Siddha Yoga - wat het is en hoe het thuis oefenen?Iedereen is druk vandaag, met strakke deadlines en geen tijd voor een beetje 'me time'. Bent u op zoek naar een uitweg uit deze drukke levensstijl? In deze omgeving, drukke, hectische en vervuild, wat het echt nodig heeft is een yoga-retreat! Het beoefenen van yoga voor een uur elke dag zal u een pauze van de dagelijkse routine en zal er ook voor zorgen dat je als herboren voelt.

Yoga is niet alleen zware oefeningen of asanas intense/poses. Maar het is een perfecte mix van houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Een yoga-sessie omvat volledige beoefenen van yoga (zowel basis, intermediair of gevorderd, afhankelijk van de professionele), pranayama en dat is zeer belangrijk als het controleert en reguleert de ademhaling en, last but not least - Dhyana wat betekent meditatie. Meditatie is een middel van diepe ontspanning voor lichaam en geest. Het helpt om het lichaam en geest te verjongen.


Presentatie Siddha Yoga:

Yoga heeft vele soorten. Siddha Yoga is een dergelijke vorm van yoga die een persoon om zijn lichaam en geest te ontspannen helpt. Siddha Yoga Guru werd geïmpregneerd door Yogacharya Gurumayi Chidvilasananda. Hij is een groot leraar van meditatie en een geestelijk leider op het gebied van Siddha Yoga.

Siddha Yoga bevat intense meditatie. Er zijn verschillende centra Siddha Yoga retraites, en ashrams waar u kunt deelnemen en genieten van deze prachtige vorm van yoga. Maar met het soort inspanningen Gurumayi, is het mogelijk geworden voor yogi's om Siddha yoga thuis oefenen. Het enige wat ze nodig hebben is de kennis van de juiste techniek te oefenen.

Beoefenen Siddha yoga meditatie thuis is niet een moeilijke taak. Het is een meditatie sessie makkelijk te doen, die gezangen mantra/gebeden bevat. Deze mantra Siddha Yoga helpen om een ​​positieve omgeving om je heen, die op hun beurt worden overgebracht naar uw lichaam als energie te creëren.

Zoals de praktijk Siddha Yoga?

Volg de instructies nauwkeurig en je voelt alsof je de praktijk meditatie in een Siddha Yoga ashram:

Zitten in een comfortabele plek. Het kiezen van de juiste soort plaats voor meditatie is erg belangrijk. De site moet vrij zijn van buiten lawaai (mogelijk) zijn.

Zitten in een kleermakerszit (Sukhasana) vormen of hoe je je prettig voelt. Dit is volledig afhankelijk van de beoefenaar.

Plaats een foto van een God voor je dat je aanbidt dag. Kijk naar de foto voor een minuut om het beeld vast te stellen in je geest. Als je niet religieus bent, voer een onderwerp dat u zal helpen om zich te concentreren.

Sluit je ogen. Dit is de fase waar je begint te mediteren. Kies de periode waarvoor u wilt oefenen meditatie.

Bekijk de afbeelding voor uw ogen. De juiste manier om het beeld weer te geven is tussen de wenkbrauwen, in het centrum. Blijf zoeken in de diepte voor ongeveer 3-4 minuten.

Terwijl het beeld weergeven, start het zingen van mantra's/gebeden langzaam, gelijkmatig en diep. Gebeden moet uit je hart komen.

Zoals je mantra's te reciteren en het beeld voor u, voelt u zich een positieve energie wordt gemaakt vanuit jou. De energie om je heen en proberen om de hele sfeer van de ruimte beïnvloeden.

Hier, laat positieve gedachten voer je geest. Als u dit punt te bereiken, kunt u geleidelijk verschuiven de focus van het beeld om uw positieve gedachten.

Bekijk je gedachten, op zoek naar hun positieve en laat hem passeren. Een voor een, waardoor alle gedachten komen en gaan. Dit zal je helpen te ontspannen.

Verplaats je aandacht terug naar de mantra en blijven voor 2-3 minuten.

1 Steek je handen en wrijf je handpalmen tegen elkaar. Houd je handpalmen op de ogen. U zult de warmte te voelen op je ogen. Deze warmte is niets anders dan de energie die is gemaakt om je heen tijdens de meditatie. Dit proces staat bekend als 'palming' in yoga.

1 Open langzaam je ogen. Kijk naar je omgeving. Laat uw lichaam en geest in contact te komen met de buitenwereld en hervat de routine leven!

Dus nu is het tijd om een ​​uur dagelijkse routine en Siddha Yoga dagelijks besteden en zich als herboren voelen!

Hoe ga je te ontspannen? Volg een routine om u te helpen ontspannen? Heb je geprobeerd yoga voor ontspanning?

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha