Waarom is Bihar School of Yoga zo populair?Swami Satyananda Saraswati opgericht door in 1964, Bihar School of Yoga is een van de eerste moderne scholen van yoga. De school is gelegen op een heuvel met uitzicht op de rivier de Ganges in Munger, Bihar. De Yogashram, dat de school is een onderdeel van, heet Ganga Darshan Yogashram, een toevluchtsoord voor aspiranten. De ashram volgt de hedendaagse levensstijl Gurukul. De plaats waar de ashram is gelegen is bekend als de zetel van grote Karna uit de Mahabharata. En 'de thuisbasis van vele instellingen van yoga - Bihar School of Yoga, Bihar Yoga Bharthi, Yoga Research Fellowship en Yoga Publicaties Trust. Scholen bieden onderwijs van yoga voor gezinshoofden en sannyasis. Er wordt aangenomen dat het was hier dat Swami Satyananda ji stak een Akhand Jyoti bijna 50 jaar geleden, en profeteerde dat "Yoga van de cultuur van morgen zal worden." Yoga beoefend in Bihar School of Yoga Satyananda Yoga. En 'in de volksmond bekend als Bihar Yoga.

Satyananda Yoga:

Satyananda Yoga is de stijl van yoga ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Er wordt aangenomen dat in 1956, Swami Satyananda Saraswati goeroe beval hem om 'yoga verspreiding van deur tot deur en de kust tot kust'. Swami Satyananda is doorgegaan met de Internationale Yoga Fellowship in 1956 en 196 in Bihar School of Yoga Satyananda Yoga is inmiddels uitgegroeid tot een systeem van internationaal gerenommeerde yoga. Het richt zich op hoe ons hoofd, hart en handen komen overeen met ons verstand, emoties en handelingen. Het doel is om ons fysieke zelf, psychologische en spirituele integreren.


Satyananda Yoga is een synthese van verschillende stijlen van yoga zoals Hatha Yoga, Raja Yoga, Karma Yoga, Jnana Yoga en Kriya Yoga. Combineert de Vedanta, yoga en tantrische leringen van het oude India met de moderne wetenschappen van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze stijl van yoga is gericht kleine geleidelijke veranderingen, die komen in etappes, in plaats van een plotselinge verandering die daadwerkelijk kan schadelijk zijn voor het menselijk lichaam.

Bihar School of Yoga is betrokken bij een groot aantal projecten van gezondheid en instellingen voor medisch onderzoek met de overheid en particuliere groepen. De school biedt een groot aantal yoga studio's en cursussen in gezondheidsmanagement. Deze school heeft de stijl van het oude Gurukul onderwijs, vol met regels en voorschriften vastgesteld. De Vidya yoga in deze school is niet alleen beperkt tot yoga asana's, pranayama en meditatie. Het bevat ook mantra Vidya en havans (Yajna). De school is onlangs begonnen met een historische collectie van yoga en spirituele wetenschappen uit de Schriften, Vedische studies, de Upanishads, de leraren en hun tradities, en zeven systemen.

Takken Bihar School of Yoga:

Er zijn twee belangrijke takken van de Bihar Yoga:

Munger Yogapeeth En Sannyas Peeth:

De directe tak van Bihar School of Yoga is de Bihar Yoga Bharti. Bihar Yoga Bharti werd gesticht door de leerling van Swami Satyananda Saraswati Swami Niranjanananda in 199 Swami Niranjanananda gedragen op de leringen en filosofieën van zijn goeroe yoga tot oprichting van dit instituut. Dit instituut is gewijd aan de traditie van de Indiase rishi, lifestyle en Sanatan Vedisch Sanskriet. En 'gesponsord door de Bihar School of Yoga. Yoga en Yoga Research Foundation publicatie vertrouwen uit te voeren onderzoek en publicatie werk van de ashram. Swami Satyananda had tijdens zijn verblijf in de ashram Munger vele boeken geschreven. Deze boeken samen met vele andere boeken over Satyananda Yoga hier worden gepubliceerd. Deze boeken worden wereldwijd gebruikt als betrouwbare bronnen van informatie. Deze boeken vormen ook een onderdeel van het curriculum in vele universiteiten.

Rikhiapeeth:

Na Munger, Swamiji vestigde zijn ashram in Rikhia, die nu bekend staat als de Rikhiapeeth en is een tak van de Ganga Darshan Yogashram. Hier bleef hij voor nog eens twintig jaar. Rikhiapeeth is niet alleen beroemd om Satyananda Yoga, maar ook voor de Guru Bhakti Yoga. Het heeft vele kutirs, ashram Shala en verspreid over een groot gebied, die zijn gewijd aan de yoga lifestyle.

Satyananda Yoga heeft verspreid over de hele wereld met zijn ashram. Vandaag is een naam om rekening houden met in Australië en Colombia. Het bijhouden van de veranderende tijden, heeft de school onlangs een app voor Android-telefoons!

Bihar Yoga is een geweldige manier om de goedheid van yoga te nemen in je leven. Probeer het en je leven verrijken!

Heb je ooit gehoord van Bihar Yoga? Heb je geprobeerd? Deel uw ervaring met ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha