Top 15 oefeningen voor een sterke en zonder pijn in de nekOp zoek naar manieren om de spanning van de hals los te laten? Bent u bij ons aan het juiste adres. De hals heeft een aantal belangrijke functies, en toch wordt verwaarloosd, indien niet onder immense pijn of fysieke stress. Niet bevat vele bloedvaten die bloed overdragen naar de hersenen, maar ook herbergt het strottenhoofd, de luchtpijp en de slokdarm, waarbij de stroming van voedsel, lucht en vocale vaardigheden stellen. Wat meer is, onze nek heeft ook het bovenste deel van het ruggenmerg dat motorische vaardigheden behandelt in een persoon. Praten over stress.

Veel voorkomende oorzaken van Neck stress:

Wat veroorzaakt dit ongemak in één van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam? In ons dagelijks leven, de nek ondergaat enorme druk als gevolg van:


  • Onjuiste houding
  • Slechte fysieke ergonomie
  • Platform bed oncomfortabel
  • Plotselinge schokkende bewegingen

In de meeste gevallen, deze gewoonten onverantwoord einde aan ons te geven, wat is beter bekend is als een 'stijve nek'. Als je veel tijd te besteden aan het werk op uw computer of op een desktop, uitvoeren zwaar lichamelijk werk, of gewoon jezelf hangend in een tijdje, dan doet u het volgende oefeningen een deel van uw dagelijkse routine.

Voorzorgsmaatregelen:

Alvorens over te gaan tot een van de onderstaande methoden te oefenen, moet u niet vergeten dat als u op enig moment het gevoel van stress of ondraaglijke pijn in de nek of rug, moet u uw gezondheidszorg adviseur onmiddellijk te bezoeken. Als algemene regel proberen plotselinge schokken of plotselinge bewegingen die kunnen resulteren in het veroorzaken van een spanning op de nekspieren voorkomen.

Onthouden van iedere fysieke bewegingen, waarbij de last op afstand van het lichaam. Wanneer u probeert om het even welk type van oneigenlijk gewichtheffen draaien, het voegt stress op de nek en rug, omdat deze delen van ons lichaam probeert te compenseren voor het gebrek aan tractie uit de arm of benen. Natuurlijk, vermijd een van deze oefeningen voor nekpijn die het niet eens zijn met blessures of lichamelijke beperkingen.

Drie dingen om te onthouden:

  • Het is niet nodig om alle oefeningen te volgen, volg gewoon degene die het beste bij u past.
  • Stoppen met trainen als je begint om pijn en onmiddellijk uw arts te raadplegen.
  • Voer de oefeningen niet agressief en met een langzaam en gestaag.

Top 15 eenvoudige maar effectieve oefeningen nekpijn:

Ondanks de reeks van uitdagingen voor een fit en sterk nek te behouden, het goede nieuws is dat er een gelijke hoeveelheid betaalbare manieren om al deze inspanning te vermijden. Hieronder hebben we presenteerde een reeks van eenvoudig te gebruiken die u zullen helpen stress te bevrijden van de nek constant werken en in vorm te blijven volgen.

Rotaties:

Het is een routine eenvoudig en toegankelijk dat een zittende of staande kan worden uitgevoerd. Zet gewoon je hoofd naar rechts zo ver als je kan zonder enige ongemak zelf. Houden voor een periode van tien tot dertig seconden om terug te keren naar de centrale positie (stand-by), en herhaal hetzelfde aan de linkerkant. Verder gaan dan de routine compleet totdat het nodig is.

Side Stretch:

Ga rechtop staan, en kantel je hoofd naar links langzaam, alsof je probeert om de schouder te raken met het oor. Houden voor een tweede en vervolgens terug te keren naar de normale positie. Herhaal dezelfde oefening aan de andere kant en volg de routine totdat het nodig is.

Weerstand oefeningen:

Deze oefening bestaat uit tegengestelde krachten, als je je linkerhand te plaatsen op het hoofd net boven het oor. Terwijl zachtjes duwen zijn hoofd naar rechts, weerstaan ​​aan de druk van de hand met behulp van de nek. Herhaal deze procedure met de andere kant.

Lifting hoofd (Flat):

Poseren met de rug plat tegen de grond en houd de schouders ontspannen. Buig je benen, zonder de hoorn van uw voeten van de grond. Dan langzaam verhogen uw hoofd en proberen om de borst te bereiken met zijn kin. Laat de kop in een normale positie geleidelijk. Herhaal deze lift en laat routine totdat je begint te voelen de stress laat uw nek. Andere eenvoudige oefeningen om pijn in de nek!

Lifting hoofd (Sideways):

Lag op de vloer zijwaarts en langzaam beginnen om zijn hoofd te tillen naar het plafond. Deze strekken de laterale spieren van de nek en laat stress en spanning in de onderste nek. Herhaal dit totdat nodig aan en vervolgens aan de andere kant dezelfde routine.

Cirkels schouder:

Staan in een ontspannen houding en aangenaam begin van beide schouders rechtsom te draaien. Na het voltooien van tien ronden, ga dan naar de klok in en vul een andere set van tien rotaties. Neem een ​​pauze van enkele seconden tussen de sets, en herhaal totdat het nodig is.

Nek intrekken/Dorsale Glide:

Voer deze routine, zitten of staan. Schuif je hoofd terug, zonder verhoging van de rechte lijn van het zicht (dwz kijken vooruit ten alle tijden). Haal diep adem tijdens de uitvoering van deze actie, en dan terug naar zijn normale positie tijdens het uitademen. Herhaal deze procedure glide van zes naar acht keer per dag met elke sessie duurt ongeveer vijf minuten. Een van de beste oefeningen om de nek pijn te verminderen.

Nek Tilt heen en weer:

Voer deze oefening zittend of staand. Begin langzaam kantelen van het hoofd naar beneden, zodat de kin aan de borst. Houd gedurende vijf seconden, en geleidelijk aan terug te keren naar de normale positie. Pauzeer kort en zachtjes liet zijn hoofd terug, als je kijkt naar het plafond voor ongeveer vijf seconden. Terug naar de standaardpositie langzaam. Herhaal deze oefening vijf keer per dag aan de nek, rug en schouder spieren te ontspannen.

Flex:

Schuif je hoofd terug, zonder verhoging van de rechte lijn van het zicht (dwz kijken vooruit ten alle tijden). Lock je handen op de achterkant van de nek veters zijn vingers bij elkaar. Duw voorzichtig je hoofd naar voren, zodat de kin aan de borst. Je zal beginnen om een ​​rek in de spieren van de nek te voelen. Stop wanneer je begint zich ongemakkelijk te voelen. Terug naar de neutrale positie en herhaal vijf keer.

Trek het schouderblad:

Zitten op een kruk of stoel zonder rugleuning. Ontspan je schouders en nek, dan hef je je armen en buigen in een hoek van negentig graden. Beweeg uw ellebogen terug en trek de schouderbladen naar elkaar om voorzichtig op de spieren samen. Draai het proces terugkeert naar de oorspronkelijke positie en herhaal vijf keer.

1 Roterende Neck (vier posities):

Dit is een combinatie van de vier posities hals stretch. Begint om je hoofd naar voren te laten vallen aan de kin bewegen in de richting van de borst. Nu, zonder terug te gaan naar de neutrale positie, kantel je hoofd naar links proberen om je linker schouder aan te raken met zijn linker oor. Ga verder met het hoofd terug te vallen, zodat u op zoek bent. Beëindig de routine met titratie hoofd naar rechts en aanraken van de rechter schouder om rechteroor. Terug naar de neutrale positie voor een korte pauze. Herhaal hetzelfde proces in de tegenovergestelde richting, dat is rechts, achter, links, en Front. Deze oefening helpt om stress los te maken van de nek, rug en schouders.

1 kant oefeningen Resistant:

Een andere beste nek oefeningen voor nekpijn gratis! Plaats beide handen op zijn voorhoofd. Begin met het hoofd naar voren bewegen en het tegengaan van de kracht van het hoofd met zijn handen. Houd deze positie gedurende 5 seconden tegenkracht. Neem een ​​korte pauze om te ontspannen en herhaal 5 tot 10 sets van deze oefening 3 keer per dag.

U kunt dit ook dezelfde oefening uit te voeren door het plaatsen van uw handen op de achterkant van het hoofd en het tegengaan van de kracht van het hoofd stuwkracht naar achteren.

1 Schouder Shrugs (met gewichten):

Een van de beste oefeningen voor pijn in de nek met gewichten! Houd lichte halters, 2-5 kilo in elke hand. Ontspan je armen terwijl je handpalmen worden geconfronteerd. Hef je schouders tot oorhoogte. Pauzeren voor een paar seconden en laat los. Herhaal 8 tot 12 keer voor een set, met 3 sets per dag.

1 Reverse Flies (met gewichten):

Houd 2 tot 5 kilo lichte halters en buig naar voren, zodat je borst is parallel aan de vloer (hoe je een boog te maken). Laat je armen hangen recht naar beneden met je handpalmen naar je benen. Dan buig je ellebogen licht en knijp je schouderbladen naar de armen te tillen aan de zijkanten. Pauzeren voor een tweede en laat de houding. Herhaal 8 tot 12 keer voor een set, met 3 sets per dag.

1 Upright Row (met gewichten):

Hier is nog een pijn in de nek oefeningen met gewichten! Met behulp van licht halters, 2-5 pond per stuk, staat met je handpalmen naar je dijen. Trek gewichten tot het sleutelbeen verhogen van uw ellebogen aan de zijkanten. Houd de positie voor een tweede, dan terug naar de neutrale stand. Oefening 3 sets van 8 tot 12 keer om dit in elke set te herhalen.

Waarom last van een stijve nek, die uw geest ontmoedigt om te werken of neem uw business as usual? In plaats daarvan, maak er een gewoonte van om deze oefeningen te oefenen elke dag om de pijn op afstand te houden. Bij voorkeur opstaan ​​elk uur voor een van de bovengenoemde afdelingen maken zal u helpen omgaan met de onverwachte pijn of spanning in de nek. Vergeet niet, de hals is constant aan het werk proberen om je hoofd in evenwicht tegen alle zwaartekracht te houden. Houd het sterk en fit, en je zal een significant verschil in uw fysieke prestaties op een regelmatige basis te voelen.

De bottom line:

Na een selectie van praktische oefeningen bovenstaande kan worden ontheven van de stress onder alle omstandigheden. Bedenk neksteunen een 10 tot 12 kilo gewicht van de kop en vertragen naar de juiste positie leiden tot overbelasting van stress op de spieren van de nek en zachte weefsel in te handhaven.

Als u vonden dit nuttig, laat het ons weten over hoe deze oefeningen voor de nek pijn die je hebt geholpen om te gaan met de pijn in de nek. Zoals zij die hebben bijgedragen het meest, en hoe ze in staat waren om aan te nemen in je dagelijkse routine. We willen alles horen!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha