Wat is het doel van de Dag van de Arbeid?Dag van de Arbeid wordt jaarlijks gehouden op de eerste maandag in september te eren en vieren de bijdragen van de Amerikaanse arbeider voor de welvaart van de natie.

Oprichter

Sommige gegevens wijzen erop dat Peter McGuire, mede-oprichter van de American Federation of Labor en de secretaris-generaal van de Broederschap van Timmerlieden en Schrijnwerkers, opgericht Dag van de Arbeid. Anderen zeggen Matthew Maguire, een machinist, voorgesteld op het idee, terwijl de secretaris van de Centrale Labor Union in New York.

Eerste Labor Days

De eerste Dag van de Arbeid viering werd georganiseerd door de Central Labor Union in New York op dinsdag 5 september, 1882 In 1883 werd gehouden op dezelfde dag, en in 1884 werd gekozen voor de eerste maandag in september.


Becoming wet

Op 21 februari 1887, Oregon werd de eerste staat om officieel te erkennen Dag van de Arbeid. Andere staten hebben gevolgd, en in juni 1894, het Congres een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor Labor Day een vakantie in het District of Columbia en gebieden.

Doel

Dag van de Arbeid is een dag om samen te trekken en vieren de gewone arbeiders, volgens de oorspronkelijke voorstellen, "de kracht en het esprit de corps van de vakbonden en van de arbeidsmarkt."

Labor Day Events

Dag van de Arbeid wordt gevierd met parades en toespraken van brede media-aandacht door de werkgevers, vakbonden, leraren, religieuze leiders en overheidsfunctionarissen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha