Top 5 helende voordelen van Ginger u moet wetenHou je van je kopje gemberthee? Zo ja, dan is hier goed nieuws voor u! De bescheiden kruid heeft vele voordelen voor de gezondheid. Lees verder om de vele helende voordelen van gember te ontdekken.
Gember is een vaste plant afkomstig uit China en India. Het wordt verkregen uit de plant Zingiber officinale. Het is één van de drugs meest gerespecteerde in de Ayurveda. Gember wordt vaak aangeduid als een wortel, maar eigenlijk een ondergrondse stam genaamd wortelstok. Als specerij, het gebruik van gember dateert van 4000 jaar geleden. De geneeskrachtige eigenschappen van gember zijn ontdekt ongeveer 2000 jaar geleden.

De vluchtige oliën aanwezig in gember als zingerone, shoagoles gingeroles en geeft zijn geur en smaak. Gember is scherp en sappig, met een bittere smaak. Het vlees kleur varieert van wit tot geel en zelfs rood, afhankelijk van de cultivar. De geneeskrachtige eigenschappen van gember kan worden toegeschreven aan de grote hoeveelheid nutriënten daarin. Gember is bekend dat meer dan 12 soorten antioxidanten. Het kruid bevat essentiële oliën en voedingsstoffen zoals eiwitten, fosfor, calcium, vitamine C, foliumzuur en pantotheenzuur. Enkele genezing voordelen van gember omvatten:


Spijsvertering:

Gember wordt beschouwd als de beste gras voor de spijsvertering. Verbruik van gember bevordert galblaas gal vrij, spijsvertering stimuleren. Dit bevordert de opname van voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten. Daarnaast, gember ook verlichting van buikkrampen, diarree en zwelling veroorzaakt door gastritis. We kunnen de vorm van gember thee of supplementen te nemen om de spijsvertering te bevorderen.

Slijmoplossend:

Gember is een uitstekende slijmoplossend. Lost en verdrijft slijm uit de longen, de behandeling van hoest, bronchitis en andere respiratoire aandoeningen. Het biedt ook onmiddellijke verlichting van andere ademhalingsstoornissen zoals astma en sinusitis. Hete gember thee met honing om zich te ontdoen van de borst congestie. Gorgelen met water gekookt gember kan helpen verlichten van keelpijn.

Kanker:

Verschillende studies hebben het vermogen van gember verschillende soorten kankercellen, met inbegrip van long-, eierstok-, prostaat-, borst- en darmkanker bestrijden aangetoond. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben ontdekt dat gemberpoeder eierstokkanker cellen kunnen doden. U kunt ook de behandeling van prostaatkanker door het doden van kankercellen door het induceren. Gember bevat gingerol, een verbinding waarvan is aangetoond dat anti-kanker en kan helpen bij de behandeling van borstkanker.

Misselijkheid:

Gember effectief voor de behandeling van misselijkheid en ochtendmisselijkheid, een gemeenschappelijk probleem van veel vrouwen zwanger. Neem een ​​theelepel gember sap met honing om ochtendmisselijkheid te verlichten. Gemberextract wordt ook gebruikt om de ernst van misselijkheid verminderen tijdens chemotherapie. Zwangerschap gerelateerde misselijkheid en braken kan veilig met gember worden behandeld. In feite is gember is gevonden effectiever dan placebo in het verminderen van ochtendmisselijkheid te zijn.

Anti-inflammatoire:

Gember is zeer bruikbaar voor de behandeling van chronische ontstekingen. Biedt aanzienlijke verlichting van de pijn veroorzaakt door ontsteking en zelfs de zwelling en ochtendstijfheid. Remt de cyclo succesvolle vijf-lipoxygenase-enzymen die ontstekingen veroorzaken. In één studie werd vastgesteld dat mensen die gemberextract tweemaal per dag verbruikt minder pijn lijden dan degenen die placebo kregen. De componenten van gember anesthetica bieden hulp aan vermoeide gewrichten. Zo, de gember is zeer nuttig in het verlichten van de pijn veroorzaakt als gevolg van reumatoïde artritis en osteoporose.

Gember kan zowel extern als intern ontsteking. Om het bad van gember te bereiden, kook 100 ml water met een paar plakjes gember. Bedek de container te voorkomen dat de vluchtige olie verdampt. Laat opzij 10 minuten en voeg dit mengsel aan het bad regelen. Door het gebruik van dit water per dag kan helpen verlichten pijn en pijn geassocieerd met fibromyalgie.

Richtlijnen:

  • Gember kan worden genomen in zowel vers als gedroogd vormen voor diverse medicinale doeleinden. Het komt in de vorm van olie, capsules en tincturen.
  • Gember is over het algemeen vrij van bijwerkingen, maar sommige mensen kunnen brandend maagzuur, diarree en buikpijn. Mensen die lijden aan galstenen moeten hun arts raadplegen voordat consumeren gember.
  • Vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding mag niet gember supplementen te nemen zonder overleg met uw arts. Ginger kunnen interageren met bloedverdunnende, hoge bloeddruk en diabetes medicatie.
  • Gember is direct beschikbaar in de meeste keukens India. Nippend gemberthee, of gebruik het als een aanvulling, bent u zeker om veel baat hebben bij dit wonder kruid!
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha