Vitamine A-tekort - oorzaken, symptomen en behandelingHebt u last van vitamine A-tekort? Zo ja, lees dan verder om meer te leren over de oorzaken, symptomen en behandelingen.

Vitamine A is een van de essentiële voedingsstoffen die door het lichaam. Het gebrek aan vitamine A is bekend als vitamine A-tekort. Vitamine A tekort veroorzaakt blindheid bij volwassenen en verhoogt het risico van overlijden bij zuigelingen. Kinderen die een deficiëntie aan vitamine zijn meer vatbaar voor ziekten zoals diarree, mazelen en andere ernstige luchtweginfecties. In het ergste geval kan zelfs leiden tot de dood. Dit probleem komt veel voor in de meeste landen in de derde wereld.


Oorzaken van vitamine A-tekort:

De beste manier om te gaan met een probleem is om de onderliggende reden achter het te ontdekken. Vitamine A deficiëntie is een ernstige stoornis en daarom is het zeer belangrijk om de oorzaken kennen. De belangrijkste oorzaken van vitamine A-tekort zijn:

Ondervoeding:

Ondervoeding is een belangrijke oorzaak van vitamine A. Mensen die geen levensmiddelen van dierlijke oorsprong en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A verbruiken zijn over het algemeen in gevaar voor dit tekort.

Oneigenlijk Borstvoeding:

Kinderen die geen moedermelk ontvangt een risico lopen op het ontwikkelen van dit tekort.

Naast uitscheiding van urine:

Naast de uitscheiding van urine ook tekort aan vitamine A kan de redenen kunnen massieve uitscheiding UTI, nefritis, tuberculose, longontsteking en kanker.

Malabsorptie:

Mal-absorptie van vitamine A door het lichaam kan leiden tot de deficiëntie. Het kan te wijten cirrose, sprue, giardiasis, obstructieve geelzucht, cystische fibrose, coeliakie of het gebruik van minerale olie als laxeermiddel.

Dus, dit waren de belangrijkste oorzaken van vitamine A. Maar als je in staat bent om het te ontdekken zal zijn? Er zijn verschillende symptomen van dit tekort waarmee u kunt dit probleem te diagnosticeren.

Symptomen van vitamine A-tekort:

Na zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van een tekort aan vitamine A:

  1. Droge ogen
  2. Verminderd zicht in de schaduwen van de nacht
  3. Oogontsteking
  4. Vatbaarheid voor urineweginfecties en infecties van de luchtwegen
  5. Onderbroken groei bij kinderen
  6. Huid wordt ruw en droog
  7. Nachtblindheid

Voedsel bronnen van vitamine A:

Het is zeer belangrijk om een ​​evenwichtige voeding die de benodigde hoeveelheid vitamine A geeft aan het lichaam hebben. Het gebruik van vitamine A-rijk dieet is de beste methode van preventie van dit probleem. Room, kaas, melk, boter, nieren en lever van dieren enkele van de beste voedsel bronnen van vitamine A. Vitamine A in de volledige oranje of gele groenten en fruit is. Dus, moet u in uw dieet om vitaminegebrek te voorkomen. Op het moment dat het detecteert het gebrek aan vitamine A, is het noodzakelijk dat je moet beginnen met het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine-A.

Een andere manier om vitamine A te nemen is via injectie of oraal. Ze kunnen oraal worden geconsumeerd als supplementen met of na de maaltijd. Je moet een goede arts te raadplegen als het probleem niet wordt opgelost door de consumptie van vitamine A-rijke voedingsmiddelen. Een arts kan adviseren welke behandeling het beste is voor u volgens uw stadium van vitamine A-tekort en leeftijdsgroepen. Je moet niet lichtvaardig deze aandoening te nemen als het kan een ernstige bedreiging voor de gezondheid vormt.

Er zijn zo veel ernstige ziekten en gezondheidsproblemen in verband met een gebrek aan vitamine A. Daarom is het zeer belangrijk voor u om vitamine A inname van voedsel dagelijks verrijkt.

Ik hoop dat u deze informatieve artikel. Voel je vrij om je mening in de commentaren hieronder te delen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha