Top 15 Mooiste Bloemen van GladiolenGladiool komt van het Latijnse woord "gladium", wat zwaard betekent en wordt vertegenwoordigd door de Romeinse gladiatoren. De gladiool bloem is de grootste geslacht in de familie Iradaceae, die meer dan 260 soorten omvat. Gladiolus is inheems in de Afrikaanse sub-regio, en wordt meestal gevonden in tropisch Afrika en Zuid-Afrika. Het is de geboorte bloem in augustus en 40-jarig huwelijk bloem.

De gladiool mediterrane en Britse zijn gebruikt in de oudheid tot fysieke kwalen te genezen. De bloem betekent herinnering en verliefdheid, vertelt de ontvanger dat hij of zij "doorboort het hart" van de donor. Deze indrukwekkende bloem is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals blauw, groen, roze, wit en geel.


Gladiolen Yellowstone:

Via pinterest

Gele steen is een mooie heldere gele bloem met een zwaard zoals bladeren. Deze lange, imposante bloem zal zeker zorgen voor een lichte plek in uw tuin en bloemenborders. Het is heel gemakkelijk om te groeien en is een adequate zonlicht en een goede afwatering te gedijen.

Gladiolen Claudia:

Via pinterest

Claudia is een karmozijnrode rode bloem met een geel centrum. Het heeft een dunne, korte steel dragende groene, riem zoals bladeren. Het bloeit elk jaar in juli in vruchtbare grond. De bloem is perfect als snijbloem en wordt voornamelijk gebruikt voor de decoratie boeket. De bloem is zeer duurzaam en heeft bescherming tijdens de winter niet nodig.

Alaska Gladiolen:

Via pinterest

Dit is de mooiste van alle bloemen gladiolen. Zijn lange bloemhoofdjes zijn perfect afgestemd op zuivere witte ornamenten. De bloem is een bloem van uitzonderlijke gesneden en zal een overweldigende vertoning in de woonkamer te maken. De bloemen hebben een uitstekende textuur.

Gladiolen Passos:

Via pinterest

Het is een hybride verscheidenheid van gladiolen en wordt geleverd in een donker paarse omzoomd met lavendel en rode centrum. Het gedijt zowel in direct zonlicht en kleigrond in deel schaduw. Deze bloem middelgrote groeit tot 4 meter elk voorjaar. Het heeft een hoge, zwaard zoals gebladerte met heldergroene bladeren. Groep deze bloem met andere rassen van gladiolen voor een prachtige weergave te geven.

Blue Bonnet:

Via pinterest

Blue Bonnet is een glanzende, diep paarse bloem met scherpe, witte lijnen. De steel kan worden tot twee ornamenten op robuuste planten hoog. Het blad is groen en heeft een fluweelachtige textuur. Het bloeit in de volle zon en blijft voor ongeveer 80 dagen.

Indrukwekkende Gladiolen:

Via pinterest

Indrukwekkend is een miniatuur Gladiolen en is een van de meest resistente gladiolen. Het is een enorme roze bloem met bruine vlekken. De plant die deze bloem brengt produceert 2-3 stengels waarop verschijnen vijf bloeien prachtig gemarkeerd. Het gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Dit één van de roze gladiolenbloemen in de tuin is indrukwekkend, evenals snijbloem zijn.

Flora Gladiolen:

Via pinterest

Plant gladiolen gladiolen is een helder rood met donkergroen blad. Het is een krachtige groeier, en duurt minder dan 60 dagen de tijd om volledig te bloeien. Zijn wetenschappelijke naam is Gladiolus x hortulanus 'Flora Red'. Flora Red heeft lange spikes van bloemen in helder rood. Jaarlijks bloeit van november tot mei in de volle zon.

Baccara Gladiolen:

Via pinterest

Baccarat is een bloeiende vaste plant met rechtopstaande, zwaard-vormige bladeren. Zijn statige stam houdt het rode en witte bloemen in de vorm van een trechter. Gladiolus Baccara zal zijn geweldig in tuinen. De bloeitijd is 60-100 dagen in de halfschaduw.

Groen StarGladiolus:

Via pinterest

Deze variëteit heeft verrassend vet, gegolfde bloemen in een ongewone schaduw van kalk. Maart en april zijn de beste tijd om te planten gladiolen Groene Ster. Zijn lange, statige stengels en ongebruikelijke kleur nooit nalaat te imponeren. Green Star is erg goed voor de eerste ski-seizoen.

Carine Gladiolen:

Via pinterest

Carine is een gladiool romig wit met paarse markeringen aan de onderkant van de bloemblaadjes. Het is een van de meest populaire soorten gladiolen, ideaal voor de teelt in groepen in de tuin. De bloemen hebben de vorm van trompetten, en hebben groene bladeren opvallend helder. Deze gladiolen moeten worden geplant in de late herfst, in zoute grond.

1 Nathalie Gladiolen:

Via pinterest

Nathalie is een rechtopstaande, gladiolen vaste plant in zachte, zalm, met ster-vormige bladeren en helder groen blad. Haar slanke stam neemt 10 tot 14 bloemen, die ongeveer 6 centimeter lang. De bloem leeft beter in goede zon en goed gedraineerde grond.

1 Gladiolus 'Charm':

Via pinterest

Charm is echt heel fascinerend hybride rassen van gladiolen. De plant draagt ​​heldere magenta bloemen met gele keel-lichtgroen. Het is een bloeiende gladiolen relatief koude, en bestand calli groeit vanaf het begin bolvormige bedekt met huid vezelig papier. U kunt de kleinere rassen in potten en borders te planten en kan gebruikt worden als snijbloem ook.

'Beauty Charming' 1 Gladiolen:

Via pinterest

Charming Beauty is een bloem-resistente vaste en eenjarige bloemen in de zomer. De bloemen zijn rijk aan hete roze kleur en zijn goed gespreid op de stam. Kinderen onder de drie segmenten hebben groengele strepen die een opvallend contrast te maken. De delicate gebladerte en hoogte korter dan deze gladiolen miniatuur geeft het een vleugje elegantie. En 'perfect voor gesneden verse bloemstukken. Dit is ongetwijfeld de mooiste zomerbloemen gladiolen.

1 Applaus Gladiolen:

Via pinterest

Applaus is een grote roze roos gekleurde gladiool spikes met hoge verticale en groen gebladerte. Deze bloem is inheems in Afrika, met name Zuid-Afrika en het Arabisch schiereiland. Het gedijt het best in goed doorlatende grond in de volle zon.

1 Gladiolus 'Elvira':

Via pinterest

Elvira is een lichtroze gladiool met rooskleurige rode vlekken, die de verticale tanden van deze prachtige bloem lijn. De bloem heeft roze vlekken op de onderste blaadjes en ziet er geweldig als snijbloem. Het is een kleine, sterke bloem die vroeg elke jaar bloeit.

Als u houdt van tuinieren of bloemen in het algemeen, deze unieke bloemen zeker weg te blazen. Kies een van deze, en gebruiken in uw tuin of woonkamer, of gewoon te gebruiken als snijbloem - de Gladiola, in welke vorm dan ook, zal niet nalaten om indruk te maken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha