Seksuele uitbuiting van kinderenSeksuele uitbuiting van kinderen kan dramatische gevolgen hebben voor kinderen die lijden hebben en worden potentiële daders in de toekomst.

Tot minder dan een decennium, was er weinig onderzoek en publicaties in ons land de seksuele uitbuiting van kinderen. De bestaande gegevens volstaat om de ernst van het probleem is de lengte en de ernstige gevolgen voor de slachtoffers.

Seksuele uitbuiting is een illegale activiteit waaronder een persoon (vooral vrouwen en kinderen) met geweld wordt onderworpen aan seksuele handelingen tegen hun wil door die een derde financiële compensatie ontvangen. Deze schandelijke misdaad vandaag aanwezig is in alle uithoeken van de wereld, waardoor de handel bevorderen in personen, vooral vrouwen. Criminele bendes ontvoeren de meisjes en exploderen, totdat ze seksueel aantrekkelijk.


De meisjes zijn het slechtst af. Volgens de planning van de Familie Federatie van Spanje (FPFE), vier miljoen vrouwen en meisjes elk jaar het onderwerp zijn van de verkoop wordt de prostitutie, slavernij en gedwongen om een ​​gedwongen huwelijk in vele landen. Ook niet vergeten dat 90 procent van de kinderen met drukste in Afrika en ze vervolgens te gebruiken als huishoudelijk personeel of voor seksuele uitbuiting zijn meisjes.

Veel NGO's vechten om de verdediging van de rechten van deze vrouwen worden behandeld als objecten en lijden fysiek en mentaal dit soort martelingen. Echter, er wordt geschat dat meer dan twee miljoen vrouwen en meisjes seksueel wereldwijd worden uitgebuit.

Kindermishandeling in Spanje

In het geval van Spanje, de Vereniging voor de Rechten van het Kind en het meisje (PRODENI) schat dat meer dan 100.000 kinderen worden misbruikt.

Zelfs in Spanje, duizenden kinderen zijn onschuldige slachtoffers van de volwassen wereld, die hen onderworpen aan misbruik, verwaarlozing, misbruik, marginalisering en seksuele uitbuiting van kinderen.

Volgens de statistieken, 15,2 procent van de kinderen en 22,7 procent van de meisjes het slachtoffer zijn van seksueel misbruik in ons land. Ook NGO's beweren dat in Spanje hebben niet genoeg instrumenten ter bestrijding van kinderpornografie op het internet.

Indicatoren van seksueel misbruik van kinderen

Seksueel misbruik van kinderen komt in veel gevallen in een familiale omgeving en/of in een privé-instelling en kinderen voelen zich machteloos om het misbruik te onthullen.

Gezien de beperkte onderzoeksgegevens, is het niet mogelijk om een ​​correlatie tussen de fundamentele oorzaak en symptoom stellen; In feite kunnen deze symptomen door andere trauma worden beantwoord, zoals fysiek of emotioneel misbruik, familie conflict, alcoholisme, enz.

Seksuele indicatoren kunnen alleen of vergezeld van fysieke manifestaties verschijnen; Ze kunnen variëren van plotselinge veranderingen in het gedrag in extreme gedrag, variëren afhankelijk van het ontwikkelingsstadium.

De symptomen, die variëren afhankelijk van leeftijd en geslacht, kunnen worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Functionele stoornissen zoals slaapstoornissen, eetstoornissen ...
  • Gedragsproblemen, fysieke aanvallen, ongecontroleerde huilen ...

Hieronder is een tabel van de * indicatoren van gedrags- en functionele bij seksueel misbruik van toepassing op de overgrote meerderheid van de mishandelde kinderen:

Kinderen Tieners

Slaapstoornissen
Eetstoornissen
Zelfdestructief gedrag
Sociale problemen
Hyperactiviteit
Fysieke agressie
Ongecontroleerd huilen
Falen op school

Uitjes thuis
Zelfmoordpogingen
Zelfverminking
Drugs, alcohol
Antisociaal gedrag
Agressief gedrag
Delinquentie
Eetstoornissen
Depressie

* Bron: Juan Casado Flores, José A. Díaz Huertas, Carmen Martínez González.
Misbruikte kinderen. Ediciones Díaz de Santos, SA 1997.

Angst en vrees waren veelvuldige seksuele uitbuiting van kinderen, die zich manifesteert op verschillende manieren, zowel korte als lange termijn.

, Suïcidale gedachten, zelfs bij kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik zelfmoord zijn geweest.
Echter, er zijn een aantal kinderen die de seksuele uitbuiting kan leven en tekenen van trauma's niet laten zien, de kinderen zijn asymptomatisch.

Schok

De mate waarin het misbruik van invloed op het slachtoffer zal afhangen van verschillende factoren, zoals leeftijd, ontwikkeling van de persoonlijkheid, de graad van verwantschap met de dader, de mate van geweld en bedreigingen ontvangen, de frequentie van misbruik intensiteit, gezinsondersteuning of hebben adequate professionele hulp ontvangen.

Conclusies

Hoewel er veel dingen die niet bekend is, is aangetoond door onderzoek op meerdere seksuele uitbuiting van kinderen, de meest ernstige psychopathologische aandoeningen, zoals persoonlijkheidsstoornis of dissociatieve persoonlijkheid meervoudige correlatie van 98% met de ervaringen van intense fysieke geweld en/of seks in de kindertijd, waarin wordt bevestigd dat velen komen tot zelfmoord.

Dit is een ernstig maatschappelijk probleem dat de gezamenlijke samenwerking van professionals in de wereld van kinderen vereist, voor een effectieve reactie op de slachtoffers, families en daders.

Gezondheidswerkers hebben een verantwoordelijkheid om de potentiële indicatoren of symptomen van deze kinderen aan te pakken, omdat veel slachtoffers nooit geteld.

En 'de plicht van alle, en met name de bevoegde autoriteiten besteden inspanningen en middelen te voorkomen, op te sporen en uit te roeien deze sociale plaag van seksuele uitbuiting.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha