Top 10 Voordelen en toepassingen van ClementineClementine is een kleine citrusvruchten die behoren tot de familie van mandarijnen. Gewoonlijk is een diep oranje kleur, glanzend uiterlijk en kan gemakkelijk worden gescheiden in 7-14 segmenten na het schillen. Het is ook wel bekend als pitloze mandarijnen en sinaasappelen Kerstmis. U kunt genieten van een hele vruchten of op te nemen in verschillende fruit en groene salades.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Liz West


Gezondheidsvoordelen van clementines:

Vanwege zijn zeer voedzaam, fruit clementine heeft talloze voordelen voor de gezondheid te bieden. Uitgewerkt Hieronder zijn enkele van de voordelen voor de gezondheid populair:

Free Radical Schade Preventie:

Een bron van vele krachtige antioxidanten zoals limoneen linalool, Î ± pineen, Î ± -terpineol, I²-pineen en myrceen, clementines beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Geproduceerd tijdens metabolische reacties, kunnen deze vrije radicalen veroorzaken ernstige ziekte zoals kanker, indien onbehandeld.

Rijk aan vitamine C:

Net als andere leden van de familie, clementine toevallig ook rijk aan vitamine C, vitamine die extern moet worden opgevat als het menselijk lichaam niet in staat om binnen produceren. Regelmatige consumptie van clementines vult het lichaam met vitamine C, waardoor het behoud van diverse ziekten zoals hoge bloeddruk en aderverkalking, enz. Op de baai. Bovendien wordt vitamine C ook bekend een rol bij het versterken van het menselijk immuunsysteem en de bestrijding van hart- en vaatziekten.

Goede werking Spijsverteringssysteem:

Clementine bevatten hoge concentraties van voedingsvezels die zorgen voor de goede werking van de spijsvertering en werken om spijsverteringsstoornissen zoals constipatie gerelateerd voorkomen.

Assist Weight Loss:

Clementine zal veel helpen met de taak van het afstoten van extra kilo's als ze zeer lage hoeveelheden vet en calorieën bevatten. Bovendien is dankzij zijn sappige, ze zijn voldoende maag wanneer ze honger hebben, helpen om snel veel gewicht te verminderen.

Gezonde Visie:

Fatsoenlijk bedrag van beta-caroteen en ascorbinezuur aanwezig in de clementines maakt een vrucht-visie voordeel. Onderzoekers hebben aangetoond dat regelmatige inname van deze stoffen een rol die leeftijdsgebonden gezichtsverlies. Bovendien bevat ook foliumzuur, die nodig is voor de productie van RBC en het voorkomen van anemie.

Stress Relief:

De aromatische geur van clementines het startsein voor de secretie van een stof, een neurotransmitter in de hersenen dat stress verlicht en helpt het lichaam en geest om verfrist en energiek voelen.

Huidverzorging Voordelen:

Clementines zijn ook van groot voordeel voor de menselijke huid. Zoals eerder vermeld, de clementine bevat grote hoeveelheden citroenzuur en vitamine C; Zo helpt de bacteriën die vlekken veroorzaken en verhoogt de productie van collageen te elimineren, zodat het een duidelijk gezonde huid.

Voedingswaarde van clementines:

Hoewel ze verkleinwoord, Clementina sappig en lekker houdt hoge voedingswaarde. Clementines zitten vol vitamine C en zijn gevonden op bijna 100% te voldoen van je dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Daarnaast zijn zij ook een uitstekende bron van diverse vitaminen en andere essentiële mineralen. Een portie van 100 g standaard clementines vult het systeem grote hoeveelheden B-vitaminen, foliumzuur, calcium, ijzer, kalium, koper en vele andere essentiële voedingsstoffen.

Hier gaf ik een nutritioneel tafel vol clementines; bladeren door het als het echt zal u helpen begrijpen hoe voedzaam en gezond deze ondermaatse 'sinaasappels Kerstmis "eigenlijk zijn!

USDA Nutritional Database van Clementine

Clementine voedingswaarde per 100 g (5 oz)
Afval: 23% (Peel en zaden)
Wetenschappelijke naam: Citrus clementine Hort. ex Tanaka Proximates: Water858 gEnergy198 kJ (47 kcal) Protein0.85 gCarbohydrates102 GtotAL Vet: 00:15 gFiber7 gCholesterol0 mg Mineralen: calcium, CA30 mg (3%) ijzer, Fe0.14 mg (1%) Magnesium, MG10 mg (3%) Fosfor, P21 mg (2%) kalium, K177 mg (4%) natrium- , NA1 mg (0,04%) zink, Zn0.06 mg (0,4%) koper, Cu0.043 mg (2%) Mangaan, Mn0.023 mg (1%) Selenium, mcg Se0.1 ( 0,1%) Vitaminen: Vitamine C48 mg (81%) van thiamine (vit. B1) 0,086 mg (6%), riboflavine (Vit. B2) 0,030 mg (2%) niacine (Vit. B3) 0,636 mg (3%) Pantotheenzuur (B5) 0151 mg (5%) Vitamine B60.075 mg (4%) Foliumzuur (Vit. B9) 24 mcg (6%) Vitamine E0.20 mg (1%) Percentages zijn ten opzichte van de Amerikaanse aanbevolen dagelijkse dosis (RDI ) voor volwassenen.

Zo, nu dat u zich volledig bewust van de voedingswaarde en de gezondheid van clementines, zorg ervoor dat u deze gezond, caloriearm fruit in je dieet routine van nu af aan.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha