Vitamine D-tekort heeft geleid tot gewichtstoename?Vitamine D, is de zon vitamine zo genoemd omdat ons lichaam produceren vitamine D bij blootstelling aan de zon. Vitamine D is een in vet oplosbare voedingsstof die het lichaam bij blootstelling aan zonlicht. Daarnaast wordt vitamine D ook gevonden in melk en andere voedingsmiddelen zoals vis, tonijn, eigeel, kaas en runderlever. Vitamine D is essentieel voor sterke botten, omdat het helpt het lichaam te absorberen calcium uit de voeding. Vitamine D is ook bekend om immuniteit te geven aan het lichaam beschermt tegen verschillende ziekten.

De zon is de belangrijkste bron van vitamine D, is een tragedie dat onze zonnefilters hebben een geweldige job gedaan in mensen bang te maken uit de zon. Deze techniek om de zon zo veel mogelijk en de opkomende culturele neiging om meer tijd thuis door te brengen tijdens het werk en vrije tijd hebben sterk bijgedragen aan het gebrek aan vitamine D vandaag voorkomen.


Tekort aan vitamine D werd eenmaal gedacht beïnvloeden botziekten zoals rachitis en osteoporose. Maar met het onderzoek, werd ontdekt dat vitamine D-tekort veroorzaakt veel gezondheidsproblemen. Vitamine D-deficiëntie en gewichtstoename of gewichtsverlies zijn significant gerelateerd.

Oorzaken van vitamine D-deficiëntie:

Beperkte blootstelling aan de zon: Vitamine D wordt gesynthetiseerd in het lichaam wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Het aanbrengen van zonnebrandcrème, meer tijd doorbrengen thuis of wonen in noordelijke breedtegraden kan leiden tot minder blootstelling aan de zon en de oorzaak vitamine D-tekort

Laag verbruik van vitamine D: De meest natuurlijke bronnen van vitamine D zijn dierlijke producten en melk. Degenen die melkallergie of degenen die vasthouden aan een strikt vegetarisch dieet kan worden met een tekort aan vitamine D.

Donkere huid: Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een donkere huid hebben de neiging een tekort aan vitamine D dan mensen met een lichte huid te zijn. Het pigment, melanine vermindert vermogen van de huid om vitamine D te synthetiseren bij blootstelling aan zonlicht

Het gebrek aan vermogen van de nieren om vitamine D te zetten in zijn actieve vorm: het ouder hebben hun nieren niet de mogelijkheid om vitamine D te zetten in zijn actieve vorm, waardoor een tekort aan vitamine D hebben

Zoals vitamine D-deficiëntie de oorzaak van gewichtstoename?

Ja! Gebrek aan vitamine D en gewichtstoename zijn zeer wetenschappelijk gekoppeld. Het hormoon leptine in het lichaam en vitamine D samenwerken om lichaamsgewicht te regelen. Leptine wordt geproduceerd in vetcellen van het lichaam en stuurt een signaal naar de hersenen te laten weten een persoon die hij/zij is vol en stoppen met eten. Vitamine D helpt leptine goed functioneren en stuurt signalen effectief. Als een persoon is een tekort aan vitamine D, wordt het signaal onderbroken en het lichaam niet weet dat het vol is, waardoor mensen te veel te eten. Dit overeten zorgt ervoor dat mensen zwaarlijvig worden.

Veel mensen realiseren zich niet het gebrek aan vitamine D kan schadelijke effecten hebben op hun gewicht te hebben. Zwaarlijvige mensen hebben de neiging om meer vitamine D-deficiëntie van andere mensen. Aangezien er een correlatie tussen obesitas en vitamine D. Zwaarlijvige mensen tekort aan vitamine D en vitamine D deficiëntie kan leiden tot overgewicht.

Onderzoek toont aan dat het verhogen van het niveau van vitamine D in het lichaam kan helpen zwaarlijvige mensen gewicht te verliezen en gezond te blijven normale mensen. Absorberen van natuurlijke vitamine D uit de zon, het nemen van een dieet rijk aan vitamine D of het nemen van supplementen van vitamine D kan helpen zwaarlijvige mensen afvallen. Vitamine D in combinatie met leptine, een signaal te stoppen met eten, en regelt zo de voedselinname. Het verhoogt ook het metabolisme van vetcellen en vermindert de ontsteking die leiden tot gewichtstoename. Adequate inname van vitamine D is zeer essentieel om te helpen onderhouden en beheren van uw gewicht.

Welkom vitamine D en afscheid te nemen van obesitas!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha