Ritmische beweging of TMRDe ritmische beweging of TMR kan worden verrast door zijn schijnbare eenvoud, maar, zoals altijd, de resultaten zijn het ondersteunen van de geldigheid ervan.

Wat is de ritmische beweging?

Het is een therapie eenvoudig uit te voeren en is meestal aangenaam voor de meeste patiënten. Dit is het uitvoeren van repetitieve ritmische bewegingen met het hele lichaam. Zij zijn verplicht om te landen en zijn voornamelijk gebaseerd op imitatie van de bewegingen van de kinderen natuurlijk tijdens hun groei en ontwikkeling.

De ritmische beweging of TMR basis?

Door middel van zintuiglijke stimulatie en beweging, vooral, zijn de hersengebieden meest basale en primitieve (die meer rechtstreeks ontvangen van deze stimulatie) geactiveerd en ontwikkeld. Omgekeerd stimuleert en aansluiten op andere meer ontwikkelde gebieden.


Voor de volwassen hersenen, niet alleen is het noodzakelijk dat alle gebieden gestimuleerd en actief, maar ze zijn verbonden met elkaar samenwerken. Als deze koppeling en activering van het succes op alle gebieden van de hersenen niet lukt, kan er zowel fysiek als cognitief te zijn, leren, emotionele of relatie.

Toen stimulatie was niet correct en het kind heeft geen spontane bewegingen die nodig zijn voor je ontwikkeling (voor problemen tijdens de zwangerschap, de bevalling, voor het niet tijd doorbrengen op de vloer, stoelen misbruiken, TACA-TAS of jurken voor meisjes die voorkomen dat het scannen etc.) en heeft niet adequaat vervuld alle stadia van haar ontwikkeling tijdens het eerste jaar van het leven, kan blokken optreden in ontwikkeling met de daarmee gepaard gaande problemen boven.

Als de lagere delen van de hersenen zijn niet gerijpt, pieken verantwoordelijk voor essentiële functies voor het leren niet. En we kunnen niet wachten om deze gebieden te krijgen zonder eerst door de onderste verhelpen hun mislukkingen te volwassen en alle andere gebieden te maken. Hiervoor moet je specifieke stimulatie technieken zoals TMR of ritmische beweging therapie te gebruiken.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wanneer de ontwikkeling van het kind is traag, kan je door de snelheid van de stimulatie met ritmische bewegingen. De stimulatie van de meest elementaire en primitieve hersenen dat wanneer geactiveerd en gestimuleerd op hun beurt in staat stellen meer geavanceerde en noodzakelijk is voor leren en emotionele controle en gedragsproblemen gebieden.

Om de gaten of het gebrek aan ontwikkeling vullen we graag de baby niet op natuurlijke wijze te bewegen. Dit is het doel van ritmische bewegingen die deel uitmaken van de TMR (ritmische beweging en primitieve reflexen) dat na te bootsen de repetitieve rockende ervaren en evolueren de kinderen in hun eerste levensjaar.

Gestimuleerd neurale verbindingen tussen de verschillende delen van de hersenen van de voordelen die u krijgt:

  • De mogelijkheid om zich te concentreren.
  • Impulsiviteit.
  • Hyperactiviteit.
  • Taal en geletterdheid.
  • Spiertonus.
  • Houding.
  • De balans en coördinatie.
  • Ook bereiken grotere rijpheid en emotionele controle.

Oorsprong en geschiedenis van ritmische beweging

Harald Blomberg, de Zweedse arts en specialist in psychiatrie, is de maker van de ritmische beweging of TMR. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring en heeft vele kinderen en volwassenen met motorische problemen, ADHD, leerstoornissen en autisme.

Sinds enkele jaren te veel professionals worden opgeleid op het gebied van gezondheid en onderwijs van kinderen in ons land.

Onze dank aan Rosina Uriarte alvarez, Diploma in Early Childhood Education gespecialiseerd in vroege stimulatie directeur Tweetalige Early Learning Centre BRISBANE in Castro Urdiales, Cantabrië om de informatie te verstrekken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha