Top 5 aminozuren voor haargroeiHet is wetenschappelijk bewezen dat aminozuren direct met de haargroei. Het consumeren van een dieet dat rijk is aan aminozuren kan helpen haar sneller groeien en dikker en ook voorkomen dat het verlies van haar.

Het hoofdbestanddeel van het aminozuur het eiwit, dat voornamelijk verantwoordelijk voor het gezond functioneren van het lichaam. Er zijn 20 essentiële aminozuren die een vitale rol spelen in ons lichaam functioneren. Hiervan worden slechts 12 aminozuren geproduceerd in ons lichaam. De rest moeten we integreren via onze voeding en aminozuur supplementen. Dus als de wens om af te lang en gezond te laten zien stress, beginnen met de invoering van deze zuren wonder in uw normale dieet vandaag.


De theorie basis van aminozuren en haargroei

Ons haar is voornamelijk uit een eiwit genaamd keratine dat de sterkte van elke streng geeft. Keratine is samengesteld uit zestien verschillende aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen andere dan in ons lichaam eiwitten. Geschikte aminozuur in ons lichaam betekent dat het lichaam optimale hoeveelheden keratine produceren en verhogen haargroei. Aminozuren produceren ook rode bloedcellen die voedingsstoffen en zuurstof naar de haarfollikels.

Aminozuren voor de haargroei

Onderstaand zijn vijf essentiële aminozuren en het beste voor haargroei:

Cysteïne:

Cysteïne is de belangrijkste aminozuren voor haargroei. Naast de goede haargroei, dit aminozuur helpt ook om de haargroei te stimuleren. Cysteïne is een krachtige antioxidant die haar tegen beschadiging door de zon en andere schadelijke straling beschermt. Het biedt ook zwavel haarcellen hun consistentie en kracht te verbeteren. De belangrijkste voedingsbronnen van cysteïne omvatten broccoli, kip, tarwekiemen, spruiten en sommige zuivelproducten zoals melk en yoghurt.

Methionine:

Methionine is een essentieel aminozuur voor haargroei. Dit aminozuur is een krachtige antioxidant en een magazijn van zwavel, een belangrijk ingrediënt voor haaraandoeningen tegen. Methionine is een lipotropic goed aangezien het helpt om breken vet en voorkomt de ophoping van vet in de slagaders en in specifieke gebieden van het lichaam. Dit kenmerk van methionine verhoogt de bloedtoevoer naar de haarfollikels en de hoofdhuid. Dit leidt tot verdere groei van het haar. Vis, eieren, Brazilië noten, granen en sesamzaad zijn een paar goede bronnen van methionine.

Arginine:

Het effect van arginine op de haargroei is fenomenaal. Als voorloper van stikstofmonoxide dit aminozuur is essentieel voor de groei van gezond haar. Arginine activeert het niveau van stikstofmonoxide in het lichaam die vervolgens stimuleert het openen van kalium van de cellen. Dit resulteert in verhoogde bloedtoevoer naar de haarwortel, waardoor haargroei bevorderen. Hoewel Arginine wordt gesynthetiseerd in het lichaam goed kan zijn tekort worden gecompenseerd door de invoering van cashew, hazelnoot, kokos, zonnebloempitten en sesamzaad, vis en tarwekiemen in onze voeding.

Cystine:

Cystine niet essentieel aminozuur dat is aangetoond haargroei en bestrijding van haaruitval stimuleren. Bijna tien tot veertien procent van de huid en het haar wordt gevormd van dit aminozuur. Cystine in het lichaam wordt gevormd door disulfidebinding van twee cysteïne moleculars. Deze dubbele binding van het aminozuur cystine geeft kracht aan het haar schachten. Bovendien is dit aminozuur ook bekend om de immuniteit van ons lichaam te verbeteren om elke vorm van infectie te bestrijden. Hoe cystine wordt door cysteïne, voedselbronnen blijven hetzelfde.

Tyrosine:

Deze niet-essentiële aminozuur is van nature in het lichaam en is verantwoordelijk voor het kleuren van het haar en de huid. Tyrosine produceert melanine. Het is ook bekend om angst, depressie, slapeloosheid en andere stress-gerelateerde problemen die de groei van gezond haar belemmeren behandelen. Zuivel en soja producten, amandelen, bonen, pompoenpitten en vis zijn weinig bronnen van voedsel rijk aan tyrosine.

U kunt een gezonde en evenwichtige voeding te eten! Maar met inbegrip van deze aminozuren bevattende voedingsmiddelen kunnen helpen om de groei en gezondheid van je haar, en ook uw algehele welzijn.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha