Wat is de beste tijd om een ​​dutje te doen?Hou uw kostbare siësta? Merkt u dat u geeuwen en kijken uit naar het maken van een power nap om jezelf op te laden? Nou, als je kan betrekking hebben op de bovenstaande situaties moet je dit artikel een te lezen geven.

Dutje doen is vaak een teken van luiheid. Maar, weet je dat een dutje helpt stimuleren uw stemming, aandacht, de productiviteit en het lichamelijk en geestelijk welzijn? Het bericht vertelt u wat is de beste tijd om die welverdiende dutje te doen tijdens de dag. Wilt u weten hoe uw tijd perfect middagdutje? Lees verder!


Waarom je een dutje moet nemen?

Meestal alle zoogdieren slapen korte perioden gedurende de dag. Hoewel, volwassen mensen, liever te slapen voor een aaneengesloten periode ideaal van acht tot tien uur van de nacht (1). Echter, de toppen van slaperigheid tijdens de kleine uurtjes van 02: 00-04: 00 en na de uren van 01: 00-03: 00. Zo, nu weet je dat je slaperigheid middag is niet te wijten aan de hitte of zware uw lunch!
Een studie toont aan dat een lange dutje van 45 minuten helpt om de concentratie, de aandacht te verbeteren en consolideert procedureel geheugen (2). Velen van jullie die niet dutjes wel rekening moeten overwegen korte degenen, vooral als je overmatige vermoeidheid of slaperigheid ervaren. Terwijl de korte dutjes zijn goed voor het lichaam, kan lange dutjes het risico op hart- en vaatziekten (3) te verhogen. Als u lijdt aan een onverklaarbare verlangen om dutjes langer duren, moet u een arts raadplegen. Je zou kunnen lijden aan een slaapstoornis. Meestal heeft een druk leven geen mogelijkheid om de noodzakelijke hoeveelheid slaap te krijgen. Gebrek aan slaap kan leiden tot een langzame reactie van de hersenen tot normale activiteit, hetgeen resulteert in een gebrek aan aandacht.

Hoe lang moet de Nap?

De duur van een jas kan tussen 20 minuten en 2 uur. Echter, om te voorkomen dat verder reikt dan twee uur. Om te begrijpen hoe lang een dutje perfect moet zijn, moet je beseffen dat de hersenen gaat door een cyclus van vijf fasen van de elektrische activiteit wanneer je slaapt. De eerste fase van de slaap is licht en wisselt tussen slapen en waken. Een Catnap of 20 minuten dutje plaatst je in fase 2 slaap, wat goed is voor je lichaam, want het verbetert de alertheid, motorische vaardigheden, en concentratie. Aan de andere kant, kan op 45 minuten dutje onder andere REM (rapid eye movement) slaap (4). REM-slaap verhoogt je creativiteit en het vermogen van de sensorische integratie.

Je moet meestal beperken de dutje tot 45 minuten. Als je slaapt langer, kunt u een slow-wave slaap te ervaren. Kan leiden tot slaap inertie, die duizeligheid en desoriëntatie kan veroorzaken als je wakker wordt.

Hoewel je niet moet nap voor meer dan 45 minuten, maar als je te moe voelt om een ​​dutje, dat is tenminste 1 ½ overwegen - twee uur lang. De 1 ½ - langharige twee uur en kenmerken van alle stadia van de slaap. Helpt versterken het geheugen terugroepen, wist de geest en helpt om de verloren slaap te herstellen. De timing van de nap is ook erg belangrijk. Een dutje langer dan 90 minuten omvat alle fasen van de slaap en slaap inertie grenzen, als je wakker wordt in de REM-slaap.

Wat is de beste tijd om te slapen?

Uw ideale dutje tijd is afhankelijk van uw slaappatroon. Als u houdt van wakker te vroeg (vóór of op 6:00), 1-1: 30 uur is de ideale dutje tijd. 30 uur: Aan de andere kant, als je niet naar bed tot 01:00, de ideale dutje tijd zal ongeveer 3-3 zijn.

Nu weet je dat een dutje te vangen wonderen voor je lichaam en geest kan doen!

Als je dit artikel interessant vond en informatief, laat dan een opmerking in het vak hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha