Sojamelk is een beter alternatief voor koemelk?Benieuwd welke men moet kiezen tussen sojamelk en koemelk? In het geval dat je een vegetariër, zodat de melk van de koe uw belangrijkste bron van calcium en eiwitten moeten zijn. Als je veganistisch bent, die zich te onthouden van alle soorten dierlijke producten betekent, en sojamelk is uw redder. Sojamelk wordt gemaakt van sojabonen en is een alternatief voor mensen die te lactose-intolerantie. Maar als je beide kunt hebben, moet u kiezen voor?

Een moeilijke vraag, is het niet? Nou, lees dan dit bericht en je zal niet de moeilijkste dingen te vinden!


Sojamelk vs koemelk:

Sommige mensen geloven dat sojamelk overweldigt koemelk in voedingswaarde en in termen van populariteit bij het groeiende aantal veganisten. Terwijl sommige in tegenspraak met dit, het feit blijft dat beide hebben hun eigen set van voor- en nadelen. Hier is een vergelijking tussen de twee om u te helpen beslissen:

Redenen om sojamelk kiezen op koemelk:

 1. Sojamelk heeft eiwitten, water en olie, zoals zij heeft gedaan tegen overdreven druk sojabonen. Er is verwaarloosbaar hoeveelheid vet en koolhydraten in sojamelk. Omdat soja melk is rijk aan eiwitten, is een uitstekende aanvulling voor groei en ontwikkeling en voor de reparatie en het onderhoud van lichaamsweefsels, spieren en organen.
 2. Lactose-intolerantie kan verhuizen naar sojamelk als vrij van zuivelproducten.
 3. Laag in verzadigd vet en cholesterol, sojamelk verlaagt slechte cholesterol (LDL) en verhoogt de goede cholesterol (HDL), en voorkomt hart-en vaatziekten. De hartpatiënten wordt geadviseerd om sojamelk, zoals bekend atherosclerose en beroerte te voorkomen.
 4. Fytosterolen in sojamelk verbetering van de gezondheid, zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol. De sojamelk bevat 10% van voedingsvezels, terwijl de melk van de koe bevat nul.
 5. Soja bevat omega-3 vetzuren die de niveaus van lipiden en ijzer die nodig is voor de absorptie van zuurstof in het lichaam verminderen.
 6. Het gehalte aan vitamine B soja is superieur aan die van koemelk. Vitamine B speelt een belangrijke rol in de celstofwisseling.
 7. De inhoud van fytosterolen bootsen menselijke oestrogeen in soja voorkomt prostaatkanker bij mannen.
 8. Sojamelk is een uitstekend alternatief voor gewichtsverlies. Het hoge vezelgehalte in soja onderhoudt een langer vol en onderdrukt de eetlust. Vetzuren reguleren vetopname en vetopslag te verminderen.

Redenen om de koe melk Meer dan sojamelk te kiezen:

 1. In tegenstelling tot soja, koemelk is rijk aan calcium, die nodig is voor de versterking van de botten en tanden. Aan de andere kant, de soja melk geen calcium.
 2. Vitamine D helpt om de huid gezond en stralend te houden en koemelk is een grote bron van vitamine D.
 3. Het gehalte aan eiwit en fosfor koemelk is hoger dan die van sojabonen.
 4. Het enige nadeel van koemelk veel vet en koolhydraten, maar kan worden overwonnen door het nemen van de afgeroomde melk.
 5. Koemelk bevat caseïne en wei-eiwitten die nodig zijn voor sterke spieren.
 6. Sojamelk bevat een hoog gehalte aan plantaardige oestrogenen die de vruchtbaarheid of hormonale onbalans in mensen kan verminderen wanneer verbruikt dan. Koemelk is vrij van deze oestrogenen.
 7. Soja bevat oligosacchariden, een soort koolhydraten die moeilijk te verteren. Niet zo de kinderen worden aangemoedigd om te worden gevoed met soja melk. Koemelk, is er geen dergelijke beperking.
 8. Soja kan leiden tot allergische aandoeningen bij kinderen en kunnen ernstig zijn in veel gevallen. Koemelk is veilig en gezond voor kinderen.

Als u geen specifieke reden voor de sojamelk als lactose-intolerantie of wordt een veganistisch hebben, dan moet je vasthouden aan koemelk. Hij diende de mensheid voor een lange tijd en zal dat blijven doen voor de komende jaren!

Drink sojamelk of koemelk? Verpakt of vers? Heb je problemen met de melk die je drinkt? Deel uw gedachten in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha