Uncaria en biopiraterijKlauw en biopiraterij Cat's is nog een goede titel aan de kaak stellen van een geval van economische en culturele plunderingen dat veel landen worden onderworpen.

Wat is Uncaria?

Cat Claw of Uncaria tomentosa is een Amazone boom waarvan de schors heeft geneeskrachtige eigenschappen oneindig (gebruikt als ondersteuning bij de behandeling van kanker of kanker, maar ook vergroot en versterkt het immuunsysteem)

Biopiraterij en Cat's Claw

Amazon eeuwenlang als Ashaninka gemeenschappen genieten van de voordelen van deze boom zonder problemen. Nu, net als in veel andere gevallen, een farmaceutisch bedrijf bereikt maakt een studie van de toepassing ervan in bepaalde gevallen en vraagt ​​om een ​​patent op het gebruik ervan.


Vanaf daar je wilt naar de markt in de geneeskunde ontdekt dat hij kan niet omdat iemand een monopolie of een exclusieve over het gebruik ervan. Ondertussen uitgesloten wanneer de markt dezelfde mensen die een leven hebben doorgebracht observeren van de effecten ervan, het beheersen zoals het was effectiever gebruik, de beste manier of tijd om het op te rapen, enz. Dit alles lijkt geen waarde van het octrooi.

Wat wordt er gedaan om te verdedigen tegen biopiraterij

Gemeenschappen of inheemse volkeren en andere groepen (met inbegrip van de regeringen van sommige landen) zijn begonnen met het ontslaan grootte protesteren. Sommige bedrijven onder druk van de media beginnen te onderhandelen met gemeenschappen of landen zelf, maar meer om hun imago dan overtuiging opruimen.

Wetenschappers en Peruaanse autoriteiten zich inspannen om diepgaande studies uit te voeren op verschillende soorten kruiden, Uncaria, om hen te beschermen tegen biopiraterij. Tegelijkertijd probeert ook het werk om direct bereikt de instellingen die octrooien of WIPO (World Intellectual Property Organization) toe te kennen. We hopen om de gevoeligheid van deze agentschappen te veranderen aan de culturele en economische erfgoed van vele volkeren te beschermen.

Voordelen voor inheemse gemeenschappen

  • Voorkomen biopiraterij (zoals in het geval van Uncaria) hulp:
  • Halt ontbossing van de bossen van deze geneesmiddelen soort sinds het is nu alleen vereist de onmiddellijke voordeel met geen respect voor de natuur.
  • Voorkomen dat zelf geen gebruik van die planten die elementaire in de traditionele geneeskunde zijn.
  • Vermijd alle economische voordelen zijn voor grote buitenlandse bedrijven. Met de rationele exploitatie van deze hulpbronnen beginnen hun kwaliteit van leven veel gezinnen in verschillende delen van het land te verbeteren.
  • Verhoog je zelfvertrouwen als mensen die in het verleden zijn plunderingen en misbruik door iedereen.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha