Waarom is het belangrijk om voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur te eten?"Het hebben van een evenwichtige voeding is ook erg belangrijk om je lichaam fit en gezond te houden." Cintia Dicker

Dit is de juiste gedachte. Of u nu een professionele atleet, een huisvrouw of een kind voeding vormen je leven en je carrière. Voldoende voedsel omvat deelnemende vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid.


Laten we eens kijken hoe belangrijk foliumzuur/vitamine B9 is voor ons lichaam.

Wat is foliumzuur?

De foliumzuur of vitamine B9 is een complex in water oplosbare vitamine kan gemakkelijk worden gevonden in de natuur. Artsen maken zich zorgen over de toenemende incidentie van zijn tekortkomingen bij volwassenen en kinderen.

 • Het belang kan worden afgeleid uit het feit dat het noodzakelijk is om diverse lichaamsfuncties zoals celgroei, celdeling en ook in de DNA synthese en reparatie.
 • Folaatdeficiëntie resulteert in trage ontwikkeling bij kinderen en anemie bij volwassenen.
 • De vitamine is goed geregeld door het lichaam in water oplosbaar; zodat er weinig kans overdosering uit natuurlijke bronnen.

Symptomen van folaatdeficiëntie:

Laten we eerst kijken naar de symptomen van folaatdeficiëntie. Geschat wordt dat het lichaam in staat is slechts 50% absorberen van de folaat beschikbaar het voedsel u verbruikt. Foliumzuur of vitamine B9 is niet beschikbaar in de gewenste vorm bij het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan foliumzuur. Verschillende enzymen in de darmen omgezet in de door de lichaamsvorm.

De symptomen zijn zo gewoon dat ze vaak over het hoofd gezien. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Prikkelbaarheid
 • Mentale of zelfs spiervermoeidheid
 • Vergeetachtigheid
 • Slapeloosheid
 • Depressie

Als u of iemand die je kent lijdt aan deze symptomen, is het tijd om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12 of foliumzuur verbruikt.

Hoe werkt Foliumzuur Rich Foods Help U?

Zelfs als je niet een van de bovengenoemde symptomen, dan kunt u altijd inclusief folaat-rijk voedsel in het dieet, want zoals het gezegde 'voorkomen is beter dan genezen!'

Vergeet niet dat het lichaam in staat is om de synthese reguleren en zal gewoon downloaden het foliumzuur dan, en dan kun je een bedrag van voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur consumeren, zonder de zorg van bijwerkingen.

Foliumzuur ondersteunen de productie van rode bloedcellen:

 • Rode bloedcellen transporteren zuurstof door het lichaam. Een tekort aan foliumzuur leidt tot een slechte vorming van rode bloedcellen veroorzaakt bloedarmoede.
 • Foliumzuur helpt ook in de bloedsomloop, het voorkomen van de vorming van een stof genaamd homocysteïne in het lichaam. Hoge gehaltes zijn gekoppeld aan een verhoogd risico van cardiovasculaire ziekte.
 • Een dieet bestaande uit voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur wordt aanbevolen voor mannen in het bijzonder het risico van hart- en vaatziekten.

Vermindert het risico van cognitieve stoornissen:

 • Homocysteïne is ook verbonden met vormen van dementie zoals de ziekte van Alzheimer.
 • Lage niveaus van folaat in het bloed zijn verbonden met milde cognitieve stoornissen en hoger risico van dementie.
 • Deze stof is ook gerelateerd aan de ziekte van Parkinson aangezien het leidt tot verslechtering van hersencellen die dopamine produceren. Een goed dieet van voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur kan neurologische gezondheid algemeen te verbeteren.

Lage niveaus van foliumzuur leidt tot risico op osteoporose:

Lage niveaus van foliumzuur zijn gekoppeld aan een hoger risico op osteoporotische fracturen. Dit kan gemakkelijk worden verholpen door het eten van brood en verrijkte granen.

Voorkomt neurale buisdefecten bij pasgeborenen:

Foliumzuur is een belangrijk bestanddeel van een dieet voor zwangere vrouwen. Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur helpt bij het voorkomen van neurale buisdefecten bij pasgeborenen.

Top 8 voedingsbronnen van foliumzuur:

Nu we weten het belang van de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12 en foliumzuur, kijken we naar de voedingsmiddelen die rijk zijn aan foliumzuur.

Bonen:

Een kopje gekookte erwten eyed zwarten kan maar liefst 200 mg foliumzuur te geven. Bonen en peulvruchten zijn een rijke bron van foliumzuur. Ze bevatten ook kalium, calcium en vele andere voedingsstoffen dus dat voor de normale werking van het menselijk lichaam. Een kopje van deze bonen zorgen voor meer dan de helft van uw totale dagelijkse behoefte. De ruwe bonen zijn hard en oneetbaar; je nodig hebt om onder druk te zetten ze te koken. U kunt salades en stoofschotels met bonen maken

Donkere bladgroenten:

Niet ineenkrimpen bij het noemen van bladgroenten. Ze zijn rijk aan foliumzuur. In tegenstelling tot de bonen, niet gaar groene bladgroenten zoals langdurige warmte kan foliumzuur te verminderen in uw eten! Een kopje rauwe spinazie, als het je lukt om te gaan, kan een goede 260 mcg foliumzuur te geven! Andere groene als kay, jongen choy, mosterd en asperges zijn ook rijke bronnen van foliumzuur. U kunt kiezen voor shakes en soepen.

Granen:

Ontbijtgranen, een ontbijt nietje in veel huishoudens, zijn ook bevoegdheden van foliumzuur. U kunt maximaal ontlenen tot 100% van uw dagelijkse behoefte aan foliumzuur uit granen kom. Zorg ervoor dat het paneel voedingswaarde op de doos ontbijtgranen lezen voordat terug te trekken naar de supermarkt!

Citrusvruchten:

Als u denkt dat een lange glas limoensap of sinaasappelsap is alleen verfrissend, je bent verkeerd! Een oranje middelgroot kan geven 1/5 van je dagelijkse behoeften van foliumzuur. Als de sappen zijn een onderdeel van uw dieet, lees de etiketten op de verpakking van het sap om zeker te zijn dat ze zijn verrijkt met foliumzuur meer!

Lever:

Dierlijke lever staat bekend als uiterst nutriënt-dichte te zijn. Slechts 100 gram runderlever stoofpot kan tot 70% van uw dagelijkse behoefte aan foliumzuur vormen. Wees voorzichtig om niet meer dan 100 g lever van een dag consumeren zoals het is rijk aan cholesterol en kan het risico op hart-en vaatziekten verhogen.

Mango's:

De immer populaire mango's kan tot 50 mg foliumzuur in een portie van 100 gram.

Basil:

Kant uw voedsel met gedroogde kruiden en specerijen zoals basilicum. 100 g basilicum biedt 310 mg foliumzuur. Voeg gewoon een blaadje basilicum in je soep om de voordelen van het blad wonder genieten!

Baked Goods:

Ja brood, gebak en andere gebakken lekkernijen zijn rijke bronnen van foliumzuur. Bakkersgist die wordt gebruikt om deze yummies maken, levert een enorme 2340 mg foliumzuur per 100 g poeder! Een sneetje brood bevat 80 mg foliumzuur.

Want er is zeer weinig kans op een overdosis natuurlijke foliumzuur, moeten we verhoging van de inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan foliumzuur in onze voeding. Dit zal onze afhankelijkheid van synthetisch foliumzuur te verminderen. Met de voordelen van foliumzuur afgedragen, is het tijd om over te schakelen naar een dieet rijk aan foliumzuur en de ernstige gevolgen van de afwezigheid ervan te vermijden.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha