THYME etherische olie en GEBRUIK VOORDELEN voor gezondheid en schoonheidTHYME etherische olie en GEBRUIK VOORDELEN voor gezondheid en schoonheid

Tijm essentiële olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de plant tijm. De olie kan worden gebruikt in de keuken, aromatherapie en potpourri; Het wordt vaak toegevoegd mondspoelingen en wordt gebruikt als ingrediënt in zalven. Tijmolie heeft vele therapeutische eigenschappen, waaronder antispasmodisch, antibacteriële en slijmoplossend, evenals zijn vermogen om een ​​kalmerend effect op de geest, maar heeft ook een aantal mogelijke bijwerkingen ook. Dit zijn slechts enkele van de toepassingen en voordelen van de essentiële olie krachtige, samen met enkele van de bijwerkingen die worden geassocieerd met het gebruik van etherische olie van tijm.

1. koude remedie

Tijm essentiële olie fungeert als een natuurlijke decongestivum en los slijm en congestie verminderen wanneer u een verkoudheid. Er wordt ook gezegd dat de mogelijkheid om het immuunsysteem te stimuleren, zodat die u zullen helpen de koude en griep virussen te bestrijden. Te helpen verlichten van de symptomen van een verkoudheid, voeg een paar druppels etherische olie van tijm in een kom met kokend water en inhaleer de stoom.


Huidverzorging 2.

Tijm essentiële olie heeft sterke antibacteriële eigenschappen, waardoor het nuttig om te gebruiken als een behandeling voor aandoeningen van de huid, zoals acne kunnen worden, maar moet altijd gemengd met een drager olie of lotion. De olie heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen. Het zal de roodheid en zwelling veroorzaakt door acne ook.

3. insecticide

Tijm essentiële olie is ook een effectieve insectenwerend middel en insecticiden. Het kan onverdund worden toegepast op de huid muggen en andere stekende insecten weg te houden en wordt ook gebruikt om kleding en graan tegen insecten zoals motten en kevers.

4. Antibiotica

Studies hebben gesuggereerd dat de essentiële olie van tijm wijze resistente bacteriën zoals MRSA te bestrijden kan zijn. Te verdunnen in water aan de oppervlakken van de voedselbereiding reinigen, bijvoorbeeld, en het grootste deel van de bacteriën en ziektekiemen op de meest efficiënte wijze te doden, als desinfectiemiddel commerciële. Een studie gepresenteerd op de Society for General Microbiology in Edinburgh, voorgesteld etherische oliën een effectief alternatief voor andere vormen van antibiotica zijn.

5. Aromatherapie

Gebruikt in de aromatherapie, tijm essentiële olie heeft een kalmerend effect op de geest en wordt gezegd om de geest te scherpen en te verbeteren van het geheugen. Het is ook gebruikt om angst en depressie, maar het mag niet worden gebruikt als vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Veel mensen melden ook dat een paar druppels tijm olie in een diffuser is een geweldige kater ook!

6. Het bevordert de groei van nieuw gezond haar

U kunt ook de essentiële olie van tijm gebruiken in haar haar. Je kan een paar druppels toe te voegen shampoo of een drager olie voor toepassing in een hete oliebehandeling, en zal bloedcirculatie naar de haarfollikels, die de groei van nieuw gezond haar bevordert verhogen. De anti-bacteriële en anti-schimmel olie zal helpen bij het opruimen van de roos.

7. verhoogt de bloeddruk

Het inademen van de geur van tijm olie verhoogt de circulatie, dus het kan nuttig zijn voor mensen met een lage bloeddruk, die flauwvallen kan veroorzaken. De structuur, tijm olie maakt het ook gevaarlijk voor mensen met hoge bloeddruk, hoewel, zoals zal nog hun bloeddruk verhogen.

8. Maakt spierkrampen en pijn

Tijm essentiële olie is zowel een krampstillend en een pijnstiller, dan massage verkrampte spieren of pijnlijke, zullen ze het gemak krampen en pijn verminderen. Er wordt ook gezegd zeer gunstig voor mensen die lijden aan artritis.

Bijwerkingen:

Als u de essentiële olie van tijm nog nooit eerder gebruikt, moet je altijd proberen een klein bedrag, verdund, op een klein stukje huid eerste. Het kan huidirritatie voor mensen met een gevoelige huid en kan een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen. Dus wees voorzichtig en controleer voor gebruik. Tijm essentiële olie wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Een ander neveneffect van etherische olie van tijm is dat het de menstruatie kan stimuleren en het is daarom niet aanbevolen voor zwangere vrouwen om in contact te komen met tijm essentiële olie of gebruik het als een aromatherapie behandeling.

Je weet dat andere gebruikt etherische olie van tijm en voordelen?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha