Top 10 Voordelen en toepassingen van zinkBron: Shutterstock

Zink wordt in de volksmond bekend om het immuunsysteem te verbeteren in het algemeen. Bouw 100 verschillende enzymen en beschermt het lichaam tegen verschillende ziekten en aandoeningen. Zink is nodig voor de groei en ontwikkeling. Zink speelt een belangrijke rol bij het verbeteren en handhaven van de gezondheid van de huid. U kunt beschadigde weefsel te herstellen en te genezen wonden en ook het verbeteren van de kwaliteit van de smaak, geur, gezicht, haar en huid. Helpt produceren testosteron bij mannen en vermindert de symptomen van PMS bij vrouwen.

Tabel 1: aanbevolen hoeveelheden (ADH) voor zink Leeftijd Mannelijk Vrouwelijk Zwangerschap Het zogen 0-6 maanden 2 mg 2 mg * * 7-12 maanden 3 mg MG3 1-3 jaar 3 mg MG3 4-8 jaar 5 mg MG5 9-13 jaar 8 mg MG8 14-18 jaar 11 MG9 MG12 MG13 mg 19+ jaar 11 MG8 mg11 MG12 mg * adequate inname (AI)

We zien de top 10 voordelen van zink, een prachtig geschenk van de natuur!


Bronnen voedsel:

Voedingsmiddelen, zoals oesters, mosselen, kikkererwten, bonen, bonen, garnalen, cashewnoten, walnoten, amandelen, mozzarella kaas, pompoen, sesam, spinazie, champignons, squash, asperges, broccoli, bramen, kiwi, Zwitserse kaas, cheddar kaas, magere yoghurt, bonen, linzen, kip, kalkoen, lamsvlees, varkensvlees, gehakt rundvlees, zijn goede bronnen van zink.

Voordelen van zink:

Zink voordelen zijn legio. Hier geven we een overzicht van de belangrijkste van hen.

Bot Ontwikkeling:

Zink is een cofactor voor enzymen en speelt een belangrijke rol in het botweefsel. Botmineraal met zink en fluoride. Zink voorkomt de kans op osteoporose. Een tekort aan zink kan een negatief effect hebben op de gezondheid van het bot hebben.

2. Rene:

Bepaalde medische aandoeningen zoals hypertensie, diabetes, nierziekte en kan schade aan de nieren. Zowel voedingsstoffen en mineralen, zink speelt een cruciale rol in het functioneren van de nier. Een tekort aan zink kan leiden angiotensis II blokkeert de doorgang van bloed naar de nieren. Een tekort aan zink tijdens de zwangerschap kan de ontwikkeling en rijping van de nieren van het kind te stoppen en verhogen de kans op hoge bloeddruk en nierfunctiestoornissen.

Pre Syndroom Menstural:

Ijzer en zink mineralen helpt de symptomen van premenstrueel syndroom beheren. Meer dan 15 milligram zink inname per dag vermindert het risico van PMS. Dit is altijd handig bij het beheersen van andere verwante humeur symptomen, zoals depressie en stemmingswisselingen.

Bloeddruk:

Zink kan hypertensie verminderen en het immuunsysteem te versterken; Dit helpt in de strijd tegen infecties en stress die hoge bloeddruk veroorzaken. Zink bevat ook antioxiderende eigenschappen die de slagaders tegen de schadelijke effecten van hypertensie te beschermen.

Kanker:

Indien opgenomen in uw dieet, kan antioxidanten kanker te voorkomen. Voldoende zink geleverd aan de levende cellen dat de behandeling van borstkanker. Zink beschermt ook onze huid tegen de schadelijke stralen (UV) straling. E 'in de meeste zonnebrandmiddelen in de vorm van zinkoxide. Dus, is het nuttig in de preventie van huidkanker.

Angina:

Angina pectoris is pijn of ongemak in de borst. Dit gebeurt wanneer de juiste hoeveelheden bloed en zuurstof niet de hartspier bereiken. Het is ook wel bekend als het myocard ischemie. De zinkgluconaat kan helpen bij de behandeling van angina pectoris.

Goede mondgezondheid:

Zink citraat toegevoegd in tandpasta en mondspoelingen die helpen bij de preventie van tandplaque en gingivitis. Tandsteen en bacteriën gedijen niet in een gezond gebit.

Acne:

Zink kan topisch worden aangebracht of oraal geconsumeerd ontsteking en littekenvorming veroorzaakt door acne voorkomen. Zink kan natuurlijke olie (talg) productie te verminderen in de huid. U kunt zelfs de behandeling van brandwonden, steenpuisten, beschadigde huid, eczeem, psoriasis, en zweren. Aldus, de voordelen van zink de huid verdeelstuk.

Hoofdhuid voorwaarden:

De meeste shampoos die we gebruiken bevatten zink. Dit is nuttig bij de behandeling van schimmelinfecties van de hoofdhuid - hoofdroos.

Luieruitslag:

Zink kan de beste vriend te zijn voor onze jongere kinderen als het helpt om te behandelen en te voorkomen luieruitslag.

Enkele belangrijke tips voor het gebruik van zink:

  • Vermijd dosering zink
  • Raadpleeg altijd uw arts voordat u eventuele aanvullingen Zink
  • Een tekort aan zink kan leiden tot witte vlekken op je nagels, droge huid, schilferige huid, haaruitval, diarree, frequente verkoudheid, en een laag libido.
  • Zwangere vrouwen moeten bevatten zink in hun dieet.

Nu, als je weet dat de vele voordelen van zink in de voeding, probeer dan in uw dagelijkse voeding op te nemen. Blijf gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha