Wat er echt in je drankje FIZZY?Wat er echt in je drankje FIZZY?

Het was niet zo lang geleden dat een blikje cola, frisdrank, of een ander type van frisdrank was een zeldzame traktatie, maar nu velen van ons drink minstens een per dag. In feite is de gemiddelde consumptie van koolzuurhoudende drank in veel landen een indrukwekkende 25 gallons per jaar bereikt! We weten allemaal dat koolzuurhoudende dranken zijn niet goed voor ons, omdat ze veel suiker bevatten, en de aard van light frisdrank kan je op gewicht ook, maar wat anders zou deze populaire drankjes wordt schade doen voor onze gezondheid? Recente medische studies hebben gesuggereerd dat koolzuurhoudende dranken zijn nog slechter voor de gezondheid dan we ooit gedacht, en niet alleen vanwege de suiker. Hier zijn tien ingrediënten die je verrast om te leren vaak gevonden in frisdrank waarschijnlijk dat je elke dag te drinken zal zijn.

1. fosforzuur

Fosforzuur, ook bekend als fosforzuur wordt toegevoegd aan koolzuurhoudende dranken aan hun zuurgraad geven. Sommige studies hebben gesuggereerd dat het fosforzuur verlaagt niveaus van calcium in het lichaam en kan een negatief effect op botdichtheid. Wetenschappers hebben ook aangetoond dat er een verband tussen de hoeveelheid frisdrank u drinkt en een verhoogd risico van het ontwikkelen van nierstenen.


2. De alcohol

Verrassend, onderzoekers van het Franse Nationale Instituut voor de consumentenbescherming is gebleken dat meer dan de helft van de welbekende koolzuurhoudende dranken die hebben geprobeerd de sporen van alcohol. Het was nergens dichtbij genoeg om je dronken te maken, maar het was genoeg belangstelling om wat soda drinkers religieus te zijn.

3. Benzeen

Benzeen is een kankerverwekkende stof die kan worden gevonden in tabaksrook en ruwe olie, maar het werd ook gevonden in veel koolzuurhoudende dranken ook. In 2005 heeft de Food and Drug Administration blijkt dat de meeste frisdranken bevatten enkele benzeen, en 10 van de 200 dranken die kampioenschappen, de inhoud over de wettelijke grens. De ergste overtreders waren nu geherformuleerd, of van de markt gehaald, maar veel frisdrank niet benzeen te bevatten.

4. Aspartaam

Aspartaam, een genetisch gemodificeerde bestanddelen, die wordt gebruikt in koolzuurhoudende dranken zoeter, is verbonden met vele potentiële gezondheidsrisico's, zoals chronische vermoeidheid, tuberculose, leukemie, angst en andere minder belangrijke bijwerkingen, zoals duizeligheid en misselijkheid. De gebruikte ingrediënt voor illegaal zijn, zolang die beslissing werd vernietigd in wat betreft sommige mensen zeer verdachte omstandigheden.

Natriumbenzoaat 5.

Hoewel wetenschappers ontdekt dat er geen bijwerkingen van de consumptie van natriumbenzoaat, zeker geen natuurproduct. Natriumbenzoaat is een conserveringsmiddel dat niet van nature in alle voedingsmiddelen. In het Verenigd Koninkrijk, Coca Cola fasering het gebruik als gevolg van druk van de consument, maar het is nog steeds aanwezig in veel andere koolzuurhoudende dranken, en is nog steeds loopneus in veel andere landen.

6. Mercury

Glucosestroop met een hoog fructosegehalte die wordt gebruikt in veel koolzuurhoudende dranken is gebleken dat sporen van zeer giftige metalen bevatten kwik. In tests uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw en Handel beleid uitgevoerd, bleek dat bijna de helft van de geteste monsters bevatte kwik, die het product tijdens de vervaardiging binnenkomt.

7. Het citroenzuur

Het citroenzuur dat je in je koolzuurhoudende dranken is niet afkomstig van citrusvruchten, als je zou denken; Het is een product, kunstmatige versie van het zuur. Fabrikanten gebruiken citroenzuur als conserveermiddel en smaak- en hoewel het is te zwak om veel schade te doen in kleine hoeveelheden, kunnen grote hoeveelheden citroenzuur de maagwand eroderen.

8. 4-methylimidazool

4-methylimidazool is carcinogene verbinding die wordt gemaakt als een bijproduct van de bereiding van karamel kleur gebruikt in vele cola en ongewenst meeste voedselproducten beschouwd. Er werd echter doelbewust toegevoegd aan veel cola. Het bedrag van 4-methylimidazool ligt in sommige cole is vier keer hoger dan de aanbevolen, hoewel in sommige regio's, Cola zijn het verminderen van de hoeveelheid.

9. Bisfenol A

Canada en Frankrijk, bisfenol A, is verboden als een giftige stof, maar is nog steeds aanwezig in frisdranken in andere landen. De chemische bootst oestrogeen, en kan interfereren met schildklierhormonen. In hoge doses, kan het attention deficit hyperactivity disorder en zelfs schade aan de hersenen veroorzaken.

10. Hoge fructosestroop

Hoge fructose maïssiroop is een van de belangrijkste ingrediënten in de meeste populaire merken van koolzuurhoudende dranken en het volume dat in dranken zoals cola, dat het probleem. Hoge consumptie van HFC lange termijn leidt tot een toename onnatuurlijke lichaamsvet, die diabetes, kanker en hartziekten veroorzaken.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha