Top 10 Superfoods voor een betere slaapDe meesten van ons in slaap vallen onmiddellijk na het leggen zijn hoofd op het kussen. Maar veel mensen hebben moeite het slapen gaan op een redelijk uur elke nacht.

Hoewel de National Sleep Foundation adviseert krijgen zeven tot negen uur slaap per nacht, de meeste mensen slapen een gemiddelde van slechts ongeveer zes uur. Sterker nog, meer dan 50 miljoen Amerikanen niet genoeg slaap krijgt.


Genieten van een goede nachtrust is zeer belangrijk voor uw gezondheid. Het zal u helpen meer gelukkig zijn, houden de hersenen scherp, versterken het immuunsysteem, houd je houding leven, maak uw huid gloeien en het risico van hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten te verminderen.

Gesponsorde links

Als je problemen hebt met slapen, kan er een heel eenvoudige oplossing. Sommige voedingsmiddelen kan verhogen uw kansen op een succesvolle nachtrust.

Hier zijn de top 10 superfoods om u te helpen beter te slapen.

Kersen

Kersen bevatten een goede hoeveelheid melatonine, de chemische stof die helpt bij de controle van de interne klok van het lichaam. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Experimental Botany, eet een handvol kersen, zure kersen vooral, een paar uur voordat je naar bed zal u helpen beter te slapen.

Als verse kersen niet beschikbaar zijn, kunt u kiezen voor de kersensap kersen of zelfs gedroogd of bevroren. Volgens onderzoekers van de universiteiten van Pennsylvania en Rochester, mensen met chronische slapeloosheid hebben om een ​​kopje kersensap drinken twee keer per dag totdat hun toestand verbetert.

Melk

Drink een glas warme melk voor het slapen zal je ook helpen in slaap te vallen. Melk bevat tryptofaan, een voorloper van de hersenen serotonine. Tryptofaan en serotonine helpen u afdrijven gemakkelijk 's nachts.

Bovendien is melk een goede bron van calcium, waardoor de productie van melatonine reguleren. Calcium is ook effectief in het verminderen van stress en zenuwvezels van stabilisatie, waaronder die in de hersenen. Samen met melk, kunt u andere zuivelproducten, zoals yoghurt en kaas te eten.

Jasmijnrijst

Volgens onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, mensen die jasmijn rijst aten voor het diner sneller in slaap viel dan andere soorten rijst.

Dit komt vooral omdat de jasmijn rijst een hoge glycemische index, dat is, het lichaam verteert lage snelheid, langzame afgifte van glucose in het bloed. Het verhoogt ook de productie van tryptofaan en serotonine in het bloed, waardoor slaap bevorderen. Dus eet jasmijn rijst aan de tijd die nodig is om in slaap te vallen aanzienlijk verminderen.

Bananen

Bananen natuurlijke spierverslappers, magnesium en kalium, die helpen om slaap te bevorderen. De vrucht is een goede bron van vitamine B6, die het lichaam nodig heeft om de melatonine die slaap induceert maken. Het hoge gehalte aan koolhydraten in bananen helpen slaperigheid ook.

  1. Meng een rijpe banaan met een kopje melk.
  2. Klop grondig naar een lekkere smoothie slapen gaan maken.
  3. Drink minstens een uur voor het slapen gaan regelmatig.

Tonijn

Tonijn bevat slaapverwekkende tryptofaan. Volgens een artikel gepubliceerd in de Annals of de New York Academy of Sciences, de tonijn is ook rijk aan vitamine B6, die uw lichaam nodig heeft om melatonine en serotonine te maken.

Serotonine is een neurotransmitter die ontspanning bevordert; Melatonine is een hormoon dat de slaap bevordert. Een laag niveau van vitamine B6 wordt geassocieerd met slapeloosheid, dus het is goed om voedingsmiddelen die rijk zijn B6 zoals tonijn in uw dieet op te nemen. Vitamine B6 is ook belangrijk voor het immuunsysteem.

Amandelen

Amandelen zijn een goede bron van magnesium, die zowel slaap en spierontspanning bevordert. Een studie gepubliceerd in het Journal of Orthomoleculaire Geneeskunde gevonden dat wanneer magnesium in het lichaam te laag zijn, is het moeilijker om in slaap te blijven.

Bovendien, amandelen bieden voldoende eiwitten te helpen stabiliseren van het niveau van suiker in het bloed tijdens de slaap. Ze helpen ook uw switch lichaam van de cyclus van adrenaline alert om de cyclus van rust en verteren. Eet alleen een handvol droge geroosterde amandelen of een eetlepel amandel boter minstens een uur voordat je naar bed om snel in slaap te vallen.

Top 10 Superfoods voor een betere slaap

Verrijkte granen

Om slaap te bevorderen, het eten van voedsel zoals verrijkte granen die 'goed' of complexe koolhydraten bevatten. Voedingsmiddelen rijk aan complexe koolhydraten verhogen tryptofaan in het bloed.

Ook verrijkte granen zijn een grote bron van vitamine B6, die essentieel is voor de productie van melatonine. Om goed te slapen 's nachts, eet een kleine kom van verrijkte ontbijtgranen, dat is laag in suiker.

Gesponsorde links

Hardgekookte eieren

Als je problemen hebt met in slaap te blijven 's nachts, kan te wijten zijn aan een gebrek aan eiwit-voedingsmiddelen op basis van voor het slapen gaan. Het eten van gekookte eieren voor het slapen helpt je in slaap te blijven tijdens de nacht, omdat ze hoge niveaus van eiwit bevatten.

Deze snack is ook vechten zure reflux, die vaak fakkels 's nachts, waardoor de slaap moeilijk. Twee sneetjes brood, kaas, een gekookt ei en een glas warme melk is de dinerkaart perfect voor degenen die problemen hebben met slapen degelijk.

Top 10 Superfoods voor een betere slaap

Sla

Sla bevat Lactucarium, die kalmerende eigenschappen heeft en werkt hetzelfde als de opium poppy. Groene bladsla is ook hoog in calcium, die helpt om de slaap brengen ook kalium, dat een essentiële voedingsstof voor het zenuwstelsel.

Bovendien sla helpt de behandeling van angst, hoofdpijn en spier- of gewrichtspijn, die rusteloosheid veroorzaken hele nacht. Om goed te slapen, kunt u een kopje thee te drinken voordat je naar bed sla.

Gesponsorde links
  1. Kook één of twee blaadjes sla gedurende vijf minuten in twee kopjes water.
  2. Laat afkoelen, stam en zoeten het mengsel.
  3. Drink een kopje van deze thee ten minste een half uur voor het naar bed gaan.

Voedzaam afkooksel

Om beter te slapen, vermijd cafeïne en alcohol in de avond. Maar je kan zeker genieten van een kopje kruidenthee te slapen geluid te helpen. Cafeïnevrije groene thee en kamille zijn de beste opties voor dit.

Kamille heeft chemische stoffen die de zenuwen en spieren en fungeren ontspannen als een licht kalmerend middel. Groene thee bevat theanine, die helpt om de slaap te bevorderen. Kies groene thee of kamille, afhankelijk van welke je het beste bevalt, en drink een kop van het een of twee uur voor het slapen gaan. U kunt hier meer over de voordelen van groene thee te lezen,.

Het eten van deze voedingsmiddelen slechts uren voordat het raken van het kussen zal u helpen sneller in slaap en vallen ook het verbeteren van de kwaliteit van je slaap.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20438325
ajcn.nutrition.org/content/85/2/42abstract

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha