Top 10 gezonde voeding voor kinderenGoede voeding is belangrijk voor iedereen, ongeacht geslacht, maar speciale aandacht moet worden geschonken aan jongeren groeien. Voeding onderzoeken hebben aangetoond dat adolescente meisjes en jongens zijn meer vatbaar voor het eten van junkfood die uiteindelijk leidde in obesitas bij kinderen te bevorderen. Ook vanwege de puberteit, de voedingsstoffen eis van de tieners is groter. Hieronder staan ​​de top tien van voedsel gezond voedsel ideeën voor kinderen die zijn must-have voor tieners.

Gezonde voeding voor tieners

Melk:

Melk is altijd een essentiële bron van voedingsstoffen voor iedereen, vooral kinderen in de groei zijn. Drink een glas melk zorgt ervoor dat het lichaam optimaal wordt gehydrateerd. Het helpt ook om verloren vocht in het lichaam te herstellen na een lichamelijke activiteit. Als je een kieskeurige tiener die houdt niet van deze drank van voedingsstoffen, probeer het mengen van een aantal smaken of geven in de vorm van smoothies.


Gedroogd fruit:

Vetten in junk food leidt slechts tot obesitas en moet worden vermeden door adolescenten. Er zijn echter enkele goede vetten die nodig zijn in ons lichaam. Deze essentiële vetten helpen bij de groei van gezonde hersencellen en reguleren van hormonen in het lichaam. Noten zoals amandelen, hazelnoten, pinda's en cashewnoten zijn zeer goede bron van 'goede vetten'. Het eten van gedroogde vruchten een keer per dag is erg gezond voor de kinderen en om te helpen verhogen hun macht van het geheugen.

Yoghurt:

Omdat het een rijke bron van eiwitten, is yoghurt altijd een essentieel onderdeel van een gezonde voeding geweest. Het eten van yoghurt dagelijks zal helpen om het immuunsysteem te stimuleren. Bovendien is het ook zeer goed voor de huid. U kunt ook het opladen van de yoghurt met de keuze van uw favoriete fruit tiener en zet hem in dessert.

Honing:

Al jaren is honing gebruikt als een remedie voor veel voorkomende aandoeningen. Boekweit honing verzacht irritatie van de keel, hoesten controles, vermindert de gastro-intestinale stoornissen en zweren. Er is aangetoond dat anti-schimmel en anti-bacteriële hebben. Dus een dagelijkse dosis van honing voor de tiener is een must.

Bruine Rijst:

Graan koolhydraten zijn een goede bron van energie en gezonder dan hun tegenhangers wit. Voorkomen arteriële plaque op te bouwen en te houden een controle op hart-en vaatziekten. Rice behoort tot deze familie volkoren en is een rijke bron van antioxidanten. Het vezelgehalte in rijst regelt intestinale functies en houdt het lichaam schoon.

Soja:

Soja is een ijzerconcentratie die essentieel is voor de productie van rode bloedcellen in het lichaam en helpt de mentale en groei. Tieners en vooral meisjes hebben behoefte aan een extra aanvoer van ijzer in de periode van de puberteit. Sojabonen kunnen worden gemengd met granen en oesters om de verhouding van ijzer te verbeteren.

Eieren:

De eieren zijn een belangrijke bron van eiwitten en voedingsstoffen die essentieel is voor de opbouw van spieren, botten, kraakbeen, bloed en huid. Aangezien het eiwit niet in het lichaam is opgeslagen, moet vaak worden bijgevuld in de voeding.

Avocado:

Voordelen avocado zowel binnen als buiten. Ze zijn rijk aan antioxidanten die helpen in de strijd tegen kanker. Naast het eten avocado dagelijks zal ervoor zorgen dat je vriendje zal pronken met een gezonde stralende huid.

Vis:

Vis is een goede bron van omega-3 vetzuren die de functie van de hersenen verbetert ook zelfs stemmingswisselingen. Een streepje van gele mosterd op vissen geven een extra dosis van essentiële vitaminen en mineralen, alsmede waardoor het nog lekker.

Dark Chocolate:

Dit is een voedingsmiddel dat tieners zeker zal genieten van het eten. Naast het feit dat lekker, chocolade is rijk aan antioxidanten, mineralen en vitaminen. Ze zijn ook natuurlijke antidepressiva en til de stemming gemakkelijk.

Gezond eten voedzaam voedsel kan helpen om het lichaam energie te stabiliseren, verscherpen de hersenen en geven ook een kalmerend effect op hun stemmingen. Een gezonde voeding voor tieners is essentieel om hen te voorzien van de nodige voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid calorieën. Dit zal ze beiden voelen en ziet er geweldig uit.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha