Sommige voeding mythen kan gevaarlijk zijn, en deze 6 bovenaan de lijstWanneer is de laatste keer dat iemand zei iets over voeding en geloofde meteen? Of weet je nog altijd van overtuigd met een tv-spot of een super-overtuigende Willekeurig artikel online dat gepraat over eten?

Informatie, laat me je mijn vriend te vertellen, is iets wat we in overvloed hebben vandaag. En dan niet krijgen van een aantal gegevens, maar het verkrijgen van de juiste informatie dat de deal afsluit.


Na zijn de zes beste voeding mythen die kan laat uw mond open. Check ze uit en beginnen met een gezond leven!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd

Hij zou deze verklaring voelen al een miljoen keer, maar het feit dat de verklaring is een mythe misschien moeilijk te verteren zijn.

Waarom is het een mythe?

Wanneer u het ontbijt overslaan en eten alles tot 's middags, u iets genaamd intermitterende vasten doen. Intermitterende vasten is erg handig omdat het stelt u in staat om calorieën te beperken, waardoor de levensduur te breiden en verbetert de cardiovasculaire functie en de hersenen (1).

Het vasten werd ook aangetoond dat groeihormoon secreties bij mensen verbeteren (2).

Zoeken

Een studie genaamd 'Badkamer Ontbijt Project' betrokken zijn 33 mannen en vrouwen met een normaal gewicht. Zij werden willekeurig aan het ontbijt gemaakt door 11:00, of slaat het alles. Metabole merkers zoals niveaus van de bloedglucose en cholesterolgehalte werd rekening gehouden, en de test werd uitgevoerd voor een periode van zes weken.

De resultaten waren opvallend, aangezien er geen meetbaar verschil waargenomen tussen de twee groepen (3).

3 grote maaltijden? IK HEB NIET. 6 kleine maaltijden? Ja!

Nou, dat klinkt logisch. Hebben kleinere maaltijden zijn mogelijk controle over de porties te bevorderen, terwijl gorging op een aantal grote maaltijden anders kon doen.

Maar dan, maakt het onderzoek niet mee eens.

Waarom is het een mythe?

Eet zes kleine maaltijden per dag is niet anders dan het eten van drie grote maaltijden, als het gaat om vet verlies of metabolisme (4). Bovendien, bij het consumeren drie grote maaltijden, het de neiging om voldoende ruimte te laten tussen hen. Dit leidt tot een proces genaamd autofagie dat helpt opruimen van de afvalstoffen uit je cellen (5).

Zoeken

In één studie werd een totaal van 16 obese volwassenen (8 mannen en 8 vrouwen) werden verdeeld in twee behandelingsgroepen. De eerste groep werd zes maaltijden per dag, terwijl de tweede had drie maaltijden. De studie werd gedurende 8 weken uitgevoerd en de resultaten toonden geen significant verschil tussen de twee groepen relevantie voor het verlies van vet (6).

Kunstmatige zoetstoffen zijn veiliger dan Sugar

Dit moet de meest wijdverspreide mythe ooit. Of het nu tv-commercials of digitale media, de lucht rond kunstmatige zoetstoffen was niet minder rooskleurig.

Maar in werkelijkheid is dat niet zo.

Waarom is het een mythe?

De reden dat mensen liever kunstmatige zoetstoffen voor suiker is het laagste aantal calorieën in hen. Maar sacharine, een bestanddeel van kunstmatige zoetstoffen kan drastisch veranderen de microben die in onze darmen wonen. Dit kan leiden tot glucose-intolerantie, waardoor de verwerkingscapaciteit van glucose in sommigen (7) compromitteren.

Zoeken

Een studie van het Weizmann Institute of Science, Israël, toonde de giftige aard van kunstmatige zoetstoffen (8).

Twee groepen van muizen werden gebruikt in de studie. De ene groep werd gevoed met water en natuurlijke suikers zoals sucrose en glucose. De andere groep werd gevoed met commerciële suikervervangers zoals sacharine en aspartaam.

Binnen twee uur, de tweede groep muizen vertoonden verhoogde niveaus van glucose in het bloed.

In een poging om de effecten van kunstmatige zoetstoffen bij de mens te onderzoeken werden specifieke gegevens verzameld bij 381 zonder diabetes. De onderzoekers vinden dat langdurige consumptie van kunstmatige zoetstoffen nadelige gezondheidseffecten zoals gewicht weer kan veroorzaken.

De eieren zijn slecht voor je hart

Liefhebbers ei, maak je geen zorgen, deze verklaring is slechts een mythe! Dit is een lijn die veel rondjes heeft gemaakt in roddels.

Waarom is het een mythe?

De eieren zijn de niveaus van HDL (hoge dichtheid lipoproteïne), ook bekend als goede cholesterol (9) bevorderen. Eieren bevatten ook voedingsstoffen zoals eiwitten, riboflavine, foliumzuur en vitamine B12 en D, die kunnen helpen het risico op hart-en vaatziekten (10) te verminderen.

Zoeken

Een studie werd uitgevoerd waarbij 9734 mensen tussen de 25 en 74 jaar betrokken zijn, met inbegrip van. Ze werden verdeeld in drie groepen. De eerste groep wordt niet verbruikt of minder dan 1 ei per week, de tweede groep werd 1-6 eieren per week, en de derde groep werd meer dan 6 eieren per week.

Wat de cardiovasculaire ziekte of beroerte, werd geen significant verschil waargenomen tussen elk van de drie groepen. Hieruit blijkt dat de regelmatige consumptie van eieren niet leidt tot cardiovasculaire ziekte (11).

Soja is goed voor je

Niets slimme reclame kan doen, vooral in het geval van sojabonen. Soja is op grote schaal gepropageerd als een gezonde voeding, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. De feiten zijn dieper.

Waarom is het een mythe?

Het wordt geregistreerd dat in 2013 slechts 93 procent van de sojabonen geteeld in de Verenigde Staten werden genetisch gemodificeerd (12). En de meeste studies uitgevoerd op genetisch gemodificeerde levensmiddelen vermeld het begin van nier, pancreas, reproductieve en andere effecten op hun gebruik (13).

Zoeken

We voerden een studie waarbij 34 ratten verdeeld in twee gelijke groepen. Eén groep werd gevoed met niet-genetisch gemodificeerde soja, terwijl de andere groep werd gevoed met genetisch gemodificeerde soja. Opgemerkt werd dat hoewel de prestaties van nutritionele ratten bleef onveranderd pancreasfuncties beïnvloed (14).

Low-Carb High-Fat + = Perfect Weight Loss Diet

Dit is een formule die de meeste zwaarlijvige mensen wonen. Maar studies tonen aan waarom ze niet moeten doen.

Waarom is het een mythe?

Koolhydraten gebruikelijk hebben we, ook wel bekend als eenvoudige koolhydraten zijn eenvoudige chemische structuren. Hierdoor zijn snel en gemakkelijk verteerbaar, wat leidt tot een snelle toename van het niveau van bloedsuiker. Dit kan negatieve bijwerkingen (15) te hebben. Dus, kan een levensmiddel steevast hoge carb schadelijk voor de gezondheid zijn.

Zoeken

In een studie van Tulane University in New Orleans, werden 148 obese personen gerandomiseerd om ofwel een vetarm of een dieet met weinig koolhydraten. Niet vastgesteld elke calorie beperkingen op individuen.

De test werd uitgevoerd voor een jaar, en de resultaten waren onverwacht. Individuen op de low-carb dieet verloor £ 7 meer dan die op het dieet met weinig vet. Bovendien, de low-carb groep werd een stijging goede cholesterol HDL (16).

Hieruit blijkt duidelijk dat het een laag koolhydraat dieet dat het meest gunstig voor zwaarlijvige mensen.

Televisie en internet procent zegt dingen op honderd verschillende manieren, maar het is aan ons om de feiten goed te krijgen, is het niet? Wees je bewust van de mythen gepropageerd veel voeding en gaan leven een gezond leven!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha