WAT BROOD EN Essene Wat zijn de voordelen?WAT BROOD EN Essene Wat zijn de voordelen?

De Essenen waren een Joodse religieuze groep, die in grote aantallen terug in de 2e eeuw voor Christus waren. Dan waren ze ook heel goed bij het koken, en wist een ding of twee over het brood. Hun specialiteit is gekiemde tarwe brood, een soort brood dat vol gezonde voedingsstoffen is geschokt. Met behulp van hun kookkunsten, hebben ze het basisrecept voor Essene brood, die nog steeds in gebruik zijn gemaakt.

Gekiemde brood, die soms wordt aangeduid als Eziekel brood, een soort gekiemde graan brood dat bekend is heel erg primitief zijn. Gekiemde korrel wordt bereid bij lage temperatuur en is ook rauw gegeten. Het is ook gemaakt van rauw voedsel volkomen natuurlijk. Als dit niet is whetted uw eetlust, nemen we een kijkje op 10 voordelen van deze oude brood.


1. Essene brood is rijk aan mineralen en vitaminen

Wanneer zaden, noten en zaden ontkiemen, hun voedingswaarde eigenlijk beter wordt. Essene brood wordt gebakken bij een lage temperatuur, en is verantwoordelijk voor de rijke gehalte aan vitaminen en mineralen. Indien het bij hoge temperaturen gekookt, veel van deze gezonde componenten worden vernietigd.

Commerciële productie van brood, bijvoorbeeld met behulp van een systeem dat de inhoud van vitaminen en mineralen vernietigt. Omdat bedrijven die handelen graanmolen tot meel, zemelen en de kiem wordt verwijderd. Dientengevolge, zo veel mineralen en vitaminen. Gekiemde brood, daarentegen heeft veel van de voedingsstoffen.

2. Essene brood bevat natuurlijke plantaardige enzymen

Gekiemde brood kiemende granen, met inbegrip van rogge en tarwe. Zodra deze korrels fijner vermalen, worden ze gemengd met water en gekookt tot 12 uur. Vanwege deze manier van bakken van brood, granen blijven deels rauw en gekiemde brood is bekend geworden als "levende brood" geworden. Bovendien zijn de enzymen nog in uitstekende conditie. Deze enzymen zijn zeer geschikt voor het verteren van vezelig, noten en zaden.

3. De bestanddelen beter groeien

Granen zijn voedingswaarde op hun best als de scheuten ontkiemen. Tarwekorrels geweekt ontkiemen in een paar dagen, en als ze groeien, wordt het zaad verdeeld kiemen graan bereiden zodat de plant kan voeden.

Deze werkwijze verhoogt de productie van vitamine A, B en C. Het helpt ook om meer ijzer, calcium en kalium los en verhoogt het eiwitgehalte.

4. Essene brood is rijk aan antioxidanten

Antioxidanten helpen het lichaam te bestrijden vrije radicalen die grote schade aanrichten met vervelende je cellen. Ze kunnen kanker, evenals een aantal aandoeningen van de huid veroorzaken.

Gekiemde brood, die bestaat uit granen, zaden en noten, bevat veel beschermende antioxidanten. Deze verbindingen kunnen aanpakken bijproducten van oxidatie in het lichaam, en daarmee het risico op kanker, voortijdige veroudering, en irreversibele schade.

5. Essene brood kan allergische reacties te verminderen

Sommigen van ons zijn allergisch voor tarwe, die maaltijd tijd erg frustrerend kan maken. Je moet voorzichtig zijn met wat je eet, en een verkeerde beweging zou een ramp betekenen voor de komende uren of zelfs dagen. Zeer gekookte tarwe kan ook leiden tot slijm congestie, en constipatie.

Gekiemde brood, die is gemaakt van gekiemde tarwe, vermindert deze symptomen en reacties met tarwe-intolerantie. Het zetmeel wordt omgezet in suiker, dat is wat maakt tarwe intolerant mensen consumeren Essene brood met enige schroom.

6. Essene brood bevat te weinig gluten

Evenals mensen die intolerant zijn tarwe, mensen die gevoelig zijn voor gluten moeten ook hun dieet aan te passen om ervoor te zorgen dat ze niet iets dat kon zien dat ze seks in bed voor een dag of twee te eten. Dit kan brood eten bemoeilijken.

Het goede nieuws is dat de Essenen brood duidelijk is ontworpen door mensen die verzorgd voor mensen met allergieën en gevoeligheid, omdat de gekiemde brood bevat minder gluten dan tarwe. Daarom moeten individuen gevoelig gluten kunnen dit brood eten zonder problemen.

Als een kanttekening, moeten gekiemde brood niet worden geconsumeerd door coeliakiepatiënten, of iedereen met een allergie voor gluten extreme.

7. Essene brood bevat veel eiwitten en weinig vet

Gekiemde korrel is de manier om te gaan als u op zoek bent om gewicht te verliezen. Gekiemde brood bevat slechts 75% van de koolhydraten in volle granen, en bevatten ook meer eiwit. Bovendien bevatten ze slechts 40% van het vetgehalte van volle Grans. Get over it!

8. Essene brood smaakt zoeter dan volkoren

Een van de klachten die mensen hebben over het brood is dat het lijkt te proeven van niets. Maar zoals u waarschijnlijk kunt doen met het brood dat smaakt niets als je het eten van een heerlijke vulling, is het zeker ontmoedigend elke keer als je een hap van brood dat heel zuur smaakt nemen.

Omdat kieming zet het zetmeel suiker, gekiemde brood heeft een zoetere smaak dan veel andere onderdelen.

9. Essene brood is natuurlijk gedaan

Commerciële brood is allemaal goed en wel, maar niet precies gemaakt door een natuurlijk proces, is het niet? Bestrijdingsmiddelen worden toegevoegd, net als herbiciden en sterk bewerkte meel.

Niet zo Essene brood. Gekiemde brood kwalificeert als een "levend voedsel", omdat veel van de ingrediënten zijn nog steeds rauw. Er zijn geen zeer verwerkt meel en toegevoegde voedingsstoffen uit het graan alleen worden later opnieuw toegevoegd in het proces. Daarnaast hebben veel bedrijven gekiemde korrel groei van hun ingrediënten, zonder pesticiden of herbiciden. Fantastisch!

10. Essene brood is rijk aan vezels

Hele granen en spruiten die brood Essene zijn zijn vol vezels geschokt.

Er zijn twee soorten vezels in voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong: oplosbaar en onoplosbaar.

U vindt oplosbare vezel voedingsmiddelen, zoals fruit, haver, gerst en droge bonen. Het helpt om de spijsvertering te vertragen en helpt je een vol gevoel langer. Op deze manier kan het u helpen gewicht te verliezen.

Tarwe daarentegen, is rijk aan onoplosbare vezels, die als natuurlijk laxeermiddel. Het schudt de beweging van voedsel als het reizen door de maag en helpt het afval om snel reizen door je darmen.

Bent u bekend met andere voordelen voor de gezondheid van gekiemde brood?

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha