Wat is de DOS-pad syntax?MS-DOS-besturingssysteem van Microsoft en zijn varianten gebruiken een onderscheidend format om te navigeren de bestandsmap, het creëren van een 'pad' door de geneste submappen naar het doelbestand. Terwijl de command-line interfaces grotendeels hebben plaatsgemaakt voor grafische user interfaces, zijn er nog vele aspecten van de oude syntax in de huidige besturingssystemen en je kunt blijven gebruiken in een Windows-product. Om de syntax wordt gebruikt door DOS kan u helpen navigeren mappenstructuur onbekende begrijpen.

stationsletters

Een van de fundamentele aspecten van de bestandsstructuur van de DOS is het gebruik van letters aanwijzen eenheden. Oorspronkelijk is het systeem voorbehouden A: en B: floppy drives, het toewijzen van C: naar de eerste harde schijf en ga vanaf daar. Vandaag de dag, kunt u stationsletters toewijzen aan elke afspraak die u kiest. In het algemeen, elke letter verwijst naar een harde schijf of optische individu, maar u kunt ook meerdere partities op een enkele harde schijf en een stationsletter aan elke toewijzen.

subdirectory

Boven het niveau van de aandrijving, DOS organiseert bestanden in directories of mappen, gescheiden door slashes. De map C: \ de root directory van de primaire vaste schijf, en C: \ WINDOWS subdirectory om de installatie van Windows, een lager niveau aan te geven. Oorspronkelijk was de DOS-directory namen beperkt tot acht tekens, maar het besturingssysteem Windows opgeheven die beperking. De subdirectory namen "stack" hoe dieper je gaat in de bestandsstructuur, meer levels naar beneden je zou kunnen vinden in C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers \ etc subdirectory.


Navigatie

Onder DOS, als de CD of chdir gebruiken om te navigeren door submappen. Bijvoorbeeld, kunt u het type "CD WINDOWS" om te gaan uit de wortel C: \ directory in C: \ WINDOWS. Van daaruit zou CD SYSTEM32 in C: \ Windows \ System32 en ga zo maar door. Typ "cd .." gaat u een niveau terug, of je kunt het volledige pad van de doelmap typen om direct naar een bepaalde locatie te verplaatsen. Het invoeren van "CD C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers \ etc" brengt u naar die map vanaf elke locatie in de computer.

Command PATH

Als u hebt geprobeerd om toegang tot bestanden in een bepaalde subdirectory, vaak, het kan ook betekenen dat de submap als een prioriteit locatie voor bestanden onder DOS. Door het intikken van "PATH C: \ WINDOWS" oorzaak DOS te kijken in de WINDOWS subdirectory voor de bestanden of commando's als ze niet kon vinden in uw huidige positie. Hoewel Microsoft dit gebruik van commando met Windows 95 is verwijderd, kunt u nog steeds toegang tot de functie door met de rechtermuisknop te klikken op "Computer" en kies "Eigenschappen" en vervolgens op "Advanced System Settings" en vervolgens "Environment Variables". Hier vindt u de variabele Path en mappen die Windows een prioriteit van de route is toegewezen, georganiseerd volgens de DOS syntax zien.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha