Wat is de oorzaak van ondervoeding in India en hoe om te gaan met het probleem?Ondervoeding een aandoening ervaren bij enkele belangrijke voedingsstoffen in de voeding in grote hoeveelheden. Ongeveer 3 miljoen kinderen in India sterven elk jaar als gevolg van ondervoeding. Volgens de Wereldbank, India behoort tot de top ranking landen in termen van ondervoeding bij kinderen.

Volgens het rapport Global Hunger Index (GHI) voor het jaar 2012, India 15e plaats onder de landen aan de situatie van de honger. Het is triest om te getuigen dat de GHI omhoog geschoten 29-27 tussen het jaar 1996 en tot 201 andere landen in de derde wereld, zoals Bangladesh, Pakistan, Kenia, Nepal, Zimbabwe en Vietnam nog steeds toonde betere conditie honger.


Oorzaken van ondervoeding in India

Ondervoeding in India kan worden toegeschreven aan verschillende factoren.

De sociaal-economische status, religie en regio grote invloed op de voedingstoestand.

In het algemeen, armen en gezinnen met lage inkomens hebben een groter risico op ondervoeding.

Anemie is omgekeerd gecorreleerd met rijkdom.

Sommige culturele religieuze overtuigingen ook leiden tot ondervoeding.

In India sommige religies strikt onthouden van het eten van vlees. Puur veganistisch, beperken van de consumptie van elk soort dierlijke producten is eieren of zuivel.

Granen zijn verbruikt door veganisten als een substituut voor vlees.

Volgens onderzoeken, de eiwit in graan afwijkt uit het eiwit dat wordt verkregen door de dierlijke bron.

Dit veroorzaakt het eiwitdieet onvoldoende bijna 56% van de Indiase familie.

Statistieken:

Ondervoeding komt vaker voor in de landelijke dan stedelijke gebieden. Bloedarmoede bij mannen en vrouwen is hoger in landelijke gebieden als gevolg van analfabetisme en armoede. Geografisch gezien, de staten Bihar, Jharkhand en Madhya Pradesh hebben hogere tarieven van ondervoeding. Echter, Kerala, Sikkim, Mizoram, Punjab, Goa en Manipur hebben een zeer lage tarieven van de ondervoeding.

Ondervoeding is uitgegroeid tot een ernstig probleem voor India. Slechte voeding verzwakt het immuunsysteem van het lichaam. Daarom volwassenen en vooral kinderen kwetsbaarder voor ziekten zoals diarree, malaria en longontsteking. Helaas, ondervoeding is de oorzaak van meer dan een derde van de sterfgevallen onder kinderen. Bijna 60 miljoen kinderen in India, dat wil zeggen, de helft van alle kinderen met ondergewicht, 75% zijn bloedarmoede, 57% last van tekort aan vitamine A, 45% ondermaatse groei en 20% zijn acuut ondervoed.

Het probleem aanpakken:

Volgens het rapport van de Wereldbank, ondervoeding komt het meest voor in de eerste drie jaar van het leven van het kind.

Eetgewoonten en onvoldoende kinderopvang hygiënische praktijken zijn de belangrijkste oorzaak van ondervoeding bij kinderen.

Opvoeden moeders op kind voeding en hoe om te gaan met gezondheidsproblemen kunnen helpen het probleem op te lossen tot op zekere hoogte.

De oplossing voor dit probleem arts over het voeren van campagnes de-ontwormen en het verstrekken van voedingssupplementen voor de behoeftigen.

De Indiase regering heeft verschillende initiatieven ondernomen om dit ernstige probleem aan te pakken.

De overheid heeft een aantal programma's en doelen te stellen om deze alarmerende toename van ondervoeding convergeren gelanceerd.

Sinds sociaal-economische factoren grote invloed hebben op deze voorwaarde, heeft de Indiase overheid geïnitieerde programma middagmaal in verschillende scholen in heel India.

De Akshaya Patra Foundation is een NGO die de grootste middagmaal programma in het land actief is. Deze stichting biedt gezonde voeding die voldoet aan alle voedingsnormen voor bijna 3 miljoen studenten in scholen en andere door de overheid gesubsidieerd. Deze enorme programma wordt uitgevoerd met de hulp van de overheid subsidies en donaties van bedrijven en particulieren.

Integrated Child Development Scheme (ICD) is een ander dergelijk programma is gestart in 197 ICDS is het grootste nationale programma voor de ontwikkeling in de wereld, dat is gericht op de gezondheid van zwangere moeders en kinderen te verbeteren jonger dan zes jaar. Zij doen dit door middel van pre-scholen, extra voedsel, gezondheidszorg en het verspreiden van de voeding en gezondheid bewustzijn.

Nationaal Fonds voor kinderen (NCF), Openbare Distributie System (PDS) en de National Rural Health missie zijn andere initiatieven door de Indiase overheid om ondervoeding uit te roeien in India. Bovendien, via UNICEF United Fund for Children Naties helpt India in dit proces.

Hoewel deze cijfers zijn zeker alarmerend, is de overheid, verschillende NGO's en het grote publiek langs te komen in haar inspanningen om de maaltijden aan degenen die onder gevoed providebasic. Van onze kant, ook wij kunnen bijdragen aan deze oorzaak, zorg ervoor niet om voedsel te verspillen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha