Top 14Yoga Retreats In IndiaAls u bent een inwoner van India dan is er geen reden de grootheid van yoga niet te weten. Bent u yoga elke dag te oefenen? Als je dat doet, zou de ervaring niet minder groot geweest zijn, toch? Maar dan, het beoefenen van yoga op een yoga retraite populaire is een compleet andere ervaring helemaal!

Yoga helpt de spanning van de geest, het werken aan hun adem. De houdingen of asana's beoefend yoga slaglichamen mentale, emotionele en spirituele beoefenaar. Het is een bewezen wondermiddel voor stress. Het kalmeert de geest van één en voeden sereniteit en kalmte samen om verschillende welvaartsziekten weg te houden. Geen wonder dat mensen uit de hele wereld worden aangetrokken tot yoga.


De vakantie-concept 'Yoga' of breekt het is ook iets dat groeit. Benadrukte professionals met de tijd op een premie, het combineert zowel verjonging en yoga retraites in vakantie menigte om in vorm mentaal en fysiek te krijgen.

Als u tot deze stam in de groei, die in wanhopige behoefte van een verfrissende pauze yoga, maar ik ben niet zeker dat yoga retraites aan het hoofd voor, dan is deze post is net wat je nodig hebt! Ga je gang en weten de top veertien yoga retraites in India! Get verbaasd, krijgen verjongd!

Rajayoga Bramha Kumaris Centre, Mumbai:

Nu, is dit de perfecte plek om te Mumbaiites om te zitten en te ontspannen. Deze yoga centrum is gevestigd in Borivali in Mumbai. Dit centrum biedt basiscursussen in meditatie voor alle leeftijden. Probeer meditatie in dit centrum en u zult het gevoel goddelijke en spirituele ervaring.

Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram, Kerala:

Als u op zoek bent naar yoga perfecte vakantie, dan is dit de plek voor jou! Deze ashram ligt aan de voet van de West-Ghats van Kerala biedt een yoga retraite van twee weken. Het geeft de kans van je leven om volledig jezelf onderdompelen in yoga, pranayama, asana's en dhyana.

Sivananda Yoga Vedanta Ashram heeft van het hebben Neyyar Dam in de omgeving, en is de thuisbasis van een weelderige bos van kokospalmen. De ashram biedt yoga klassieke technieken aangeleerd in een warme en verzorgende. De focus van de leerkrachten is hier om een ​​waardering en respect voor de spirituele ideeën, evenals leren yoga asanas en ademhalingsoefeningen inboezemen.

Naast yoga, de ashram biedt Ayurveda en programma's van vasten en ontgifting ook, samen met een vegetarisch dieet, stille bemiddeling, en yoga en filosofie. Gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan alle activiteiten van de ashram leven.

Ananda Ashram Prakash & Yoga Centre, Tapovan, Rishikesh:

Wat is beter dan een spirituele yoga ashram in de stad Rishikesh? Dit centrum biedt verschillende cursussen die asana, pranayama, kirtan, Vedische mantra's en meditatie bevatten. Het biedt ook cursussen in klassieke yoga, Vedanta, en Tantra vormen.

Lotus Yoga Retreat, Canacona, Goa:

Deze plek is leuk vanwege het milieu in Goa, maar dit centrum biedt een plek om te zitten, te ontspannen en te mediteren. Deze yoga centrum gespecialiseerd in lichaam en geest wellness en geeft u een goede oefening tijdens het beoefenen van Hatha yoga en Ashtanga yoga.

Shreyas Yoga Retreat, Bangalore:

Dit luxe toevluchtsoord in Bangalore geldt als een van 's werelds meest exclusieve yoga retraites. Verspreid over 25 hectare weelderige, Shreyas biedt alles wat je nodig zou kunnen hebben voor de zuivering en verjonging - spa, groene tuinen, meditatiesessies, een biologisch vegetarisch dieet en een infinity pool, en nog veel meer!

Dit luxe spa biedt ook een breed scala van Ayurvedische therapieën, waaronder ontspannende massages, scrubs alle organische, kruiden wraps en maskers bereid met kruiden uit de biologische tuinen Shreyas '.

Shreyas biedt ook de meest attente personeel, leraren en healers om u op uw manier van zijn. Het werpt ook veel aandacht aan het onderwijs van yoga op een manier die u begrijpt dat dit een reis van zelfontdekking en spiritualiteit, en niet alleen een oefening regime. Maximaal 20 gasten worden zorgvuldig gekoesterd door yoga leraren en therapeuten op een moment. Daarom raden we u goed van tevoren te boeken.

Shreyas Yoga Retreat biedt authentieke Hatha en Ashtanga yoga (verschillende stijlen van yoga) voor de gasten. Andere aanbiedingen zijn hot Ayurvedische behandelingen zoals Abhyanga en Shirodhara, zanglessen, stille retraites, meditatie, massage, oefeningen van de dienstverlening aan de gemeenschap, en een kennismaking met de Indische cultuur. Het asiel biedt ook biologische maaltijden geneesmiddelen op basis van groenten geteeld in de terugtrekking van 20 hectare velden.

Deze retraite is beoordeeld als een van de beste yoga retraites in India en over de hele wereld en is lid van Relais & Chateaux van resorts en hotels.

Osho Meditation Resort, Pune:

Hou je van dit resort spirituele, als u op zoek bent naar een internationale omgeving met veel activiteiten van yoga en meditatie. Het zou ook het aantrekken van u als u houdt van nieuwe mensen te ontmoeten en ontdek nieuwe culturen.

Het resort is als een tuin en is verspreid over 28 hectare weelderig groen, met veren en parken. Biedt een slimme mix van een luxe resort en een traditionele ashram. Gasten kunnen kiezen uit een veelheid van cursussen in de Multiversity voor genezing en hun leven te veranderen.

Dit is een van de beste plaatsen in de wereld, als je meditatie en verken uw innerlijke werkelijkheid. Alles wat je nodig hebt voor de innerlijke reis en lichamelijk welzijn is hier voorzien. De weelderige omgeving Basho is een echt juweeltje en meditatie activiteiten zijn de gehele dag beschikbaar.

Het pension is gelegen in het resort is zeer schoon en efficiënt te kunnen werken. Degenen onder u die graag tennis, sauna en zwembad, zul je al deze hier ook aanwezig zijn.

Naar onze mening, iedereen die geïnteresseerd is in de behoeften van zelfkennis naar dit resort op hun programma op te nemen.

Ayurveda Yoga Meditation Resort, Coonoor:

Het resort biedt zijn gasten een traditionele Indiase helende wijsheid van Ayurveda. Bergen Nigril Coonoor, Ayurveda Yoga Meditation Resort is gelegen in een groene thee plantage, omgeven door bossen van eucalyptus.

Dit resort is ISO TUV Nord, Duitsland. Het is ook erkend als een authentieke Ayurveda en Yoga Therapy vaststelling door de Indiase regering.

De focus ligt hierbij op individuele zorg gepersonaliseerde gericht op chronische gezondheidsproblemen, zoals alcoholisme, stress-gerelateerde aandoeningen en de behandeling van hypertensie. Je zou een hoop hebben op je handen hier, jongleren yoga, meditatie, biologische landbouw, vrijwilligerswerk en deelname aan authentieke Ayurvedische behandelingen.

Enkele van de populaire programma's worden aangeboden door de terugtrekking van de verzorgingsstaat zijn:

Programma's De-verslaving aan roken, alcohol en drugs, door middel van natuurlijke ayurvedische behandelingen.

Speciale programma van het gewichtsverlies van speciale Ayurveda en yoga de therapie.

Kaya Kalpa Yoga Uniek anti-aging behandeling, bedoeld om de jeugd geestelijke en lichamelijke energie en pracht te herstellen.

De locatie van de retraite is ook een van de grootste attracties. Gelegen in de Blue Mountains, is de yoga retraite omringd door eucalyptusbossen genezing, waterwegen frisse, glooiende heuvels en valleien. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat dit de enige Ayurvedische gezondheidscentrum in India, gelegen in een werkelijk genezing en vervuiling.

Isha Yoga Centre, Tamil Nadu:

Dit centrum ashrams en yoga is opgericht door non-profit Sadhguru Jaggi Vasudev van Isha Foundation. Het is een centrum voor spirituele leringen, meditatie en yoga voor bijna twee decennia.

De positie van de ashram is echt mooi. Het is gelegen aan de voet van de bergen Velliangiri in Tamil Nadu, slechts 18 mijl van Coimbatore.

Wij raden u probeert De 3 - Isha Yoga programma 7 dagen voor een volledige yoga, rehabilitatie. U kunt dan naar de programma's van verjonging en yoga intensieve langer en voor de algemene gezondheid en emotionele welzijn.

Kalari Kovailakom, Kerala:

Dit resort heeft een zeer interessant verhaal erachter. Oude legenden zeggen dat een prins kwam tot de voet van de Annamalai heuvels van Kerala rond de 10e eeuw met een huidziekte. Hij was in staat om zichzelf te genezen in de geneeskrachtige bronnen op de hellingen.

Kalari Kovailakom werd gebouwd in de 19e eeuw. Biedt Ayurveda in zijn meest authentieke vorm. De kruiden gebruikt voor drugs hier zijn puur en vers geoogst uit boomgaarden.

Al het eten wordt bereid in de keuken in het midden en Ayurvedische kruiden en pure ingrediënten worden gebruikt om eenvoudige, lekkere vegetarische maaltijden die zijn een integraal onderdeel van de behandeling te creëren. En therapieën zijn in strikte overeenstemming met de oude teksten van Ayurveda.

Kalari biedt yoga Hatha. Het centrum biedt ook lessen "Yoga Nidra" voor de slaap en stress voor de gasten, vooral in de middag. Gasten kunnen ook trainen in de oude martial praktijk Kalaripayattu.

Kalari is door middel van een combinatie van massages, kruiden, geneeskunde, voeding, yoga en zuiverende baden. Het belooft vrijheid van ziekte en stress en de mogelijkheid om de wereld weer te zien en worden herboren!

Tushita Meditation Centre, Dharmashala:

Deze yoga centrum, gelegen in het noorden van India biedt een aantal sessies van meditatie en spiritualiteit elke dag. Deze plaats heeft de magie om je weg van wereldse afleidingen te nemen, om dichter bij God en houden u ontspannen en verjongd voelt.

1 The Art of Living International Center:

Deze functie blijft tot één van de meest populaire bestemmingen voor diegenen die het welzijn en de vrede in de hele wereld zijn. Deze ashram 65 hectare is gelegen in de buurt van Bangalore in Karnataka heuvels Panchagiri. Naast Art of Living-programma's, de ashram biedt ook intensieve programma van yoga voor beginners en gevorderde zoekers, evenals Ayurvedische behandelingen en speciale meditaties voor particulieren.

De retraite is bekend om zijn bospaden, waar u kunt oefenen loopmeditatie, meren, tuinen en biologische boerderijen. Het biedt ook de ideale omgeving om te herstellen en te verjongen met een scala aan Ayurvedische behandelingen gegooid.

1 Ashiyana Yoga Retreat:

Head to Ashiyana als je een sterk verlangen om yoga senior ervaren. Biedt grote yoga, goed eten, de mensen, en een virtuele hoorn des overvloeds van genezing voor de zielen benadrukt.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om hun leven te overnachten in strandhuisjes op de rivier Mandrem. Ze kunnen ook de praktijk van yoga met yoga docenten gekwalificeerd om de yoga-lessen aan te passen aan hun behoeften. De retraite heeft ook van drie belangrijke Yogashalas voor het beoefenen van asana's en meditatie.

Het asiel biedt ook een scala aan andere diensten, zoals massages en holistische behandelingen in de spa en behandelcentrum, omgeven door unieke natuurlijke zwembad van Goa. Niet alleen de sfeer ontspant, maar helpt u ook mee om volledig te herstellen, levensstijlen toxische effecten.

Wij raden u aan te beginnen met de optie Urban Antidote, in eerste instantie, bij de check-in. Er zijn opties beschikbaar voor de 14 en 21 dagen blijft op Ashiana.

De intrekking is niet beperkt tot slechts één bepaalde stijl van yoga, in feite geïnspireerd door een breed scala van yoga scholen om studenten te helpen. Het maakt het ook mogelijk studenten om flexibel met hun tijd zijn en deelnemen aan een yogales die willen 'Drop-in' centrum.

Wij raden u ook proberen de therapie Elemental Yoga met docenten van het resort. Dit gaat een lange weg in uw reis naar gezondheid en vrede gaan.

1 Ananda, Himalaya:

Ooit de residentie van de maharadja van Tehri-Garhwal, Ananda is nu een weelderige spa-bestemming in de Himalaya. Het is een internationaal gerenommeerd centrum voor de restauratie, verjonging en vrede.

Gelegen in de uitlopers van de machtige Himalaya, Ananda biedt een groot deel van de wellness-programma's voor de gasten.

De aandacht voor Ananda is de traditionele twee wetenschappen van Yoga en Ayurveda. Het biedt persoonsgerichte therapie en activiteitenprogramma's voor de gasten. Ananda volgt Bihar School of Yoga, een van de meest herstellende yoga.

Ook het aanbod is een dienst van verwennerij lichaam-geest Volledige spa internationaal gerenommeerde Ananda.

1 Yoga Vidya Spirituele retraites, Kerala:

Dit is een van de beste centra voor het leren van Hatha yoga en traditionele therapieën Ayurveda in het land. En 'de ideale plek als u wilt leren yoga in zijn geheel. Biedt geavanceerde programma's in Hatha yoga voor leraren van het perspectief. Er zijn ook gespecialiseerde programma's voor het leren van kriya, mudra, bandha, meditatie en chanting. Het asiel biedt ook programma's in de therapeutische voordelen van yoga en hoe het veilig kan worden beoefend.

Art retraites zijn een andere grote attractie hier. Als je een beginner bent, raden wij u lid worden van de 10-daagse yoga retraite duik, en als u een gevorderde student, mag u de yoga retraite duik liever.

Dus niet meer en het hoofd te stellen tot een van deze retraites verbazingwekkende vandaag! Kent u andere top yoga retraites in India? Met ons te delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha