Top 22 groente en fruit rijk aan kaliumAls het gaat om voeding, je meteen denken aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels en koolhydraten. Wat de mineralen, elk daarvan wanneer genomen in de juiste dosis, een positief effect op de gezondheid. Kalium is zo'n mineraal dat kan worden verkregen uit een zoutarm dieet. Het is een essentiële voedingsstof voor behoud elektrolyten- en vochtbalans in het lichaam. Bovendien kan de spiercontractie en helpt handhaven normale bloeddruk door het neutraliseren van het effect van natrium. Dit mineraal beschermt bloedvaten tegen oxidatieve schade en voorkomt dat ze verdikking. Daarnaast vermindert ook het risico van recidiverende nierstenen en botverlies door de verergering leeftijd.

Tekort aan kalium is bekend als hypokaliëmie. De symptomen van deze deficiëntie vermoeidheid, prikkelbaarheid, zwakheid, hartritmestoornissen, zoals snelle hartslag, of langzamer, hypertensie en zelfs tot verlies van spiercoördinatie. Toenemende hoeveelheden kalium voorkomt niet alleen deze aandoeningen, maar ook remt zout en natrium, waardoor het risico van een beroerte en de kans op het ontwikkelen hartziekte.


Kalium-rijke groenten en fruit:

Het Institute of Medicine en de National Academic of Science aanbevolen dagelijkse inname van ten minste 4700 milligram kalium voor volwassenen om hypokaliëmie te voorkomen. Maar helaas de meesten van ons zijn zich bewust van het belang van dit mineraal en voedsel dat we consumeren, om de inname te verhogen. Het gebrek aan kalium kan worden voorkomen of liever genezen na een dieet met weinig natrium, die veel fruit en groenten bevat. Hieronder zijn enkele van deze groenten en fruit hoog in kalium, die effectief kan voldoen aan uw dagelijkse behoefte aan kalium.

Bananen:

Bananen zijn ongetwijfeld één van de beste bronnen van kalium. Een middelgrote banaan bevat ongeveer 422 milligram kalium, wat bijdraagt ​​9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van dit mineraal. Dus eet een banaan is een geweldige manier om de aanbevolen dagelijkse inname van kalium te bereiken. Naast het feit dat rijk aan kalium, bevat gezonde koolhydraten die worden gevuld en het metabolisme verhogen. Dus waarom niet een banaan met uw ontbijtgranen of magere yoghurt voor een gezond en voedzaam ontbijt!

Zoete aardappelen:

We denken vaak van bananen als het gaat om voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium. Maar weinigen van ons weten dat zoete aardappelen scoren het hoogst op de lijst van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte. Een zoete aardappel bevat maar liefst 694 milligram kalium samen met slechts 131 calorieën. Het biedt ook een extra bonus van andere voedingsstoffen, zoals beta-caroteen, vezels en koolhydraten. Deze groenten zijn veelzijdig genoeg gezond en lekker ook. U kunt ze gekookt, puree, gebakken of gevuld om uw behoefte aan kalium voldoen.

Gebakken aardappelen:

Aardappelzetmeel is een andere groente die is een grote bron van kalium. Een gepofte aardappel bevat maar liefst 1.081 milligram kalium. Dus je kunt deze heerlijke groente met uw gebraden kip of andere soortgelijke gerechten voor lunch of diner.

Beet Greens:

De meesten van ons verbruikt bieten afval, maar ten aanzien van de bieten, de laatste worden vaak beschouwd en worden genegeerd. Maar deze groene licht bittere verdienen te worden opgenomen in uw dieet als ze bevatten maar liefst 644 milligram kalium in een half kopje portie. Bovendien, zowel gekookt en rauwe groenten bieten zijn een grote bron van foliumzuur en antioxidanten. U kunt onder andere bieten rauw in salades of koken met bieten of voeg ze toe aan soepen voor een boost in het kaliumgehalte.

Wortelen:

Wortelen zijn ook een goede bron van kalium, met een kopje rauwe wortelen of een glas wortelsap bieden 689 milligram kalium. Sap wortelen is een effectieve manier om meer kalium krijgen. Bovendien, wortelen bevatten beta-caroteen, waardoor ze ideaal zijn voor uw ogen en visie maakt. U kunt wat gehakte wortelen toe te voegen aan uw salade voor de lunch of een glas wortelsap als een vieruurtje.

Tomaten:

Verse tomaten zijn een grote bron van kalium, met een beetje rauwe tomaat of een kopje tomatensap bieden 909 mg van dit mineraal. Tomatenpuree en de tomatenpuree zijn nog steeds de beste bronnen van kalium. Een kwart kopje tomatenpuree bevat 664 milligram, terwijl een half kopje tomatensaus bevat 549 milligram kalium. Dus de tomaten kunnen worden in verschillende vormen aan de kalium inname te verhogen. U kunt koken in tomatensaus, voeg een beetje 'van de tomatensaus voor pasta of gewoon het tomatensap in uw dieet te integreren.

Spinazie:

We weten allemaal dat spinazie is een uitstekend eten in termen van voedingswaarde. Gekookte spinazie een relatief hoger gehalte aan kalium met een kopje portie levert 839 milligram van. U kunt gekookte spinazie insluiten als bijgerecht van uw avondmaaltijd.

Winter Squash:

Winter squash is een uitstekend voedsel voor de voeding, want het bevat minder dan 50 calorieën, maar grote hoeveelheden vitamine A en vezels vulling. Het is ook een grote bron van kalium, het verstrekken van 448 mg in een half kopje serveren. Net als gekookte spinazie, kan deze groente worden gegeten als bijgerecht bij elke maaltijd.

Sapodilla:

Algemeen bekend als sapodilla en chickoo, sapodilla is een beste vruchten hoog kalium, waarbij 193 mg of 6% van de RDA in een 100 gram portie verschaft. Een kopje pasta sapodilla levert 465 milligram en draagt ​​13% van de DV kalium. Dus keel naar deze heerlijke zoete vrucht voor meer kalium!

Bonen:

Gedroogde bonen en erwten zijn andere plantaardige bronnen rijk aan kalium. Bonen zijn de rijkste bronnen met een half-cup portie levert ongeveer 600 milligram kalium. Andere goede bronnen zijn sojabonen rijpen (443 milligram), bonen (358 milligram), lima bonen (484 milligram), groene sojabonen (485 milligram), linzen (365 milligram) en spliterwten (355 milligram). Onverwerkte sojaproducten zoals edamame zijn goede bronnen van eiwitten en helpen bij het bestrijden ontstekingen in het lichaam. Bonen zijn ook goed voor het hart en moet worden opgenomen in uw dieet.

1 Gedroogde pruimen:

Pruimen of pruimen zijn een uitstekende bron van kalium, die 1 g in 100 gram portie, die 30% DV van dit mineraal. Een half kopje portie gekookte pruimen bevat ongeveer 400 milligram kalium. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor het houden van uw botten sterk en onderhouden van de botdichtheid. Ze zijn ook rijk aan vitaminen en kan uw spijsvertering te verhogen.

1 Avocado:

Avocado's worden beschouwd als een van de gezondste vruchten rond. Onder andere voedingsstoffen, zijn een uitstekende bron van kalium met een portie van 100 gram verschaffen van 485 mg of 14% DV van dit mineraal. Een avocado bevat 975 milligram kalium, wat overeenkomt met 28% van de DV.

1 Meloni:

Meloenen, zoals meloen en honingdauw bevatten hoge niveaus van kalium, waarvan 368 milligram en 365 milligram kalium per portie, respectievelijk biedt. Beste vruchten zijn rijk aan kalium.

1 Gedroogde vijgen:

Vijgen staan ​​bekend om hun gezondheid te bevorderen kwaliteit sinds de oudheid. Zijn ook een rijke bron van kalium leveren 680 mg of 19% DV van dit mineraal in een portie van 100 gram. Eén fig bevat 54 mg of 2% van de DV kalium. Naast een goede bron van kalium, die nutriënt dichte vruchten helpen het cholesterolgehalte, de behandeling van diabetes, constipatie en huidproblemen zoals psoriasis, vitiligo en eczeem. Voer vervolgens deze vrucht in uw dieet om zijn vele voordelen te plukken.

1 Gedroogde Apple:

We weten allemaal appel als een vrucht die de dokter weghoudt. Deze leeftijd oude gezegde bewijst de voordelen voor de gezondheid van deze heerlijke vruchten. Kalium is een belangrijk onderdeel van de voedingswaarde. Weinigen van ons zijn zich bewust van het feit dat de gedroogde appel is een grote bron van kalium, waarvan 450 milligram of 13% DV van dit mineraal in een portie van 100 gram biedt. Zelfs een klein stukje appel draagt ​​27 mg of 1% DV kalium. Naast kalium, appels zijn een grote bron van fyto-voedingsstoffen die fungeren als antioxidanten om vrije radicalen die kanker veroorzaken uit je lichaam te elimineren.

1 Plantains:

Deze zetmeelrijke groenten overvloedige kalium met een portie van 100 gram verschaffen van 465 mg of 13% van de DV van dit mineraal. Een half kopje gekookte weegbree bevat 358 milligram kalium. Dus waarom niet als een bijgerecht voor uw lunch of diner op de inname van kalium te verhogen!

1 Sinaasappelen:

Deze citrusvruchten zijn zeer populair voor hun onmiskenbare pittige smaak en hun hoge niveaus van vitamine C. Ze zijn ook een goede bron van kalium! Een portie van 100 gram sinaasappelen verschaft 181 mg of 5% DV kalium, terwijl een enkele oranje bevat bijna 237 milligram of 7% DV kalium. Dus je kunt overwegen om sinaasappels aan uw fruitsalade of gewoon een glas jus d'orange voor een boost van voeding.

1 Gelsi:

Deze aantrekkelijke vruchten zijn een concentratie van nutriënten uit vitaminen, mineralen en antioxidantia. Zijn andere prachtige vruchten die rijk zijn aan kalium, wat bijdraagt ​​194 milligram of 6% DV in een portie van 100 gram. Een geweldige manier om uw inname van kalium te verhogen is te knabbelen op een handvol moerbeien als je 's avonds snack. Deze vrucht is een geweldige combinatie van voeding en smaak kan bieden tal van voordelen voor de gezondheid.

1 druiven en rozijnen:

De druiven zijn waarschijnlijk een van de meest heerlijke en eenvoudige fruit te knabbelen. De druiven staan ​​bekend om hun hoge gehalte aan resveratrol, een stof die bijdraagt ​​aan een mooie huid. Ze zijn ook een goede bron van kalium, die 191 mg of 5% DV voorziet in een portie van 100 gram. Rozijnen of krenten en rozijnen bevatten aanzienlijk hogere hoeveelheden kalium. Een portie van 100 g rozijnen biedt enorm 892 mg, gelijk aan 25% van de DV kalium is. Een enkele gedroogd fruit is genoeg om je gebrek aan kalium te genezen. Het enige wat je hoeft te doen is een handvol rozijnen als snack halverwege de ochtend of voeg ze toe aan je salade en yoghurt voor een vleugje smaak.

Gedroogde abrikozen:

Gedroogde abrikozen zijn zeer voedzaam vruchten. Ze zijn uitstekende bronnen van kalium, die 2 g of 33% van de DV van dit mineraal in een portie van 100 gram. Als je heel tekort aan kalium, is het raadzaam om deze vrucht te consumeren op een regelmatige basis voor een boost van de kaliumspiegels en toegevoegde waarde van vitamine A en C, vezels en ijzer.

2 Datum:

Net zoals rozijnen, dadels, vooral de verscheidenheid mejdool, zijn een goede bron van kalium. Een portie van 100 gram data draagt ​​696 milligram of 20% DV kalium om je lichaam. Een enkele datum bevat ongeveer 167 milligram of 5% DV van dit mineraal. U kunt eenvoudig het verhogen van uw inname van kalium door snacken op deze vruchten. Bovendien kalium, data zijn een rijke bron van vitaminen A, C, B1, B2 vezels, B3 en B5 evenals eiwitten en dieet. Omdat veel natuurlijke suikers zoals glucose, fructose en sucrose, zijn ook grote energie booster.

2 Tamarinde:

Deze pod als eetbaar fruit wordt veel gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten uit de hele wereld, om de karakteristieke zure smaak te geven. In feite zijn we allemaal aanbidden om tamarinde knabbelen. En 'beroemd om zijn geneeskrachtige waarde sinds de oudheid. Naast een goede bron van antioxidanten, carotenen, flavonoïden, vitamine C en vitamine B tamarinde bevat aanzienlijke hoeveelheden kalium. Een portie van 100 gram tamarinde biedt 628 milligram of 18% DV kalium. Een enkele tamarinde bevat 13 milligram van dit mineraal. Omdat het een veelzijdig ingrediënt, kan een deel van uw dieet op verschillende manieren zijn.

Nu weet je waarom groenten en fruit zijn belangrijk! Als tekort aan kalium is uw zorg, heb je een reden te meer om deze groenten en fruit rijk aan kalium te nemen in uw dieet. Echter, hoge doses kalium schadelijk zijn, vooral als het wordt genomen als supplementen. Waar mogelijk proberen om uw behoefte aan kalium te voldoen door het eten van gezonde, tenzij de arts wordt geadviseerd om supplementen te nemen.

Heeft u of wat je weet iemand die je kent lijdt aan een gebrek aan kalium? Heb je geprobeerd met inbegrip van deze groenten en fruit hoog in kalium in uw dieet? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha