Top 10 Citrus Je moet het eens proberenHartig, sappig en heerlijk, zijn citrusvruchten geliefd over de hele wereld en zeer begunstigd door hun verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid. Populaire citrus zoals citroenen, grapefruits en sinaasappels zijn niet alleen in hun natuurlijke vorm gegeten, maar ook aangedrongen op sap, toegevoegd in jam en ook gebruikt in de keuken om de smaak van vlees en groenten met hun pittige smaak.

Wat zijn de citrus is een vraag die veel mensen hebben. Citrusvruchten zijn exotisch fruit zuren waarin de zaden worden omgeven door sappige vruchtvlees en vlezig. Oorspronkelijk gekweekt in Zuidoost-Azië, zijn citrusvruchten gunst wereldwijd. Een bezoek aan de afdeling fruit bij uw plaatselijke warenhuis zou worden gebombardeerd met een verbijsterende verscheidenheid van citrusvruchten uit te kiezen dus hier is een blik op de top tien van citrus dat de meeste van de voordelen voor de gezondheid voor ieder van ons die de boodschappen te doen, rekening houdend met een gezonde en evenwichtige voeding.


Citrus top tien lijst:

Citroenen:

Voor André Karwath aka Aka (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Geladen met anti-bacterieel, anti-virale en het immuunsysteem stimuleren eigenschappen, wordt citroen ook gebruikt als een instrument om gewicht te verliezen als het reinigt de spijsvertering en de lever. Lemons bevatten citroenzuur, vitamine C, calcium, magnesium, bioflavonoïden, pectine en limoneen, waarvan bekend is dat het immuunsysteem te stimuleren.

Grapefruit:

Voor Citrus_paradisi_ (grapefruit, _pink) .jpg: א (Aleph) afgeleid werk: Leafnode✉ (Citrus_paradisi_ (grapefruit, _pink) .jpg), via Wikimedia Commons

Deze grote subtropische vruchten bekend om zijn licht bittere en zure heet een grapefruit als het groeit in trossen zoals druiven. Hoge enzymegehalte, watergehalte en minder natrium, grapefruit helpt het gewichtsverlies versnellen. Het helpt ook bij het voorkomen van kanker, verhoogt de immuniteit niveaus en helpt de spijsvertering. Het is rijk aan vitamine B, magnesium, ijzer, foliumzuur, mangaan, calcium en kalium.

Sinaasappelen:

Joe Ravi, via Wikimedia Commons

Rijk aan caroteen, vitamine C, kalium en beta, sinaasappelen zijn een ideale bron van meerdere voordelen voor de gezondheid. Bevordert de gezondheid van het hart, voorkomt nierziekte en verlaagt cholesterol. Sinaasappels zijn veruit een van de meest populaire citrus.

Mandarijnen:

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Michael Dorausch

Een specifieke variant van mandarijnen, zijn mandarijnen gereserveerd en kost meer dan sinaasappels gemeen. Mandarijnen smaken ze veel zoeter en minder bitter en worden beschouwd als een bron voor het woord kruidig, een gemeenschappelijke adjectief voor citrusvruchten. Rijk aan vitamine C, foliumzuur en beta-caroteen, zijn mandarijnen bekend om de spijsvertering te bevorderen, te helen wonden en snijwonden en het risico van overgewicht te beperken.

Limes:

Voor NotFromUtrecht (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Groen in tegenstelling tot de citroen geel en smaakt bitter/zoete, citroen en limoenen zijn neven beschouwd twee soorten fruit. Rijk aan vitamine C, vitamine A, ijzer, kalium, magnesium en andere mineralen, kunnen limoenen achteruit de tekenen van veroudering, uw huid er jonger en zijn ook bekend om de vorming van nierstenen te voorkomen.

Pomelo:

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Jorge Elías

De grootste van de citrusvruchten, de pomelo is een grote bron van vitamine A, B1, B2 en C, bioflavonoïden, eiwitten, vezels, gezonde vetten, kalium, antioxidanten en enzymen. Pomelo is bekend dat het de spijsvertering, bevorderen cardiale en tandheelkundige gezondheid en het immuunsysteem te versterken tegen de griep en verkoudheid.

Blood Orange:

Beschouwd als de meest smakelijke citrus, rood oranje is net zo krachtig voor zijn voordelen voor de gezondheid. Hoog op vitamine C en A, is ook rijk aan foliumzuur, anthocyanen en calcium. Het is goed voor de preventie van kanker, de bouw van botten en tanden en bevordert de hartspier en een gezonde spijsvertering.

Hand van Boeddha:

Citrus medica var. sarcodactylis, beter bekend als de kant van Boeddha is rijk aan vitamine C en wordt vaak gebruikt om tonics en stimuleert maken. In tegenstelling tot andere citrusvruchten droog is en heeft geen zaden.

Citron:

Voor Citron (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Afkomstig uit India en Birma, de ceder heeft uitgebreide voordelen voor de gezondheid. De antioxiderende eigenschappen van ceder maakt het ideaal voor de ziekte veroorzaakt door oxidatieve stress, zoals de ziekte van Alzheimer. De skins hebben eigenschappen hypo-glycemie dat het een ideale behandeling voor diabetes te maken. Het heeft ook een pijnstillend effect op de wonden snij- en brandwonden.

Oroblanco:

Sweetie, algemeen gezet in het segment van witte grapefruit is rijk aan natuurlijke suikers, voedingsvezels en is een grote bron van antioxidanten die vrije radicalen voorkomen kan cellulaire schade aan ons lichaam veroorzaken. Ook natrium- en heeft een hoge concentratie van beta-caroteen.

Gezondheidsvoordelen van Citrus:

 • Bevordert gewichtsverlies: het sap van een citroen met honing in warm water werd gevolgd eeuwenlang als een mantra voor gewichtsverlies. Het is het meest effectief als het wordt verbruikt op een lege maag in de ochtend. Citroen bevat pectine, een oplosbare vezel die helpt vet te verbranden en bevordert gewichtsverlies.
 • Verhoogt Immuniteit: De meeste citrusvruchten zijn een uitstekende bron van vitamine C. Vitamine C doodgeknuppeld met haar anti-oxidant helpt bij het verhogen de immuniteit van uw lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die citrusvruchten verbruiken bekend zijn minder vatbaar voor infecties zoals verkoudheid, hoest en griep zijn.
 • Verbetert de spijsvertering: Citroen/lime zijn sterk aanbevolen om de spijsvertering te verbeteren. Een glas citroensap een maaltijd helpt om schadelijke bacteriën in het maagdarmkanaal elimineren.
 • Beschermt tegen osteoporose: citrusvruchten, zoals citroenen bevatten calcium in een kleine hoeveelheid. Het niveau van kalium in de citroen helpt om de botdichtheid calcium in je lichaam te behouden. Kalium helpt het verlies van calcium via de nieren voorkomen, aldus beschermen tegen osteoporose.
 • Bescherming tegen nierstenen: De citrusvruchten bevatten citroenzuur en regelmatige consumptie van citrusvruchtsappen helpen om het niveau van citraat in de urine te verhogen. Mensen die gevoelig zijn nierstenen moet voldoende water verbruiken om de vorming van nierstenen. Maar het toevoegen van het citroensap kan helpen het risico van calcium steen in de nieren te verminderen.

Tips die u kunt gebruiken:

 • Als u consumeren citrus binnen een week, bewaar ze op kamertemperatuur of op te slaan ingeblikt fruit van uw koelkast voor en zal voor minstens een maand blijven.
 • Als u maagklachten, drink een glas limoensap tot opluchting van maagpijn of maagproblemen krijgen.
 • U kunt een beetje 'van citroensap van vers gesneden fruit spuiten om te voorkomen dat ze bruin worden.
 • Het drinken van citroensap met honing vroeg in de ochtend om uw teint te wissen.
 • Omdat citrusvruchten (vooral citroen en kalk) zijn zuur van aard, helpt pH van het lichaam in evenwicht.
 • De meeste citrusvruchten bevatten minder dan honderd calorieën per portie, dus dit is een perfecte gezonde snack ook.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha