TOP 10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die je moet opnemen in uw dieetTOP 10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die je moet opnemen in uw dieet

Je weet dat anti-oxidanten zijn goed voor u, zijn de dingen die het lichaam helpen bestrijden vrije radicalen die het DNA in de cellen kunnen beschadigen, helpen bij het bestrijden van de tekenen van het ouder worden en kan helpen kanker te voorkomen. Je hebt waarschijnlijk ook gehoord dat sommige voedingsmiddelen hebben een hoger gehalte aan antioxidanten dan anderen, maar dat het eten, precies, zijn de beste? Om dingen te maken een beetje 'eenvoudiger, we hebben hier vermeld voor u tien van de beste voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die echt moeten worden opgenomen in uw dieet:

1. Bosbessen

Bosbessen zijn een fantastische bron van antioxidanten en staan ​​bekend als zeer nuttig zijn bij het beschermen van de gezondheid van je hart. Ze helpen ook om het evenwicht in je lichaam suiker in het bloed en worden vaak gebruikt als een gezond voedsel te helpen bij de behandeling van diabetes.


2. Aardbeien

Een universitaire studie genaamd aardbeien als een van de beste natuurlijke bronnen van antioxidanten. Aardbeien eten kan helpen met de gezondheid van uw ogen, en houd uw teint duidelijk. Maar ook helpen om het niveau van slechte cholesterol in het bloed.

3. Gedroogde pruimen

Pruimen zijn niet allemaal voorkeur, maar ze zijn een goede bron van vitaminen en vezels, naast het feit dat rijk aan antioxidanten. Slechts een kwart kopje pruimen zal zorgen voor meer dan 30% van de vitamine K die je nodig hebt en meer dan 10% van de vezel.

4. Groene thee

Het is niet alles over het eten van groenten en fruit aan uw anti-oxidanten te krijgen, groene thee is een grote bron ook. Groene thee bevat een enkele soort antioxidant EGCG genaamd of epigallocatchin-gallaat, dat is vooral effectief in het bestrijden van schade door vrije radicalen en vertragen de tekenen van veroudering.

5. Rode wijn

Het is niet vaak zie je alcohol in een lijst van gezonde voedingsmiddelen, maar rode wijn is de lijst van de top tien bronnen van antioxidanten. Rode wijn bevat fenolen, bioflavonoïden en resveratrol, en een glas rode wijn om zo vaak wordt aanbevolen door artsen.

6. Kruidnagel

Teentjes staan ​​bekend om hun anti-schimmel en anti-bacteriële en in een studie uitgevoerd in 2009, werden ook bekend om hun antioxiderende eigenschappen waterstof vrijmaken, indien gegeten, en hun vermogen om lipideperoxidatie te reduceren of Anders gezegd, de oxidatieve afbraak van lipiden.

7. Pinto Bonen

Hij kon niet wachten om de bonen in deze lijst te zien, maar bonen zijn eigenlijk een goede bron van antioxidanten. Ze zijn ook een geweldige bron van voedingsvezels, dus ze zijn ook goed voor de spijsvertering.

8. Noten

Noten kan een krachtige dosis antioxidanten strijd tegen kanker en de bestrijding van kanker verbinding, natuurlijke antioxidant fenol - ellaginezuur. Ze zijn ook bekend gunstig in type 2 diabetes en vechten om zijn ook goed voor het hart.

9. Cranberries

Bosbessen een immuunsysteem verhogen, superfood, waarbij een van de hoogste natuurlijke bronnen van antioxidant fenolen zijn. Ze staan ​​bekend om hun vermogen om urinaire infecties te bestrijden.

10. Druiven

De druiven donkerder name worden geladen met fytochemicaliën kunnen antioxidanten bescherming tegen hartziekten en kanker. Ze bevatten ook vitamine C en selenium.

Wat is uw favoriete gezonde voedingsmiddelen die u in uw dieet op te nemen?

Voel je vrij om uw suggesties te delen voor gezond eten in de commentaren hieronder.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha