Wat is COPD?Als we zeggen dat we van plan om chronische obstructieve longziekte COPD, respiratoire ziekte die wordt gekenmerkt door kortademigheid. Mensen die last hebben moeite met ademhalen, hoesten, sputum productie, en hebben uitgegeven of sissen met de borst.

We spreken van een chronische ziekte die vordert gedurende vele jaren en heeft de neiging te verergeren indien onbehandeld, zoals aangegeven door Dr. Marc Miravitlles, longarts IDIBAPS Hospital Clinic van Barcelona en coördinator van de Spaanse Riding COPD (GesEPOC). In ernstige gevallen kan COPD de kwaliteit van leven van de patiënt aanzienlijk beperken.


Oorzaken van COPD

COPD hoofdzaak bij mensen die roken, hoewel in sommige landen waar gekookt hout kunnen ook patiënten als gevolg van rook inademen van steenkool. Dus de ingeademde lucht snuif dat de oorzaak van de ziekte, omdat tabak bevat veel toxische stoffen die longbeschadiging veroorzaken in de bronchiën en longen ontsteking blijft. Deze ontsteking kan leiden tot de wanden van het longweefsel waardoor aldus emfyseem gezinsbreuk. In werkelijkheid is dit een aandoening die vaak leven met COPD.

Overwicht

De WHO schat dat COPD is de vijfde belangrijkste doodsoorzaak ter wereld, en men gelooft deze frequentie zal toenemen tot 2020, zal COPD de derde belangrijkste doodsoorzaak zijn. Epidemiologische gegevens geven aan dat Spanje ongeveer 10% van de bevolking ouder dan 40 COPD hebben. De meeste van deze patiënten een milde vorm van de ziekte en veel van hen kan niet worden vastgesteld, maar kan een beperking in activiteiten van het dagelijks leven lijden. COPD is een ziekte die langzaam vordert en geeft weinig symptomen tot het ernstig wordt. Dit is de reden dat maakt patiënten tijd nemen om een ​​arts te zien. Om de prevalentie van ding om te doen verminderen is om de incidentie van roken te verminderen, dat wil zeggen om jongeren niet naar deze gewoonte te starten en krijgen degenen die al hebben verlaten.

De diagnose van COPD

Eerst moet je een zekere argwaan hebben, zodat degenen die symptomen zoals die beschreven als een hoest in de ochtend of de geluiden van de borst roken of hebben gerookt voor enige tijd en hebben, kunnen worden beïnvloed door COPD. Een andere waarschuwing verdrinkt die kunnen lijden wanneer het doen van activiteiten die een persoon van dezelfde leeftijd ondersteunt zonder problemen. In deze gevallen moet naar de huisarts en ondergaan een aantal diagnostische tests, zoals spirometrie. Spirometrie gaat blazen in een apparaat dat de stroom van lucht, dat wil zeggen de snelheid waarmee we haalde het uit de longen meet. Mensen met COPD hebben een lager debiet, omdat het meer kost om de lucht te krijgen.

Behandeling

Tegenwoordig is er geen remedie voor COPD omdat het een chronische aandoening. Het eerste wat je moet deze patiënten doen om te stoppen met roken. Van daaruit zijn er behandelingen die sterk kunnen verbeteren symptomen, longfunctie, inspanningscapaciteit en de prognose van de ziekte zelf. Op deze manier kan de patiënt leiden een volledige, actieve en betere kwaliteit.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha