvrouwen en zelfs studenten gebruiken dit soort meditatie om verlichting van de complexiteit van het leven en de negativiteit te vinden. Gepopulariseerd door S.N. Goenka, Vipassana meditatie helpt mensen benadrukt met verschillende problemen van het leven naar een manier om rustiger en kalmer geworden vinden. Helpt u innerlijke rust en een beter begrip van je ziel te vinden.

Het is niet nodig om te behoren tot een religie of ras-specifieke praktijk deze vorm van meditatie en krijgen de voordelen ervan. Er zijn geen vaste regels of fitness nodig is om deze vorm van meditatie te bewijzen. Het is in wezen een boeddhistische meditatietechniek die de geest traint en duwt om de waarheid uit onwetendheid te zoeken en zich bewust worden van de grenzen die het leven geven aan de negativiteit in de eerste plaats. Het vereist dat u zich bewust van de ademhaling en de gewaarwordingen in en om het lichaam te worden. Word zelf-observant is niet makkelijk met alle middelen, en de eerste fase lijkt misschien moeilijk. Echter, de resultaten zijn de moeite waard!

De behoefte aan geduld en doorzettingsvermogen:

Net als elke andere vorm van meditatie, Vipassana vereist geduld om de voordelen te krijgen. U wordt gevraagd om te oefenen meditatie regelmatig aan de vruchten van te plukken. Verder is het voor de meeste mensen, met respect voor de gevoelens rond zonder te reageren op hen kan heel moeilijk zijn. Het resultaat kan langzaam te betalen, zoals sommige toegewijde volgelingen zeggen. De eerste paar dagen kan lijken frustrerend en je kunt het gevoel dat niet werkt voor u. Echter, met doorzettingsvermogen en de praktijk je langzaam in staat zal zijn om veranderingen te voelen in je. U krijgt een betere controle van je geest te krijgen, vooral als er dingen zijn stressvol en ongelukken gebeuren.

De basisprincipes van Vipassana meditatie:

Vipassana meditatie wordt gezegd dat het een vorm van meditatie en pure ouderdom die werd beoefend door niemand minder dan Gautam Budhha, 2500 jaar geleden zijn. E 'werd uitgesproken door de oude meesters van opeenvolgende generaties, door de eeuwen heen. Een typerend pad voor deze duurt 10 dagen. In deze periode ga je aan de techniek te leren en het verkrijgen van het voorpolijsten voor je geest.

Moet je een aantal beperkingen voor deze 10 dagen te respecteren en geen pauze is toegestaan. Dit kan nogal moeilijk lijkt voor u, maar zoals ze zeggen - geen pijn, geen winst, is het niet? Beginners kunnen kiezen voor de cursus van 10 dagen, maar er zijn gevorderde cursussen voor ervaren professionals, die 30, 45 of 60 dagen op te nemen.

Tijdens het volgen van de cursus van 10 dagen, kunt u niet:

 • Praat met iedereen
 • Neem deel aan recreatieve activiteiten, zoals het internet of tv-kijken
 • Spelen
 • Het gebruik van mobiele telefoons
 • Ga uit van het centrum Vipassana voor elke behoefte

U bent ook verplicht om een ​​strikt tijdschema voor de periode van ontwaken, het halen van voedsel en meditatie te volgen. Na de periode van 10 dagen, zal u getuige veranderingen in je denkproces, perspectieven, en het leven zal anders je lijkt.

Na de cursus krijgt u de begeleiding van gekwalificeerde instructeurs krijgen. Ze kunnen niet begeleiden gedurende de dag. Het kan dus gebeuren, hun berichten en instructies zal naar u en andere volgelingen worden toegezonden aan het eind van de dag. Dit zal u helpen kiezen wat je gevorderd of wat zijn de gebieden waar je nog moet verbeteren.

Wie moet Vipassana meditatie te beoefenen?

Deze meditatie is voor iedereen beschikbaar, letterlijk. Echter, mensen die de neiging om het meeste uit te zijn:

 • Degenen met relatieproblemen
 • Die omgaan met overmatige stress carrière
 • Mensen die leven met een duister verleden
 • Mensen op zoek naar innerlijke rust en comfort van de complexiteit van het leven

Hoe tot praktijk Vipassana meditatie:

De methode kan variëren van het ene centrum naar het andere in termen van de duur van de meditatie, maar de basis blijft het zelfde. De basics zijn:

 1. Je nodig hebt om te zitten in een rustige kamer. De positie moet kleermakerszit zijn.
 2. U kunt een meditatiekussen te gebruiken. Als het lijkt moeilijk kunt u zelfs in een stoel zitten, in een verticale positie.
 3. De ogen worden gesloten.
 4. Start observeren sensaties die voortvloeien uit het hoofd.
 5. Men moet sensaties van verschillende soorten te observeren, maar laat je niet aan hen gehecht.
 6. De sensaties van verschillende types zijn en kunnen lijken te werken langs het lichaam.
 7. Observeren van de sensaties, kan de geest emoties te voelen. Je nodig hebt om de emoties te observeren neutraal en probeer niet te krijgen aan hen gehecht.

Voordelen van het beoefenen van Vipassana meditatie:

Hier krijg je een beter begrip van de negatieve emoties:

In het centrum van Vipassana, is de constatering dat gebeurt op een objectieve manier. U lijdt veel gewaarwordingen en gevoelens, terwijl de praktijk van de techniek. Als u doorgaat met die gevoelens en emoties te observeren, je langzaam een ​​beter begrip van hen. Je zult in staat zijn om te begrijpen waarom sommige emoties kunnen zorgen dat u de controle verliezen. Wanneer u dit te bereiken, zul je ook niet leren te worden beïnvloed door hen. Met andere woorden, het helpt om de geest en verschillende emoties betere controle. U zult ook in staat zijn om de negatieve ontwikkelingen van het leven die worden veroorzaakt door het feit dat de emoties en activiteiten gestimuleerd door negatieve gevoelens te beteugelen omzeilen.

Het is niet duur en komt niet met voorwaarden:

Een van de grote voordelen van Vipassana meditatie is dat je niet veel geld hoeven te besteden. Over de hele wereld, kunt u Vipassana-centra dat vrouwen en mannen verwelkomen uit verschillende rassen, leeftijdsgroepen en religies te vinden. Vreemdelingen worden ook geadviseerd om te proberen deze meditatie. Terwijl u worden onderworpen aan de cursus, bent u niet van plan om elke vorm van discriminatie op deze gronden worden geconfronteerd. In sommige centra kunt u een donatie te doen, maar er is geen vereiste voor het.

Blijven zonder te spreken is niet zo saai:

Veel mensen uit de weg proberen Vipassana, vooral omdat ze denken dat het verblijf 10 dagen zonder te spreken, het is niet alleen mogelijk is. Er zijn anderen die denken dat het leven zuur voor hen zal maken! Echter, degenen die de techniek hebben gevolgd hebben gezegd dat het eigenlijk minder moeilijk dan algemeen wordt waargenomen door mensen. De eerste 2-3 dagen lijkt misschien moeilijk voor u, maar na die stilte lijkt gelukzaligheid en je went er wel aan. Ze zeggen ook, na een paar dagen in, niet de behoefte voelen om veel te praten.

Geen religieuze of Cult gerelateerde spullen:

Het is waar dat deze meditatietechniek wordt gezegd te worden geïntroduceerd door de Boeddha en zijn discipelen. Echter, er is niets als je een boeddhist te volgen en de praktijk van deze techniek te zijn. In feite hebben mensen van verschillende religies en zelfs atheïsten probeerde met succes over de hele wereld. Er is geen noodzaak om te preken en noch iemand gaat preken te geven! Het concept van Vipassana is om verlossing te bereiken zonder het aanbidden van elke uiterlijke vorm. Dit maakt het een meer open en flexibel meditatie.

Gedisciplineerd voor:

Tijdens het beoefenen van deze vorm van bemiddeling hoeft niet een pro te rocket science te zijn, maar is nodig om bepaalde disciplines te behouden. Tijdens de cursus, moet je wakker worden en slapen op een bepaalde tijd en hetzelfde geldt voor de uren van meditatie en maaltijden die je eet. Wanneer u zich aan deze planning en discipline, dat brengt orde in het leven en uitroeit tekenen van chaos en onregelmatigheden.

Het toont de manier om gelukkig te zijn:

Als de aanvankelijke problemen, zoals niet praten of elimineren van mogelijkheden voor ontspanning leven play hard voor u, overweeg dan wat je krijgt in ruil. Als een zaak van de feiten, nemen we onze toevlucht tot de diensten en de luxe van het leven zoals TV, internet, dronken worden, en als ze denken dat je gelukkig zal maken. De waarheid is dat deze faciliteiten en diensten tijdelijk comfort, maar geen geluk zal bieden. Ze creëren ook verlangen naar nieuwe eisen.

Vipassana, aan de andere kant, het wijst de weg naar geluk. Het geluk dat niets externe of voorwaardelijke hoeft, verbetert je humeur op de lange termijn.

Het maakt je wijs en zich bewust van de rol die vergankelijk:

Wanneer u deze vorm van meditatie met de consistentie te volgen, uw niveau van wijsheid stijgt meerdere inkepingen. Het helpt de geest bevrijden uit de snaren van negativiteit en stress die doelstelling denken te voorkomen. Meditatie doet zien de realiteit dat er niets is eeuwig in de wereld. Alles wat u koopt of te bereiken is onderhevig aan degradatie en mogelijke vergankelijkheid. Hetzelfde kan gezegd worden van de gevoelens en menselijke emoties ook. U leert hoe te laten gaan van de emoties en gevoelens van negativiteit die stress veroorzaken in het leven. Op het einde, wanneer u de universaliteit van vergankelijkheid hoort, zul je erachter blijft beïnvloed door dingen die je kunt beïnvloeden. U kunt ook ongemakken zijn niet eeuwig, ook niet.

Escapisme Omleidingen en toxiciteit:

Je nodig hebt om je lichaam te ontgiften met voedsel en drank specificaties van tijd tot tijd. Hetzelfde is ook noodzakelijk voor de menselijke geest, maar slechts weinigen daadwerkelijk iets te doen! Vipassana meditatie eigenlijk geeft u een manier om je geest te ontgiften en verbetert de manier van leven. U bent verplicht om weg te blijven van apparaten en diensten die u nek diep in gedachten kunnen maken. Zijn niet onderworpen aan straling, zoals telefoons en tv-gebruik is verboden. Ook is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot het internet, wat kan leiden tot verschillende gedachten in het achterhoofd, met inbegrip van de negatieve. Afleiding daadwerkelijk zijn geschrapt in het leven wanneer u de cursus oefenen. Je geest komt minder kans om te worden verzanden door negativiteit zoals het is.

Beter Conflict Resolution:

Het beoefenen van deze meditatie helpt om conflicten in beter leven te beheren en gemakkelijk te bereiken resoluties. Zoals het is, mensen uiteindelijk het maken van fouten in het leven, vaak omdat ze niet kunnen omgaan met conflicten. Het nemen van een onpartijdige en neutrale in een situatie lijkt een moeilijke keuze voor de meerderheid. Echter, wanneer u de praktijk Vipassana meditatie, conflicthantering wordt makkelijker. U kunt een neutrale en objectieve dingen te hebben en de juiste beslissing wordt makkelijker.

Beter werk efficiency en betere persoonlijke relaties:

De lange-termijn voordelen van Vipassana kan worden gevoeld in zowel de professionele en persoonlijke leven. Na het beoefenen van deze meditatie voor een tijdje, rustiger en mentaal gerijpt word je. Dit voorkomt veel van de problemen in je professionele en persoonlijke leven. Het heeft de neiging minder te zijn geroerd door de onverwachte ontwikkelingen in de werkplaats, bijvoorbeeld. U kunt ook het beheer van de stress van de carrière en ontwikkelingen onaangenaam. Dit maakt uiteindelijk u zich concentreren op uw werk en u kunt niet geraakt en afgeleid door anderen en diverse werkgerelateerde factoren. U mag in staat zijn om uw carrière doelen beter te bereiken.

Ook op zoek naar deze vorm van meditatie helpt om persoonlijke relaties in grote mate verbeteren. U kunt een betere controle van uw reacties en gedrag in stressvolle situaties thuis te krijgen. U kunt dan controleren situaties van stress en spanning, voordat zij ernstige proporties. Dit helpt om de kwaliteit van de persoonlijke relaties met uw echtgenoot en andere familieleden te verbeteren.

Vipassana meditatie praktijk van vandaag en maken het leven stil! En laat ons weten wat je van dit bericht. Een reactie hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha