Wat hormonen zijn verantwoordelijk voor het stimuleren van de haargroei en het voorkomen van haaruitval?Je kunt je afvragen hoe je haar en hormonen eventueel kan worden gerelateerd. Maar ze zijn, en deze link is de sleutel tot veel van uw vragen over de kwaliteit en het volume van het haar

is hormonale onbalans en haaruitval gerelateerd?

Onze hormonale cycli veranderen op verschillende punten van ons leven en dan, dit heeft een directe impact op de kwaliteit van haar in die punten. Bijvoorbeeld, het haar broos en geroerd tijdens de zwangerschap, wanneer er grote hormonale veranderingen in het lichaam. De drie hormonen die haargroei beïnvloeden zijn bijzonder thyroxine, oestrogeen en progesteron.


Verlies en hormonen haar:

Nu is de vraag wat het hormoon dat verantwoordelijk is voor haarverlies die wij kennen als alopecia androgenetica te beantwoorden.

 • Alopecia androgenetica is een veel voorkomende vorm van haaruitval gezien bij mannen en vrouwen. Voorheen werd gedacht dat deze aandoening veroorzaakt door een overmatige aanwezigheid van testosteron in het lichaam. Testosteron is aanwezig in kleine hoeveelheden bij vrouwen ook. Er werd echter onlangs ontdekt dat DHT of dihydrotestosteron verantwoordelijk is voor androgene alopecia.
 • DHT leidt tot de dood van de haarzakjes en staat bekend als hun primaire vijand. Dus als je de ontwikkeling van plotselinge kale plekken op de hoofdhuid en niet weet wat de onderliggende reden, raadpleeg dan onmiddellijk een endocrinoloog. Er is waarschijnlijk een probleem DHT gerelateerd.
 • Haaruitval wordt ook veroorzaakt door onbalans van het schildklierhormoon en tijdens de zwangerschap, zoals hierboven vermeld.

Groei en hormonen haar:

Nu is het tijd om te praten over hormonen voor de haargroei.

 • Interessant is dat een overmaat van mannelijke hormonen of androgenen in het lichaam van een vrouw veroorzaken mannelijke kaalheid wordt gemodelleerd en overtollige haargroei op het lichaam. Deze aandoening staat bekend als hirsutisme. Hirsutisme niet problematisch is pathologisch, maar overmatige gezichtsbeharing en lichaam kan een bron van schaamte voor vrouwen zijn.
 • PCOS of polycysteus ovarium syndroom is een hormonale aandoening die een flink aantal van de vrouwen over de hele wereld treft. Deze vrouwen hebben het probleem van overmatige gezichtsbeharing. Hun haargroei op de hoofdhuid wordt meestal negatief wordt beïnvloed als gevolg van hormonale onevenwichtigheden.
 • Verliezen of het verkrijgen van het gewicht in een alarmerend tempo, menstruatieproblemen zijn secundaire symptomen van PCOS. Hirsutisme is een gemeenschappelijk probleem waar haargroei direct wordt beïnvloed door hormonale veranderingen, en is een probleem op lange termijn al zijn er oplossingen om het, zoals permanente ontharing met laser behandeling.

Hormonen van de normale haargroei en hoe ze een rol spelen:

Na het bespreken van zowel de uitzonderlijke omstandigheden van haaruitval en overmatige haargroei, is het tijd om een ​​stap terug te nemen en te overwegen wat betreft de normale haargroei. Hormonen spelen een belangrijke rol in deze als goed, zowel direct als indirect.

 • Gonadotropin hormonen belangrijk. De FSH of follikel stimulerend hormoon en luteïniserend hormoon geproduceerd door de gonaden en deze een directe rol in de productie van testosteron en oestrogeen bij mannen en vrouwen. Daarnaast, deze hormonen ook interactie met progesteron en beïnvloeden de manier waarop het haar groeit of niet groeit. Gonadotropins hebben een indirecte rol in haargroei, omdat ze produceren boven hormonen, die direct invloed hebben op de haargroei.
 • Thyroxine: Net als de meeste van de anderen besproken hormonen, thyroxine ook niet direct van invloed op de productie van haar. Echter, kan het ontbreken van dit hormoon leiden tot haaruitval en kan hypothyroxine. Het exacte mechanisme is nog niet naar tevredenheid is toegelicht in wetenschappelijke tijdschriften. Maar de link tussen de twee is zeer rustig.
 • Androgenen: Zoals eerder vermeld, deze serie van hormonen hebben een directe impact op het haar. Androgenen zijn mannelijke hormonen die worden geproduceerd in verschillende hoeveelheden van mannen en vrouwen. Overproductie leidt tot overmatige gezichtshaar en haargroei in andere delen van het lichaam. Ze leiden ook tot mannelijke en vrouwelijke kaalheid fantasie.

Slechte vertering van eiwitten kunnen ook bijdragen aan haaruitval. Een slechte voeding gecombineerd met een hoge mate van stress kan de maag veroorzaken minder zoutzuur afscheiden en de maag kan de pH eiwitten die op zijn beurt de haaruitval metaboliseren niet verlagen.

Wat je moet doen? Enkele voedingstips:

 • Gebruik appelazijn gepaard met voedsel rijk aan eiwitten om haaruitval te verminderen en het stimuleren van de haargroei.
 • Verwijder alle suikers, verwerkte voedingsmiddelen en zuivelproducten uit uw dieet, omdat dit haarverlies kan verergeren.
 • Het eten van eieren maar de eidooier, teneinde een goede absorptie biotine handhaven.
 • Het consumeren van voedingsmiddelen rijk aan silica, zoals selderij, spruiten, en peper.
 • Week de granen, noten en peulvruchten in schoon water te worden geconsumeerd. Voeg een paar druppels appelazijn om het te laten inwerken en gedurende 8 uur.
 • Omvatten de kokosmelk, biologische eieren, rijst, bessen en hennep eiwit in uw dagelijkse voeding.

Eet een gezonde, evenwichtige voeding is de eerste stap op weg naar een betere gezondheid van het haar. Echter wel voldoen aan een dermatoloog als je het gevoel dat je haar verlies is te lang en moet op het moment worden gecontroleerd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha