Top 25 Vitamine A Rich FoodsWe hebben behoefte aan een gezond lichaam, geest en ziel voor een goede gezondheid. Dus, moet u zich te ontwikkelen en aan te nemen van een gedisciplineerde levensstijl. U kunt dit bereiken door het doen van oefeningen, verzorgen van de huid en het haar, en goede voeding.

Oogzorg is de belangrijkste gewoonte die gemakkelijk kan worden bereikt door het verwijderen van contactlenzen voor het slapen gaan, geen flatscreen goed kijkt, met een bril bij het gebruik van de computer, het nemen van de juiste voeding, waaronder vitamine A-rijke voedingsmiddelen.


Vitamine A moeten worden opgenomen in uw dagelijkse voeding om fit en gezond te blijven. Dit bevordert de gezonde werking, de ontwikkeling van de ogen, tanden, huid, zacht weefsel, slijmvliezen, skelet en het immuunsysteem. Vitamine A is essentieel voor een goede groei, de bestrijding van vele ziekten en houden het voortplantingssysteem.

Vitamine A is te vinden in verschillende vruchten, groenten, vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine A is een in vet oplosbaar vitamine dat uit onverzadigde koolwaterstoffen zoals netvlies, retinol en beta-caroteen. Carotenoïden hebben alfa, bèta en gamma-caroteen, dat verder wordt omgezet in vitamine A. Carotenoïden zijn donker gekleurde pigmenten gevonden in plantaardig voedsel en worden omgezet in vitamine A, zoals beta-caroteen. Beta-caroteen is een antioxidant, die wordt gebruikt om cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken veel chronische ziekten en zijn een van de belangrijkste oorzaken van veroudering. Beta-caroteen supplementen zijn ook bruikbaar voor het verminderen van het risico op kanker.

Er zijn twee soorten van vitamine A die worden verkregen uit de voeding. Voorgevormde vitamine A kan worden verkregen uit dierlijke producten zoals kaas, vis, vlees, gevogelte en zuivelproducten. Terwijl wordt provitamine A verkregen uit plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit of groenten. Beta-caroteen is de meest voorkomende vorm van provitamine A dat verkrijgbaar uit voedingssupplementen. Het is raadzaam om het gehalte aan vitamine A voor de behandeling van talrijke gezondheid te handhaven.

Vitamine A is essentieel voor:

 1. Infecties te bestrijden
 2. Vista gezond
 3. Traktatie oogziekten
 4. Onderhouden van gezonde botten
 5. Sterke tanden
 6. Wedergeboorte
 7. Traktatie nierstenen
 8. Boost immuunsysteem
 9. Vernietigen kankercellen
 10. Voorkom kanker
 11. Endocriene systeem gezond
 12. Helende eigenschappen
 13. Een gezonde huid
 14. Acne
 15. Rimpels
 16. Huidziekten
 17. Verminderen striae
 18. Gezonde hoofdhuid
 19. Vermindert haar droog
 20. Vermindert hoofdroos
 21. Weergave
 22. Borstvoeding

Aanbevolen inname van vitamine A:

Leeftijd Mannelijk Vrouwelijk Zwangerschap Het zogen 0-6 maanden * 400 mcg mcg RAE400 maanden RAE7-12 * 500 mcg mcg RAE500 RAE1-3 years300 mcg mcg RAE300 RAE4-8 years400 mcg mcg RAE400 RAE9-13 years600 mcg mcg RAE600 RAE14-18 years900 mcg mcg RAE700 RAE750 mcg mcg RAE1,200 RAE19-50 years900 mcg mcg RAE700 RAE770 mcg mcg RAE1,300 RAE51 + years900 RAE700 mcg mcg RAE

* Voldoende inname (AI), gelijk aan de gemiddelde inname van vitamine A gezonde, borstgevoede zuigelingen.

Top 25 Vitamine A Rich Foods List:

TURKIJE LEVER:

De meeste levers dieren vol vitaminen en mineralen. Ze kunnen worden bereid gestoomd of gebakken met uien en diverse kruiden voedingsstoffen. Dat is wat maakt deze bron van voedsel vrij mooi rijk aan vitamine A.

Ze uw heerlijke diner kalkoen Fai. U kunt ook toevoegen kalkoen lever saus of vul ze met veel vitaminen en mineralen te verwerven. 100 gram lever kalkoen zal 1,507% van vitamine A per dag nodig. 100 gram Turkije lever bevat 273 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gTURKEY LIVER72372 IU228 g

Runderlever:

Als het gaat om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, als we achter de runderlever. De lever is een rijke bron van vitamine A en vitamine C. Ze zijn al eeuwenlang gebruikt om bloedarmoede te behandelen. 100 gram rundvlees lever zal 300% van uw vitamine A nodig is voor een lever day.100 gram rundvlees bevat 135 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 Gbeef LIVER31718 IU191 g

Pompoen:

De pompoen is geel-oranje, en is een rijke bron van beta-caroteen. Dit wordt omgezet in vitamine A in het lichaam. Deze donkere oranje pompoen heerlijke smaak en nootachtige smaak en zoet. Een kopje pompoen zal u 400% van de dagelijkse behoefte vitamine A. Het bevat ook vitamine C, kalium en vezels, wat goed is voor de gezondheid geven.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gBUTTERNUT SQUASH11155 IU40 g

Mosterd:

Mosterd worden op grote schaal geconsumeerd in het noorden van India. We weten dat deze groene bladeren op smaak pittige en krokante met de naam van 'sarsoo ka Saag'. In sommige delen, wordt dit ook wel mosterd bladeren. Bevat de maximale voeding dan andere groene bladgroenten. Het kan rauw of gekookt gegeten worden, want het heeft een uitstekende smaak en voeding. Dit geeft 118% van de dagelijkse behoefte vitamine A. Ze zijn ook de rijkste bron van mangaan, calcium, caroteen, foliumzuur, vezels, eiwitten, vitamine C, vitamine E, vitamine K, en vele antioxidanten.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gMUSTARD GREENS6234 IU15 g

VOLLE MELK:

Volle melk is zelfs lekkerder dan magere melk, want het is rijk en romig. Volle melk heeft meer voedingswaarde van magere melk. Een kopje volle melk bevat een goede hoeveelheid calcium, proteïne, vitamine D, A en magnesium. Het bevat ook vet dat in matige hoeveelheden kunnen worden geconsumeerd.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gWHOLE MILK676 IU300 g

Gedroogde basilicum:

Vitamine A is vol antioxidanten die essentieel is voor het gezichtsvermogen. Dit is nuttig voor een goed onderhoud van gezonde huid en slijmvliezen. Gedroogde basilicum rijk aan vitamine A, die zal voorkomen dat het lichaam tegen long- en mondholte kanker. Deze gedroogde basilicum heeft een zeer veelzijdige smaak en aroma die kunnen worden toegevoegd aan de meeste gerechten ze bereiden. Voeg ze toe op alle voedingsmiddelen om vitamine A te krijgen en voor de verhoging van de smaak. 100 gram gedroogde basilicum zal 15% van de dagelijkse behoefte aan vitamine A. geven

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gDRIED BASIL9376 IU251 g

IJSBERGSLA:

Groene bladgroenten zijn de gezondste voedingsmiddelen. Lichtgroen ijsbergsla is ook de rijkste bron van vitamine A. Ze kunnen worden toegevoegd aan uw salades en sandwiches om uw dagelijkse behoefte aan vitamine A. Een kopje IJsbergsla krijgen zal you10 calorieën, en diverse andere essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn geven.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gICEBERG LETTUCE502 IU14 g

PEAS:

Voeg deze zoete erwten grens van elk gerecht als aanvulling op gezonde voeding. Een ½ kopje erwten kan 134% van de vereiste waarde van vitamine A, en 62 calorieën te geven. Ze bevatten ook een goede hoeveelheid vitamine K, C en B.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gPEAS801 IU84 g

TOMATEN:

Sommige botanische studies hebben aangetoond dat tomaten vruchten. Voeg ze toe aan je dagelijkse voeding, omdat ze weinig calorieën en veel essentiële vitaminen en mineralen bevatten. Een tomaat kan 20% van de vitamine A nodig is voor een dag te geven. Ze zijn ook een rijke bron van vitamine C en lycopeen.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gTOMATOES833 IU18 g

SPINAZIE:

Spinazie toe te voegen aan uw dagelijkse voeding voor een gezond leven. Een kopje spinazie kan leveren 49% van de vereiste dagelijkse waarde van vitamine A. spinazie ook de rijkste bron van vitamine C, mangaan, ijzer, vitamine K en calcium.

Eten SourceVitamin A IE (internationale Eenheden) Calorieën 100 g gSPINACH9376 IU23

1 BOERENKOOL:

Kale wordt vaak gebruikt om te garneren gemeen. Ze smaken heerlijk en hebben veel voedingsstoffen. Voeg ze toe aan je dagelijkse voeding voor een goede gezondheid en vitamine A. Een kopje kool kan geven 200% van noodzakelijke vitamine A.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gKALE15376 IU50 g

1 WORTELEN:

Wortelen vaak te binnen schieten als je denkt van vitamine A en de gezondheid van het oog. Er wordt gedacht dat het beste middel voor het verbeteren gezichtsvermogen vele andere voordelen gezondheid. Een wortel levert u 200% van de aanbevolen dagelijkse vitamine A. Wortelen bevatten ook vitamine B, C, K, magnesium en vezels in grote hoeveelheden.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gCARROTS16705 IU41 g

1 BATATEN:

Zoete aardappelen zijn heerlijk van smaak en hebben een hoge voedingswaarde. Een zoete aardappel zal 438% van de dagelijkse behoefte aan vitamine A en 103 calorieën te geven.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gSWEET POTATOES19217 IU90 g

1 Manghi:

Mango's zijn de meest populaire vruchten in de wereld. Ze hebben een zoete, sappige, kruidige smaak. Dit kan worden toegevoegd aan het hoofdgerecht of dessert. Het is vol met voedingsstoffen en vitaminen die een gezonde voeding te bevorderen. Mango Een kop kan geven 36% van de vereiste dagelijkse hoeveelheid vitamine A en 107 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gMANGOES765 IU65 g

1 PEACHES:

Perzik smaakt erg lekker en heeft een grote voedingswaarde. Perziken bevatten een goede hoeveelheid magnesium, vitamine C, calcium, fosfor, kalium en ijzer. Een visserij kan bieden 10% van de dagelijkse behoefte van vitamine A en 59 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gPEACHES326 IU39 g

1 PAPAYA:

Papaya is een tropische vrucht die vol is van mineralen, enzymen, vitaminen en antioxidanten. Een papaya kan geven 29% van de dagelijkse behoefte vitamine A. Het verzoek papaya kan op vele manieren worden geconsumeerd, zoals voorheen, toegevoegd aan salades en smoothies.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gPAPAYA1094 IU39 g

1 rode paprika:

Pepers maken een heerlijke groente die rauw wordt gegeten of gekookt. Ruwe pepers fris textuur en kan worden gebruikt in salades en sauzen. Peppers rooksmaak, zoet die wordt gebruikt om de smaak van andere gerechten versterken gekookt. Rode paprika's hebben een milde zoete smaak die wordt gebruikt om pepers en paprika te bereiden. Pepers kunnen ook worden toegevoegd aan de veggie dip, roerei en pasta. Het bevat vele gezondheidsvoordelen, omdat ze een rijke bron van antioxidanten zoals vitamine A, lycopeen, vitamine C.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 Gred BELL PEPPERS3131 IU31 g

1 Levertraan:

Levertraan supplementen zijn de rijkste bron van vitaminen en mineralen. Levertraan is verkrijgbaar in vloeibare vorm en de capsule, die de buitengewone hoeveelheid vitamine A, D heeft, en omega-3 vetzuren Een lepel levertraan kan geven die nodig vitamine A waarde voor de dag en 126 calorieën .

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gCOD LEVER OIL100014 IU902 g

1 grapefruit:

Grapefruitsap heeft goede voedingsstoffen zoals kalium, vitamine E, vitamine K, fosfor, calcium, B-vitamines, vitamine C, vitamine A, en fytonutriënten. Deze essentiële voedingsstoffen ondersteunen het immuunsysteem van het lichaam om te vechten ziekte en gezond en sterk.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gGRAPEFRUIT JUICE440 IU39 g

OATMEAL VERSTERKTE:

Havermout wordt gegeten als ontbijt nietje in de landen. Het vol voedingsstoffen en is de rijkste bron van voedingsvezels. Ze bevatten een behoorlijke hoeveelheid fosfor, kalium, mineralen en ijzer. Havermeel kan geven 29% van de dagelijkse behoefte aan vitamine A en 159 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gFORTIFIED OATMEAL621 IU68 g

2 PAPRIKA:

Paprika is de meest populaire specerij gebruikt in Zuid-Amerika, Sri Lanka, India, en de Spaanse keuken. Ze smaken penetrante branden die naar uw favoriete gerecht kan worden toegevoegd voor eventuele voordelen voor de gezondheid en als smaakversterker. Een eetlepel geven 69% van de dagelijkse behoefte van vitamine A. Het is ook kalium, calcium en vitamine C.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gPAPRIKA52742 IU289 g

2 Cantalupo:

Ze bevatten sappig met een zoete geur en fel geel-oranje van kleur. Ze kunnen behandelen en voorkomen dat uw lichaam uit verschillende ziekten. Meloenen zijn laag in calorieën en vet. Ze hebben vele essentiële vitaminen en voedingsstoffen die een goede gezondheid te bevorderen. Ze smaken heerlijk en kan worden gebruikt in fruitsalade, snack of dessert. Een wig van cantaloupe geven you120% van de vitamine A nodig voor de dag en 23 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gCANTALOUPE3382 IU34 g

2 rapen:

Toevoegen groene bladgroenten op uw dagelijkse voeding voor een goede gezondheid. Raapstelen zijn zeer laag in calorieën, rijk aan voedingsstoffen, en zijn gemakkelijk om te koken. Raapstelen vereisen stomen of voor consumptie. Dit geeft een boost aan hun voedingswaarde te krijgen geabsorbeerd in je lichaam.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gTURNIP GREENS8611 IU35 g

2 gedroogde abrikozen:

Gedroogde abrikozen zijn een heerlijke snack, en bevatten veel voedingsstoffen, antioxidanten, en energie. Gedroogde abrikozen zijn ook de rijkste bron van vitamine A. Een kopje gedroogde abrikoos kan geven 94% van de vereiste vitamine A en 313 calorieën.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gDRIED APRICOTS1275 IU85 g

2 gedroogde marjolein:

Gedroogde marjolein wordt toegevoegd om hun unieke smaken en vele gezondheidsvoordelen. Gedroogde marjolein is een rijke bron van vitamine A. 100 g kan geven 161% vitamine A nodig voor de dag. U kunt ook toevoegen aan vele gerechten om 271 calorieën te krijgen.

Eten SourceVitamin A in IE (Internationale Eenheden) Calorieën 100 gDRIED MARJORAM8067 IU271 g

TIPS om te consumeren Vitamine A:

Vermijd nuttigen in grote hoeveelheden of laag. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Overmatige inname van vitamine A leidt tot stoornissen van het centrale zenuwstelsel, lage botmineraaldichtheid, geboorteafwijkingen, lever afwijkingen, osteoporose, etc.

Vitamine A kan moedersterfte veroorzaken, verminderen het vermogen om infecties, nachtblindheid, xeroftalmie, Keratomalacie, mazelen, luchtweginfecties en diarree te bestrijden, verminderde groei, trage botontwikkeling, etc

Vitamine A-supplementen moet worden geconsumeerd pas na het nemen van passende raadpleging van uw arts.

De meerderheid van voedsel in ons dagelijks dieet bevatten een bepaalde hoeveelheid vitamine A.

Veel multivitamine supplementen kunnen ook voldoen aan de behoefte aan vitamine A waarde.

Dit is onze lijst van vitamine A-rijke voedingsmiddelen. Hoop dat het helpt je met een gezond dieet, maar heerlijk! Geen reactie geplaatst.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha