Voedsel voor een gezonde voedingHoewel er veel gezonde voedingsmiddelen hebben gewezen op wat ik beschouw als bijna alle, van de 10 essentiële voedingsmiddelen voor een gezonde voeding.

Een evenwichtige voeding moet uiteraard verschillende soorten voedingsstoffen bevatten, maar als ik moest kiezen 10 essentiële voedsel voor de voedingswaarde, de voordelen voor de gezondheid die zij produceren, zijn prijs en zijn relevantie voor onze voeding, kiest u het volgende:

Olijfolie

 • Eigenschappen: bevat oliezuur (enkelvoudig onverzadigd vet) kan slechte cholesterol te verlagen en het verhogen van goede cholesterol, die het cardiovasculaire systeem beschermt.
  En "rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant tegen vrije radicalen en geeft antitumoreffecten.
 • Wist je dat ...?: E 'best rauw gegeten of voeg puree en voorbereid tijdens het koken. Vandaag de dag wordt beschouwd, zonder twijfel een van de voeding voor een gezonde voeding.

Knoflook en ui

 • Eigenschappen: ze verminderen pijn en ontsteking bij reumatoïde artritis. Verminder allergische astma en congestie geassocieerd met verkoudheid. Flavonoïden met vitamine c geven antibacteriële eigenschappen.
  Knoflook voorkomt ook de vorming van atheroma.
 • Wist je dat ...?: bevat Quercetine (flavonoïden), vitamine C en zwavelverbindingen (verantwoordelijk voor zijn hart-gezonde).

Eieren

 • Eigenschappen: bevat luteïne, choline en vitamine B12 die chronische ontsteking (vroegere situatie ziekten zoals type 2 diabetes, cardiovasculaire ziekte, osteoporose en Alzheimer) verminderen.
  Voorkomen dat tegen de vorming van bloedstolsels (plaatjesaggregatieremmer).
 • Wist je dat ...?: De inhoud van cholesterol heeft een slecht imago van de eieren.
  In hypercholesterolemie is belangrijker voor de verzadigde vetten in het dieet overwegen. Een gezond persoon kan een ei te eten elke dag en als je cholesterol problemen kunnen twee of drie keer per week te eten, zonder nadelige gevolgen voor uw gezondheid.

Linzen

 • Eigenschappen: hoog in ijzer (om bloedarmoede te voorkomen).
  Oplosbare vezels verlaagt cholesterol linzen (traps cholesterol en voorkomt intestinale absorptie). Onoplosbare vezels reguleert de darmtransit en voorkomt het prikkelbare darm syndroom en diverticulosis.
  Foliumzuur en magnesium verminderen het risico van cardiovasculaire ziekte.
 • Wist je dat ...?: zijn rijk aan mineralen. Als winderigheid het bedrag kan verlagen we eten of door het voedsel molen om huiden te verwijderen.

Sinaasappels

 • Eigenschappen: krijg je een grote oranje vitamine c dagelijks aanbevolen. Ik ben een grote versterking te voorkomen infecties. Voorkomen cellulaire veroudering. Neutraliseren vrije radicalen en voorkomen dat de oxidatie van cholesterol vorming van atherosclerotische plaques. Ze bevatten polyfenolen met anti-virale, anti-inflammatoire (reumatoïde artritis) en kanker.
  Vitamine C helpt absorberen ijzer uit de voeding om te voorkomen bloedarmoede. Ze bevatten vezels.
 • Wist je dat ...?: bevat citrus flavonoïden zoals hesperidin (grote anti-oxidant).

Aardappelen

 • Eigenschappen: Son bron van vitamine C, vitamine. B6, bevatten vezels en anti-oxidant eigenschappen. Bevat kalium, zodat ze zijn diureticum en de bloeddruk verlagen. Verbeteren van de functie en het voorkomen van spierkrampen.
 • Wist je dat ...?: We vertrager energie (complexe koolhydraten).

Vis

 • Eigenschappen: bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 in het bijzonder). Verlaagt triglyceriden en slechte cholesterol. Omega 3 vermindert ook de viscositeit van het bloed en de bloeddruk. Bij het zoeken naar een gezonde vis dieet moet niet falen (behalve in vegetarische voeding).
 • Wist je dat ...?: De populaties met diëten die een goede hoeveelheid vis te bieden hebben een lagere incidentie van hart- en vaatziekten.

Burgos kaas

 • Eigenschappen: is een grote bron van calcium (voorkomt osteoporose). Verlaag het risico op jicht. Heeft weinig lactose en is beter verteerbaar dan melk situatie malabsorptie.
 • Wist je dat ...?: Als je cholesterol problemen hebt, zijn er variëteiten van deze kaas met een laag vetgehalte (tussen 0 en 5%).

Tomaten

 • Eigenschappen: lycopeen en carotenoïden (het risico van prostaatkanker aanzienlijk verminderen). Bieden ook vitamine C (rijk aan antioxidanten). Ondanks dat het een zeer vaak eten, dus niet langer worden beschouwd als een van de voeding voor een gezonde voeding.
 • Wist je dat ...?: beste tomaten rijp zijn, hebben meer vitamine c.
  We kunnen rauw, saus of sap te nemen.

Wortelen

 • Eigenschappen: Bron van pro-vitamine A (caroteen). Voorkomen dat problemen met het gezichtsvermogen, het verbeteren van nachtkijkers en helpen bij het voorkomen maculadegeneratie.
 • Wist je dat ...?: Diëten met veel carotenoïden verminderen het risico op hart-en vaatziekten en kanker.


(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha