Stofwisseling en gewicht - als ze worden gerelateerd?Metabolisme per definitie is het leven - chemische activiteit ondersteuning, de reeks processen waarbij voedsel wordt omgezet in energie en andere producten die nodig zijn om het leven.

Het lichaam zet voedsel in energie die wordt gebruikt in de normale functioneren van organen, zoals ademhaling, hartslag, spijsvertering, temperatuurregeling, bloedsomloop, enz. Deze functies de dag en nacht en de energie zelfs in rust. Lichaam heeft twee soorten chemische reacties - die energie vrijkomt - andere die deze energie absorbeert.


  • Katabolisme: Het chemisch proces waarbij voedingsstoffen worden afgebroken door het lichaam om energie die verder gebruikt los.
  • Anabolisme: De chemische proces waarbij de energie die vrijkomt bij het proces van katabolisme wordt gebruikt om moleculen zoals spier en botweefsel bouwen.

Factoren die van invloed Metabolisme

  • Body Composition: Meer spiermassa betekent meer energie gebruikt tijdens de rustperiode. Tijdens het rusten, een pond van spier verbrandt drie keer meer energie per dag dan de energie verbrand door een pond vet (15 calorieën -20 overuren verbrand tijdens lichamelijke activiteit).
  • Geslacht: Typisch mannen meer spieren dan vrouwen van dezelfde leeftijd en gewicht, dus meer calorieën verbranden.
  • Leeftijd: Met toenemende leeftijd wordt het lichaam de neiging om spieren te verliezen en vervangt deze door het vet. Hoe meer spieren je verliest, hoe minder calorieën die we gebruiken. Dus jongeren hoger metabolisme of actiever dan oudere (ervan uitgaande dat ze gelijk of niet de activiteit).
  • Verwerking voedsel: de verwerking van voedsel zoals de spijsvertering, absorptie, transport en opslag van voedsel kost ook energie. Dit is normaal gesproken 10% van de dagelijkse calorie-behoeften. Deze energie is vrijwel constant en verandert niet veel.
  • Fysieke activiteit: Naast oefeningen, fysieke activiteit omvat elke beweging van het lichaam is om je tanden te poetsen in de wasstraat, doe huishoudelijk werk, tuinieren en nagels bijten. Dit is de vorm van het gebruik van meerdere variabelen, verschilt van persoon tot persoon van hetzelfde lichaam, gewicht en leeftijd.

Vergelijking tussen metabolisme en gewichtsverlies/winst

Hoog metabolisme, terwijl de resultaten van de rest aan hogere calorieverbruik om vitale functies uit te voeren. Hogere verbranding van calorieën helpt overgewicht te verminderen. Hoewel het gewichtsverlies is meer afhankelijk dan de calorieën verbrand door lichamelijke activiteit en calorie-inname als voedsel, hogere stofwisseling draagt ​​vooral bij aan de toename van het gebruik van calorieën, en niet handelen.

Metabolisme Lagere zelden leidt tot gewichtstoename. Wanneer u op een zeer laag calorisch dieet of honger, het is alleen dan, wanneer het lichaam vermindert deze functies van het lichaam om energie te besparen om te overleven. En zelfs in medische gevallen als het syndroom hyperthyroïdie of demping, wanneer het geneesmiddel onderdrukt het metabolisme en resulteert in een gewichtstoename.

Hoe kunt u uw stofwisseling voor gewichtsverlies te verhogen

Spiermassa te vergroten: spieren veel bijdragen aan een meer energie je in rust verbrandt tijdje. Probeer het verhogen van de spieren door het uitvoeren van krachttraining oefeningen. Deze niet alleen helpen om spieren te bouwen, maar ook zeer gunstig voor de gezondheid van het lichaam in het algemeen perspectief. Naarmate je ouder spier, geleidelijk opgelost geleidelijk afnemende metabolisme, krachttraining zorgt voor het behoud/gain spier.

Blijf actief: als calorieverbruik rechtstreeks evenredig met de fysieke activiteit, actief blijven of rusteloosheid verhoogt het gebruik van calorieën. Spelen met de kinderen, de hond uitlaten, het reinigen van de garage of gewoon dansen helpt om actief te blijven.

Het eten van ontbijt: Hoewel er geen directe relatie tussen het ontbijt en verbeterde calorieën te verbranden, maar studies tonen aan dat mensen die ontbijten zijn meer actief tijdens de dag.

Het eten van kleine frequente maaltijden: voedingsdeskundigen raden het eten van 5-6 kleine maaltijden per dag op regelmatige tijdstippen om het energieniveau te verhogen. De wetenschap hierachter is dat het lichaam vereist constante energie, als grote maaltijden driemaal gegeven, het lichaam wordt overbelast en het verteringsproces vertraagt. Bovendien, de extra hoeveelheid energie die vrijkomt bij het verteringsproces, die niet is vereist op het moment omgezet in vet. Omgekeerd, wanneer kleine en frequente maaltijden worden verbruikt, krijgt het lichaam een ​​constante toevoer van energie, het systeem niet vertragen of de energie wordt opgeslagen als vet.

Jillian Michaels -Vijf Foods om je stofwisseling te verhogen

U zich nu af hoe u uw stofwisseling te verhogen? Volgens Jillian Michael, de top 5 van voedingsmiddelen die stofwisseling te verhogen zijn:

Groene thee: het drinken van 5 kopjes groene thee wordt aanbevolen. Verhoogt niet alleen de stofwisseling, maar ook hydrateert het lichaam, bijdragen tot de doelstellingen van water.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Dan McKay


Visolie:
vet in visolie activeert een vorm van eiwit in het lichaam dat vet verhoogt het verbranden voor energie.

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Jonas


Granaatappels:
Deze zijn rijk aan antioxidanten genaamd anthocyanen, deze zijn zeer goed voor het hart en zijn moordenaars van vetcellen. De vetcellen prematuur groeien bij blootstelling aan anthocyanines.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Kate Fisher


Bessen:
bosbessen, aardbeien, frambozen, etc. zijn rijk aan anthocyanen en polyfenolen, die de absorptie van zetmeel en vetten specifiek het lichaam vermindert.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Janine

Water: Een goede hydratatie kan het metabolisme verhogen met 3%. Verhoogde inname van water vermindert het vasthouden van water in het lichaam. Drink meer water om de zwelling weg te nemen en het vasthouden van vocht te verminderen.

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door

Trefwoorden: Metabolisme, krachttraining, Spier

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha