Waarom Donkere Chocolade is goed voor je hart?U heeft de gewoonte van het eten van te veel chocolade? Het doet dat elke keer dat ze je het gevoel dat je verpest je gezondheid? Chocolade is een van de meest favoriete in de wereld, en sommigen van ons zijn zo verslaafd aan hen dat wij ons af of ze ons doen geen goed.

Maar, donkere chocolade heeft een aantal voordelen voor de gezondheid. En een van hen is het vermelden waard is de voordelen ervan voor je hart! Nu dat is ongelooflijk, is het niet? Wilt u weten hoe donkere chocolade kan goed doen om je hart? Dan is enkel voor u dit bericht!


Verlaagt de bloeddruk:

De donkere chocolade vermindert effectief de bloeddruk. Volgens verschillende studies, is de consumptie van donkere chocolade tot een verlaging van de systolische bloeddruk (het bovenste getal) ongeveer 3 tot 4 punten. Voorts leidden tot een afname in diastolische lezing (onderste getal) van twee punten. Volgens de American Heart Association, moet 120/80 van de relatie van de ideale bloeddruk (1) zijn.

Verbetert de bloedcirculatie:

Donkere chocolade is rijk aan antioxidanten die helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en toxines te elimineren. Volgens een recente studie uitgevoerd door de American Heart Association, donkere chocolade opgewonden mensen met perifeer arterieel vaatlijden (2). De ziekte meestal verminderde bloedtoevoer naar de armen en benen. Donkere chocolade bevat polyfenolen, die de bloedcirculatie te stimuleren. De inname van donkere chocolade kunnen patiënten van PAD helpen.

Vermindert stress:

Stress is vaak de oorzaak van hart-en vaatziekten. Het kan leiden tot hartfalen ook. Chocolade bevat chemicaliën die de sfeer die bij uw stemming te verheffen en stress te veranderen. Pure chocolade verlaagt niveaus van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline (3).

Vermindert het risico op een beroerte:

Donkere chocolade kan het risico op een beroerte te verminderen. Donkere chocolade helpt bloedsomloop te verbeteren en helpt bloeddruk onder controle, wat op zijn beurt helpt om het risico op hoge bloeddruk en beroerte houden. Het is echter niet verstandig om uitsluitend donkere chocolade om een ​​beroerte te voorkomen afhankelijk zijn. Blijf uw reguliere medicijnen te nemen (4).

Het helpt om LDL cholesterol:

Chocolade helpt reguleren het cholesterolgehalte in het bloed. Verhoog de goede niveaus (HDL) cholesterol en helpt niveau van slechte (LDL) één verminderen. Volgens klinische studies, mensen die eten van 100 gram pure chocolade een daling van 12% in hun slechte (LDL). De cacao plant of Theobroma cacao donkere chocolade is rijk aan antioxidanten en andere hart-gezonde verbindingen zoals flavanolen en theobromine (5). Cacao bevat theobromine, die veranderingen induceert en helpt uitwissen LDL uit ons lichaam.

Conclusie:

Medische studies concluderen dat het eten van donkere chocolade verbetert de gezondheid van het hart. Mensen die eten dat een betere bloedcirculatie, minder stress, een lagere bloeddruk, lagere slechte cholesterol en een verlaagd risico op een beroerte te hebben. Experts raden dat we moeten nemen in onze dagelijkse voeding donkere chocolade (6).

Waarschuwingen:

Hoewel het goed is voor het hart, bedenk dan dat donkere chocolade is erg zuur en de mensen die last hebben van nierstenen dient zich te onthouden van het eten van donkere chocolade. Vergeet ook niet dat je de donkere chocolade niet plaats kan nemen van alle medicijnen die u kan zijn voor uw hart-en vaatziekten. Echter, kunt u het gebruiken als een aanvulling op de voeding (7).

Dus waarom uitstellen? Pick-up die chocoladereep en geniet van zijn goedheid. Nu kunt u voldoen aan uw zoete tand vaker en nog steeds geen last van de schuld der afbreuk te doen aan uw gezondheid. Nu bent u zich ervan bewust dat chocolade is niet alleen goed voor uw smaakpapillen, maar je hart ook. Ga je gang en verwen uzelf!

Voor eventuele alternatieve theorieën of ervaringen die je wilt delen, laat dan een reactie hieronder. U kunt ook delen een aantal recepten van gezonde donkere chocolade met ons, hier. Wij horen graag van u!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha